Реклама / Ads
51| 22276 |25.01.2024 ГЛАСЪТ

Копейки вместо мозък: Вазов и Холокоста като бухалки срещу фактите и истината

.
Източник: Худ. Вася Ложкин
Родните „копейки“ изтерясаха на макс през последните дни. Надминаха дори себе си, което е безспорно постижение. Вълните на омраза и заплахи тръгнаха заедно с отнасянето червеноармееца с шмайзера от МОЧА, събарянето на бюста на граф Игнатиев във Варна, минаха през Вазов и „Аз съм българче“ – първо го „извадиха от учебниците, после го „оцветиха“ в украинските жълто и синьо, „събарянето“ на паметника на Шипка и прочие дивотии.
 

Не спряха дотук, а атакуваха и евреите у нас. Да, да има вече конкретни сигнали за отказ да се продават стоки на евреи, да се обиждат младежи в училища. Не един и два са подадените сигнали от организацията на евреите у нас „Шалом“, от които се разбира, че антисемитските прояви в България са се увеличили със 75% след терористичното нападение на Хамас срещу Израел. На ученици е заявявано, че „Холокост за вас продължава“…

 

Не, не са случайни тези неща. И са отвратителни. И следите им водят към отделите на руските тайни служби за провеждане на пропагандни и диверсионни действия в чужди страни. България е конкретна цел за подобни кампании и това е записано още в доклад на Кремъл от септември 2022 г. По-късно, на закрито съвещание Путин възлага конкретни задачи на Разузнавателната служба на Генералния щаб на Руската армия (ГРУ) и по-конкретно на 1-о управление, действащо в Европа, 5-о оперативно управление, но най-вече на 8-о управление, провеждащо диверсии на чужда територия. Активно участва и Службата за външно разузнаване на Русия (СВР).

 

Родните копейки скачат за съветските паметници и за съборения бюст на граф Игнатиев във Варна, но не обелват и дума за това, че като министър на вътрешните работи по времето на Александър III той проявява изключителна жестокост срещу евреите в Русия, като ги подлага на гонения, арести и разрушаване на техния бизнес и работа. Хиляди семейства са прокудени от Русия, много от тях са заточени.

Очевидно родните путинисти са се престарали, включвайки децата и внуците си в антисемитски действия. Забравяйки удобно, че според някои сведения, български владетели са с еврейски произход. Цар Самуил, братята му Давид, Мойсей и Арон, достойни водачи на дворянството и смели военачалници. Иван Шишман също е с еврейска кръв по майчина линия.

 

Антиеврейска кампания тече в Русия повече от година от началото на войната срещу Украйна. Украинският президент Володомир Зеленски постоянно е обвиняван, че води лоша политика за страната си, защото е евреин. Отвратителни коментари за Холокоста направи руският външен министър Сергей Лавров, което предизвика бурни реакции в Израел и сред евреите по света.

Също толкова отвратително е използването на Иван Вазов и негови стихотворения в антиевропейската пропаганда у нас. Някакъв кретен се вихри в мрежата, осакатявайки поезията на Вазов по свой „патриотичен“ тертип:

 

Кажи ми синко, щом буря зафаща,

Що днес Балкана шуми и запраща?!

Препраща европейски директиви,

Че 3-и март вече не ни се свиди!

 

Гавра, която се посреща възторжено от изкуфели хора, някои с дипломи и претенции за интелектуален багаж.

Ясно е, че войната на Русия срещу Украйна и терористичното нападение на Хамас, предизвикало отговор от Тел Авив, оказват влияние не само на политиката и икономиката, но и на обществените настроения. Противопоставянето се изостря. Примитивизмът избуява - агресивен и безпардонен.

 

Говори се за кремълската пропаганда като „алтернативно мнение“, но не се споменава, че именно Москва е агресорът, а Украйна жертвата в една гнусна война.

Обвинява се Израел за суровите действия в Газа, но вече не се споменава, че терористите от Хамас започнаха това безумие, нападайки Израел.

Отправят се критики срещу САЩ и Великобритания, че свалиха ракети на хутите, изстреляни срещу кораби в Червено море. Да не е тайна, че същите хути атакуват търговски съдове, в това число и с български моряци и капитани? Значи хутите са добрите, а британците и янките лошите, които се опитват да спрат терористичните им набези? Сигурно се шегуват главите под будьоновките…

 

Забележете: анализ на новините и политическите предавания на трите национални телевизии през последните два дни показва, че в нито една от информациите за случващото се във войната в Украйна, не се споменава, че Русия е агресор. Нито в една. Говори се за военни действия, за конфликт и пр., но това, че Путин започна тази зловеща баталия се пропуска.

Но върхът на цинизма е, че дори в случая с взривения военнотранспортен руски самолет Ил-76 край Белгород, се говори евентуално за украински обстрел. Цитират се 4-5 руски източници, до един предани на Путин и съвсем срамежливо се допълва, че украинският президент Зеленски е поискал легитимно международно разследване. Защо Кремъл не желае такова?   

Това не са случайности.

 

Много мътни потоци са ни заливали през годините. Затова българите трудно се справят с отсяването на зърното от плявата, на истината от лъжата и манипулациите. На някои дори им харесва да бъдат лъгани и заблуждавани, защото мисловният им процес е занулен. Защото искат да чуят нещо, което съвпада с техни спомени от младите години. И най-вече, защото смъртта на стотици хиляди в „някакви“ войни не ги засяга. Затова чуваме нерядко, че украинците и евреите са си виновни за бедите, които им се случват. Те трябва да спрат въоръжената съпротива, а не агресорите. Кресливите патриотари издигат епични лозунги, но всъщност изповядват най-вредната българска „мъдрост“: Преклонена главица сабя не я сече.  

 

Затова солдатинът с шмайзера гледа отвисоко и Дякона, и Ботев, и Караджата, и Бенковски, и Хаджи Димитър, и… А ние трябва да търпим този идеологически цинизъм, роден от безпрецедентна раболепност.

 

Крайно време е да се говори за това, че дори руските консули по нашите земи в периода 1823 – 1878 г. пишат в своите доклади, че над 150 хиляди българи са загинали във войните на Русия с Османската империя. 150 хиляди! Не е даром свободата ни, а е извоювана с кръв, продажни патриотари. А любимият на някои граф Игнатиев в свой доклад се хвали пред императора, че е спрял избухването на мащабни въстания в Стара Загора, Велико Търново, Ловеч, Плевен и други райони чак до Видин и Русе. Спрял ги, защото трябвало Русия да угоди на Високата порта, получавайки нещо друго. Сещайте се за тези неща, когато обслужвате чуждата пропаганда.

 

Ако е останало нещо в черепните ви кутии, в което дълбоко се съмнявам. Експериментът на Кремъл и неговите тайни служби мозъчни клетки да бъдат заменени от копейки, се оказва успешен за силно намаляващ, но креслив и нагъл кръг от НЕбългари.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Сега ще видите троловете какви "теории" ще развият в коментарите, за да са в крак с руската пропаганда и да омаловажат фактите. За тези "копейки" става дума, които се лишиха доброволно от мозъчна дейност, за да докажат, че са примерни крепостни. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 15438 |23.01.2024 Разбити сърца: Масово самоубийство на родни путинисти заради кремълския Чичо Джим? Амин . 70| 20554 |21.01.2024 От БНТ се лее мътилка: След българската история, Костадинов ампутира и френската, Любенов в шок . 29| 15366 |19.01.2024 Клоунада: План за разстрела на Трактора под мивката на Божков ли са очаквали да намерят МВР и прокуратурата? Не е истина . 41| 15912 |17.01.2024 Ще се срамувате един ден заради Альоша, който стърчи като ... над Вавилонската кула и Хеопсовата пирамида

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads