Реклама / Ads
0| 24638 |15.07.2022 ГЛАСЪТ

Да прощавате, ама Гешев е прав: В кочина прогресира най-нахалната свиня

.
Източник: Худ. Тони Ганчев
Иван Гешев се държал в антикорупционната комисия в парламента нагло. Иронизирал и направо се подигравал с депутати, които му задавали въпроси за онези снимки видеа от спалнята на Борисов. Питали го за Мата Хари и пачките, а той ги пращал за зелен хайвер, като увъртал и повтарял, че го атакуват политически. Накрая, естествено, им заявил – на законотворците, - че са ниско ниво, че е свършил страхотна работа и ги оставил с пръст в устата.
 

Да, Гешев е нагъл милиционер, облечен в прокурорска тога и власт, но в тази държава точно такива просперират. Това народните избраници не го ли знаят? Не се ли случва същото с много идиоти в техните редички? Нали именно заради тези идиоти този човек продължава да е обвинител №1, въпреки хилядите протестиращи през 2020 г., които месеци наред искаха оставката му. Обществото даде своята подкрепа, изрази своето мнение за прокуратурата и човека с каскета – политиците трябваше да довършат делото. Само че те се оплетоха в процедури, взаимни обвинения в бездействие, тайни договорки, нерешителност и прочие неможене.

Гешев задмина своя учител и покровител Борисов, с който в телефонен разговор преди време си размениха комплименти. Гешев: „И аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”. Борисов: „Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно“.

 

Не е приятно но трябва да признаем, че „философията“, свряна в тези две изречения, се изповядва от целокупния български народ, с малки изключения. Изключенията Борисов или задкулисието ги посочва, а Гешев им вижда сметката. Това го гледаме още отпреди той да бъде спуснат на високия пост…

Гешев проумя нещо, което политиците отказват да схванат. На него английска гимназия и правни познания не му трябват, защото носи милиционерщината в сърцето си. И ето какво се получава: законодателна власт, изпълнителна власт, народни протести в цялата страна - никой не може да смути дори неговата непревземаемост. И той ни се присмива в очите.

 

Прав е. Не открихме слабо място в крепостта на мафията.

В Албания главният прокурор вече е в затвора за корупция. В Швейцария колегата на Гешев се поти пред съда - чака го присъда. В Германия главен прокурор бе уволнен, заради натиск и разследване срещу журналисти. В САЩ четирима от последните десет главни прокурори бяха принудени да подадат оставки. Дори в Русия Путин отсвири любимеца си Юрий Чайка, защото стана неприлично богат по съмнителен начин. Само в България Гешев е недосегаем. Защото е посочен от задкулисието, а то все още диктува какво да се случва на тази територия. И когато същото задкулисие усети, че Гешев е заплашен, че след Специализираните съд и прокуратура може да падне и ВСС – то свали правителството „Петков“.

 

За да бъде победена бруталната арогантност далеч не е достатъчно доверието в прокуратурата да е близо до нулата, каквото е в момента. Нужни са решителни, дръзки, нестандартни действия. Дотогава ще наблюдаваме скечовете на Гешев, който ще ни се присмива и ще ни вкарва по арестите, когато му скимне. Или когато му наредят. По същият начин се държи и Борисов, както и всички от кръга на апашите. Те са някаква изродена форма на обществени членестоноги, които държат в плен цял народ и държава и произвеждат за свои нужди токсични организми като Георги Семерджиев.

 

Наистина няма държава в света, където подобна свинщина е възможна. И да, прав е Гешев. предоставили сме му всички възможности и инструменти да ни унижава и тъпче.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 30916 |14.07.2022 Сензационно! Тази нощ Гешев направи нова петорна експертиза – ето каква . 0| 13125 |24.06.2022 Гешев и Цацаров трябва да платят със затвор за потъването на България . 0| 114708 |01.04.2022 Гешев подаде оставка, прокуратурата обвини Борисов и... още заглавия, които няма да видим днес . 0| 22820 |31.03.2022 Прожектира ли ни Гешев ”Президентство 2”?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads