Реклама / Ads
9| 27218 |12.06.2023 ГЛАСЪТ

Ти знаеш ли кой съм аз, бе! - гневи се Гешев, а хората се смеят. Къде са му доказателствата?

.
Спречкването между деца и възрастни у нас обикновено започва със заплашителното: Ти знаеш ли кой съм аз, бе! След което идва ред на обидите и псувните, чак на финала в действие влизат юмруците. Заканите са тактика обикновено на тези, които са слаби в ръкопашния.
 

В момента Иван Гешев се държи сякаш току що е нагазил в пубертета и е ядосан на другари, които са му изяли десерта. Опитва се да е мъжкар, да се страхуват от него, а момичетата да му се хвърлят на врата - не му се получава обаче. Полива ни като мушката с поезия и цитати от класици, сякаш попълва лексикона на Сийка.... От нас очаква да плеснем с ръце и да му се възхитим.

 

Ще остане разочарован. Ако толкова иска да ни впечатли, поне да се сбие като хората.

 

Поради национални и генотипни особености обаче той напомня героите в „Колекцията от долнопробни факти“ на Булгаков, които хем са недодялани и груби, хем си падат по стихчета като това на Саша Чорни:

 

Спи, момченце мое мило,

Спи, а после виж –

Майка ти замина за Париж…                  

 

Гешев обаче избра не Париж, а Брюксел, където да разкрие каквото има за разкриване по „Барселонагейт“ и Борисов. Само допреди двайсетина дена нямаше нищо за разкриване, но вече има - много.

 

В понеделник сутринта в сградата на ВСС главният прокурор се озъби с поредна реч, как някои се опитват да овладеят съдебната система. "Надявам се, че това не е таймингът и графикът на Делян Пеевски и Бойко Борисов", изрецитира той.

По думите му, било напълно видно за всички обикновени граждани, че става въпрос за овладяване на съдебната власт. Всъщност очевидно е, че той досега прпавеше точно това - опитваше да овладее съдебната система. Дали по заповед на Щуката или му е харесвало, е все едно – резултатът е катастрофален.

 

Гешев за първи път споменава Пеевски на глас, както вече бе направил по отношение на Борисов. Прозвуча като: Ти знаеш ли кой съм! 

 

Да, знаем. А Пеевски знае сигурно много повече.

 

Нещата са драматични, би казал всеки загрижен за случващото се в страната българин. Гешев се е взел насериозно, влюбил се е в себе си и се изживява като Леонид срещу „сганта на Ксеркса“ при Термопилите. Явна патология на поведението.

 

Гешев вярва, че има запазено място в историята – ако не в световната, поне в нашата и европейската. Наистина вярва. И това е проблем не само негов. Не е първият, но такива като него взеха да ни идват в повече.

 

Той обаче пропуска най-важното: Когато започнеш да се заканваш на хора като Борисов и Пеевски, е задължително да разполагаш с факти и доказателства. Такива досега не сме чули и видяли.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 12853 |22.05.2023 Срамът от Четвърта национална катастрофа: Митрофанова премиер, до нея Лили Иванова, Иван Гешев, БСП, „Възраждане“… . 15| 9425 |05.05.2023 Гешев, Сарафов и Тодоров ни сервираха ядрен взрив, оказа се пиратка. Вече трябваше да има оставки . 12| 26448 |23.11.2022 Ало, Гешев, тук някакъв Морфов…, предварително благодаря . 18| 54340 |03.10.2022 Идва голямото плюскане с Борисов, Радев, Гешев, Гълъб и Карадайъ. Но как ще управляват?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads