Реклама / Ads
26| 23482 |31.01.2020 ГЛАСЪТ

Какво го чака Васил Божков оттук нататък

.
Кръц...
Прокуратурата в свой стил вече изрече и показа доста неща за бизнесмена Васил Божков. Целта обвинението да представи обект на атака за престъпник още от първата минута се преследва и този път. Главен персонаж – Иван Гешев. Прокурор №1 не се въздържа от „дежурната“ ирония и предложи на Божков психологическа помощ, защото се страхувал за живота си, ако се върне.

Хазартният бос не му остана длъжен и разкри, че според него тази помощ се изразява в две по 8 месеца престой в ареста с всички екстри, произтичащи от това. Посъветва също Гешев да помогне на тези, които му пишат доносите.

 

Божков е опитен човек, стар вълк, според негови познати и партньори и сигурно е подготвен за всякакви изненади. Все пак, някои от тях наистина ще го изненадат.


Медиите. Тези, които са получавали най-големи приходи от фирмите му за реклама или по някакъв друг начин и повод, ще обърнат палачинката за часове и ще започнат да го описват като чудовище. Някои вече започнаха. Ще си спомня как са му се клели във вярност величави издатели, как са му се слагали и ухажвали и какви „принципни“ позиции ще заемат сега.

 

Хора от най-близкият му кръг, предвид действия, които са вършили зад гърба му, ще заемат също „принципна“ позиция. Ще узнае, че някои от тях са успявали да щипнат милиони от него и сега ще го накиснат като лош ръководител, ползвал незаконни практики, а те са били принудени да се съобразяват с това. Вече са се сдушили с прокуратурата, за да си спасят задниците. Ще го накиснат за всичко, което им бъде продиктувано. Гаранция.

 

Представители на политически и управленски кръгове, които досега са го венцехвалели за едно или за друго, които може би са се възползвали от неговата щедрост или услуги, изведнъж ще се окажат страшно принципни хора, които дори ще отричат връзките си с него. Ще мечтаят той да изчезне, за да не изплуват техни нелицеприятни действия, хобита, сексуални щения, слабости, подлости, далавери, афери и дори престъпления. Гаранция на квадрат, че е така.


Партньори, с които е работил години наред, ще охладнеят към него, дори ще спрат да си вдигат телефона. Имаме семейства, знаеш как е – е класическо оправдание. Освен това част от тях ще се окажат много мили с прокуратурата и готови да съдействат пред заплахата, че може да бъдат размазани… за нещо. А прокуратурата може, защото правомощията и дават възможност да го направи. Какво ще се окаже после е без значение…

 

Съюзи и фондации, подпомагани финансово от Божков години наред, изведнъж ще се потънат в мълчание. Стратегическо мълчание с цел снишаване да отмине бурята.

 

Ей такива неща дебнат в засада дори най-богатите и могъщи хора, когато изпаднат в ситуацията, в която в момента се намира Васил Божков. Всички те не вярват, че точно така ще стане, докато не им се случи.

 

Гешев е ясен. Той ще натиска всички тези бушони с всички средства – позволени и непозволени. И много от тях ще поддадат. Някои дори ще го направят с удоволствие. Други ще бъдат принудени. Малцина ще останат лоялни. Малцина ще анализират задълбочено какво и защо се случва.

 

Предателството е привилегия на близките, казва класикът.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 20157 |23.01.2020 Ало, Горанов съм, какво стана с хазарта? Благодаря, и той ще е доволен... . 37| 11506 |20.11.2019 Чакахме Батман и Супермен - получихме Гешев, Цацаров и Пеевски . 13| 29396 |08.11.2019 Изборът на главен прокурор в Словакия доведе до политическа криза. У нас какво ли ще се случи? . 28| 16411 |20.09.2019 Запомнете! Прасето си е прасе: то не мисли какво да посее, а какво да изяде
Реклама / Ads