Реклама / Ads
3| 24389 |28.07.2016 ГЛАСЪТ

Господ ненавижда идиотите, а българите сме най-големите

.
Стоян Венев е нарисувал българите и любимите им занимания...
Няма начин да ни се случват толкова отвратителни неща и Господ да ни обича. Просто няма начин. Мрази ни. Иначе нямаше да ни „дари” с такъв Конституционен съд, какъвто имаме. Нямаше млад наркоман да разфасова майка си и дядо си като пържоли в „Черешката на тортата”. Не е черен хумор сравнението, а грозна действителност.
 
Джон Стайнбек написа великолепната си „Благодатният четвъртък”, за да разкрие, че за любовта красиво може да говори съдържателка на побличен дом, например. Или добър приятел да ти строши ръката докато спиш, защото така трябва.

Ние пък си имаме редовно „неблагодатният четвъртък”. Както и неблагодатният петък, нелагодатният месец, неблагодатният преход и т.н.

 

Ето какво ни се стовари в четвъртък, 28 юли

 

 1. Президентът поиска да се отменят три от въпросите за референдум, зададени от екипа на Слави Трифонов и КС ги отмени. Така няма да гласуваме за намаляване на броя на депутатите на 120, за електронното гласуване, както и за пряк избор на полицейските началници по места. Докладчик – забележете – бе Кети Маркова, която е конституционен съдия от квотата на... президента.

Кети Маркова е била прилежна цял живот. Така пише в биографията й. Добро дете, добра ученичка и студентка, добър – разбирай подходящ – съдия. Но...

През 2015 г. Родителите на осъден младеж за катастрофа я обвиняват  за правния абсурд, сътворен по случая. На въпрос, дали обвинява някого, майката на осъдения Ели Божилова отговаря: Съдия-докладчика Кети Маркова. Тя докладва, без дори да е прочела делото, защото… нямала време!? Решението е от 15 май, а тя има предложение за конституционен съдия от 10 май. Затова е претупала набързо делото - за да се отърве от него, и отива да си заеме топлото местенце във Висшия конституционен съд, където ще продължи да раздава правосъдие

Може майката да е емоционална, може дори да не е съвсем права, но топлото местенце в КС е наистина топло. Г-жа Кети Маркова знае това. Както и, че понякога топлинката под – там отзад – има цена.

През 2014 г. Конституционният съд затвори "подобаващо" скандала с Делян Пеевски. Със скандално решение, в което откровено прозират политически аргументи. Институцията обяви за недопустимо искането за обявяване на противоконституционност на решението на парламента за отмяна на избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Това бе най-чистият начин да се приключи въпросът, за да се избегнат допълнителни неудобства за БСП, ДПС и самия Пеевски.

В онзи срамен момент независимите юристи бяха категорични, че проблем за правовата държава е поведението на Конституционния съд. Кети Маркова обаче е на почивка в чужбина – колко приятно – и се измъква от гласуването.


2. Карина Караиванова е новият председател на Комисията по финансов надзор. За нейното избиране в НС гласуваха 139 депутати „за”, 24 - „против” и 11 - „въздържали се”. Тя бе единствената кандидатура за поста, издигната от депутати от ГЕРБ. ЕДИНСТВЕНА. Тази жена има пълното право да си мисли и по други поводи, че е ЕДИНСТВЕНА. Може дори някой да й го е казвал... Както се казва: Дай, Боже, всекиму! Вече ония 300 000 лева, свързвани с КТБ, ще минат в зоната „жълти стотинки”, защото настъпва нова ера за г-жа Караиванова. И нейните покровители. Наздраве и „На многая лета”... Пеевски, Владислав Горанов, Иво Прокопиев, Йордан Цонев и други от компанията да почерпят.

 

3. Цветан Цветанов говори и днес. Прави сте, досажда ужасно, при това всеки ден, но нали вие го избрахте. Това само по себе си е достатъчно не само Господ, но и всеки що годе уважаващ се индивид, да гледа снизходително на нас. Сред поредните бисери, родени от Цветановия ум, е и този: „Всеки може да бъде номиран за президент. Но не се разглеждам като такава възможност”. Разглеждаш се, Цветанов, разглеждаш се. Но не пасваш нито на „обединител”, нито на ”добре образован”, „владеещ няколко езика”, „добър политик” и пр. А физкултурник средна ръка не се среща сред изискванията. Макар, че тия дето те избират, това го знаеха. Освен това Цветанов има една мечта. Патронът му Борисов да отиде на „Дондеков” 2 и той да поеме хем партията, хем и премиер да стане. Това си е наумил, повервайте. Физкултурниците понякога са много амбициозни. Нали знаете, какво е казал доктора на проверяващите в психиатрията: „Наполеон е в 4-а стая, Сталин в 5-а, Айнщайн – в 3-а...”.

 

4. Инициатива „Правосъдие за всеки“ обяви в отворено писмо, че „съдебната реформа беше почти напълно заменена от имитацията след година на уж ”сизифовски усилия” да бъде проведена докрай и гръмки обещания пред българските граждани и европейските ни партньори“. Добър ден. Тия от „Правосъдието...” да не се правят на колумбовци. Това всички си го знаем, още преди да се е задействала имитационната команда. Цацаров тук, Цацаров – там – какво са очаквали? Сега констатират. Иска се действие: протести, сигнали до институцишите в Европа и по света, обсаждане на посолства, гладни стачки ако трябва. Доброволно реформа у нас не става.

 

5. Група граждани предлагат председателя на ВМРО Красимир Каракачанов и зам.-шефа на “Атака” Явор Нотев за кандидат-президентска двойка. Дето вика Цветанов: „Всеки може да бъде предложен...”. Верно всеки. Хората, застанали зад кандидатурата, твърдят, че не са обвързани с политически партии. Почти всички от тях обаче са в коалциия с “Патриотичния фронт”. Ти да видиш...
Сред тях е председателят на сдружение “БГ Патриот”, зам.-областен управител на София и – забележете - организатор на концертите на Лепа Брена и Цеца Величкович у нас Петър Харалампиев. Браво! Каракачанов и без това си пада по чалгата и чашката. Преди посещаваше често „Кошарите”, а оттам до президенството е 3 минути. С Мерцедес, де, не пеша. Някакви „зелени чорапи” – разбирай бивши военни – също се изправили зад кандидатурата на тези двамата. Става все по-патриотично. И комично, ако човек е прочел поне две книги в живота си.


6. Двете леви формации БСП и АБВ представиха отчети за дейността си в Народното събрание в един и същи час днес. Какво нещо е случайния синхрон, а? В кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче обяви, че като ”опозиция и алтернатива на това управление” партията й действа на принципа ”казано - свършено”. Нинова обясни, че за две парламентарни сесии депутатите от "БСП - Лява България" са задали 430 въпроса и питания на изпълнителната власт в парламентарния контрол и в блицконтрола, което на практика е половината от всички въпроси. "Всеки може да се кичи с определението опозиция, но фактите показват, че БСП е единствената и съдържателна опозиция в този парламент". А-ха да и повярваме на другарката Нинова. Толкоз иска да е убедителна. Но номерът е слабичък. И какво като са задали 430 въпроса като между тях не са най-важните?! Например: Колко политици и управници на високи длъжности са разследвани за корупция? Колко магистрати – прокурори, следователи, съдии – са разследвани за корупия? Колко от акциите на МВР са завършили с наказателни производства? Колко са влезли в съда? Кога Министерство на финансите, НАП, ДАНС, прокуратурата, финансовото разузнаване и пр. Ще започнат раследване на бизнеса на депутата Делян Пеевски? Кога вътрешната комисия в парламента ще започне разследване на медийната информация, че български служби и министри са опитали за заблудят американските служби с лъжлива „оперативна информация”? Още десетки такива въпроси има, но БСП все ги „изпускат”. Да не би, защото големци от партията са замесени?

 

7. Мъж и жена са били убити по изключително жесток начин в София. Ножът въртял млад мъж, а жертвите са неговите майка и дядо. Извършителят е наркозависим. Това у нас е добър аргумент за един добър адвокат да измъкне психара от затвора. И психара ще е сред нас – другите психари. Дето търпим всичко това.

 

Това представляваше българският четвъртък на 28 юли. Ако добавим сутрешните блокове на телевизиите, психопатичните изцепки в повечето вестници, управлявани от Пеевски, жертвите на катастрофи, лъжите на политици, невнятните коментари на някои социолози, политолози и орнитолози – напоследък и климатолози – за положението в Турция, Америка, Европа и въобще за всичко, дето не им е работа, положението става страшно.

Така си живеем – в неблагодатни четвъртъци, петъци, понеделници и пр. За какво да ни обича Господ? Нали мъдрите са казали: Господ помага, но в кошара не вкарва. Също и: Помогни си сам, та и Господ да ти помогне.

Стоян Михайловски е още по-точен: „У прабългари, у нови българи – се една песен: чернилото иде отгоре! Управникът е лекар на държавата; какво да се прави, когато тоя лекар е най-големият разпространител на зараза?

Такива работи. Български.

 

Борис Петков

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 38424 |29.12.2015 Индийски пророк: Българите са велики, но тънат в тъмнина . 241| 35731 |27.12.2013 Истината защо българите сме най-бедни . 116| 13483 |22.12.2009 Защо българите печелят от новините на турски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads