Реклама / Ads

15| 15975 |01.07.2021 ГЛАСЪТ

Магдалинчев бил корумпиран. Клевета: честен и морален е, и обича Борисов

.
Боян Магдалинчев Източник: БГНЕС
Представляващият Висшия съдебен съвет съдия Боян Магдалинчев, който гласува за избирането на Иван Гешев за главен прокурор, демонстрира несъгласие със Съюза на съдиите. Той определи като „малко политически ход“ искането на Съюза за оттегляне на целия Висш съдебен съвет след оставките на магистратите Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова.

„Добре би било да го обсъдим и добре би било тези, които искат оставката на целия ВСС, да се замислят какво ще стане след това. Ако те са големите мераклии за влизане в състава на съвета, просто няма да има как да се случи това нещо. Няма да има никакъв ВСС. (…) Ако ние подадем оставка, какво ще се случи? Няма да има орган, няма да има процедура, няма да се проведе никакъв избор. Отгоре на това няма да има бюджет – няма кой да го внесе“, коментира Магдалинчев пред БНР. Той допълни, че реакцията на Съюза на съдиите не е професионална, а по-скоро политическа.

 

Дали Магдалинчев е чувал как го наричат в професионалните среди? А знае ли, че Борисов и Пеевски по различни случаи и казуси казват: Там е Магдалинчев, той знае какво да прави.

Слухове, - ще отрече Магдалинчев, - защото вярва, че Борисов и Пеевски няма да потвърдят публично думите си. Иначе биха признали,

Е държат в ръцете си целия ВСС с малки изключения. Именно тези изключения дразнят Магдалинчев. Този човек би ли могъл да даде и един пример, когато неговата позиция е била различна от тази на Борисов и главния прокурор Гешев? Поне веднъж! Спомнете си как пламенно Магдалинчев защити Борисов, когато той предложи нова конституция. Като брат го защити! Той и Барни Ръбъла...

 

Раболепие и слугинаж царят във ВСС. Съюзът на съдиите очевидно иска този средновековен стил да бъде сменен. Отговорният Магдалинчев обаче се „безпокои“ какво щяло да стане, ако се разпусне сегашното политбюро на магистратурата. И вещае ужасни неща.

 

Наистина, какво ще се случи?

 

Първо: него и други като него няма повече да стъпят във ВСС, което е голяма крачка в посока на върховенството на правото. Или те е?...

Второ: Възникналите казуси ще бъдат решавани по логиката на закона, а не по нареждане на задкулисието. Това лошо ли е?

Трето: Магдалинчев ще получи пълна свобода да реализира любовта си към ГЕРБ и Борисов като се влее в редиците на партията, от чиято квота е във ВСС…

 

Пред БНР Магдалинчев заявява още: „Този съвет все пак работи. Макар че атмосферата, особено в съдийската колегия, не е от най-добрите. Там е празнословие“.

Все пак работи… А аз се чудех, защо се чувствам щастлив, а то, защото ВСС "все пак работи". И ако нещо не върви, е заради съдийската колегия.

 

Чувал съм магистрати да казват, че на челото на Боян Магдалинчев пишело „корумпиран“. Споменават и някакви съмнителни разпределения на съдии по дела за Петьо Еврото и други подобни. Говори се и за негови срещи с Пеевски, Борисов и Гешев, но и да е имало такива, било е за благото на народа. За какво друго? Не вярвам да е корумпиран, а и никой не е виждал такъв надпис на челото му. Защо за такъв честен и отговорен човек се говорят подобни клевети? От завист, от какво друго, - отговарям си сам. ГЕРБ, Борисов и Пеевски дори когато са посочвали кои да влязат във ВСС, са подбирали най-добрите, моралните и професионално подготвени хора. Както са го правили за МВР, службите, НАП, митници и във всяка друга област. Нали така?

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 27| 11156 |29.06.2021 Мъжката любов на Карадайъ и Борисов към Пеевски по-силна и от майчината . 45| 15459 |29.06.2021 Ако не изтръгнем МВР и службите от лапите на мафията, Борисов и Пеевски – потъваме . 20| 16230 |22.06.2021 Палачи дете, майка ти е невинна; тя го отгледа от парче месо . 18| 26943 |22.06.2021 Готови ли сте да платите царуването на Шиши, Билян Балев, Стоян Мавродиев и Санко Пешев в ББР?
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ