Реклама / Ads
43| 15655 |16.05.2023 ГЛАСЪТ

Ще се гръмне ли някой прокурор, за да докаже, че е заплашван наистина? Кое е ушенцето на Гешев до Борисов?

.
Той следи ситуацията...
Готов съм да ме застрелят в гърдите, но ще съм прав, - кълне се като съветски комунист Ясен Тодоров. Той е заместник шеф на Следствието. Нямало да се наведе покорно и злите сили да му отсекат главата. Поговорката е, че „Наведена главица сабя не е сече“, но да не издребняваме – Тодоров явно не е стигнал до тази книжка.
 

Кой и защо ще го застрелва и коли обаче, не е ясно. Но той е поредният висш магистрат, който с поведението си ни убеждава, че държавата се срива тотално. Тодоров се усмихва от екрана като герой от „Семейство Адамс“, което засилва усещането за гротеска. И добавя сценка а ла Хичкок: Дрон от няколко дни кръжи над лятната къща, където аз и семейството ми често почиваме. Яко.

 

Прехвърляме се на друга снимачна площадка. Бойко Борисов се интересувал чрез някого за семейството на все още главния прокурор Иван Гешев. Пращал бележки, правели лоши намеци от негово име някакви хора. Същински дон Корлеоне! Дори повече – Сатана същий! Това Гешев го разкри, докато късаше на парченца оставката си. Гешев обаче успокои народа, за когото дава всичко от себе си, че семейството му било на сигурно място в приятелска държава. Приятелска, защото родната България вече му е неприятелска? Понеже е пълна с „политици боклуци“? Не са ли сигурни бронираните джипове, платени от нас и момците от НСО, също на наша издръжка? Хм... Толкова пари наливаме, а човекът е неспокоен...

Това обяснява и загадката, защо главният прокурор като един съвременен хъш преплува не просто Дунав, а цял океан, в търсене на някой американски Странджа, за да изплаче на рамото му насъбралата се мъка…  Къде е Александър Морфов да грабне този епичен сюжет?!

 

И тук на сцената се появява заместник-главният прокурор и шеф на Следствието Борислав Сарафов, с партизанско име „лицето Боби“. Той чувствал, че Гешев, с когото били приятели до онзи ден, бил в състояние да го ликвидира. Защото бил неуравновесен...

 

Но и това не е всичко. Шестима прокурори от ВСС изведнъж поискаха Иван Гешев да бъде отстранен. Невероятно! Допреди седмица го бранеха с голи гърди, както се казва, а го искат сготвен. Гешев, а и целият народ уж се чудим: Как така тези хора си промениха мнението за него, но всъщност всички знаем как. И по команда на кого.

 

Кафка е казал: „Пиша различно от това, което говоря. Говоря различно от това, което мисля. Мисля различно от това, което би трябвало да мисля – и така до най-тъмните дълбини“.

 

Изглежда поне част от ВСС вече са в дълбините. Ако сте гледали и слушали представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев в понеделник по една телевизия, щяхте да научите, че "във ВСС няма политически назначения". Марианската падина, нали?

 

Ето какво се получава от всичко това.

 

Повече от месец Гешев обработва общественото мнение с разкази за това как мафиотска банда от криминални типове и олигарси кроят заговори срещу него. Завъртяха се някакви имена, но понеже всичко звучеше като епизод от „Тримата глупаци“ на Доньо Донев, той реши да дръпне рязко завесата. И се показа Бойко Борисов. Той бил заплахата. Каква изненада, а?

 

Боби Сарафов обаче сочи Гешев като килър в тога.

 

Ясен Тодоров на свой ред разкрива истинския злодей - Сарафов.

 

И се получава мафиотска картина.

 

Нищо ново, ако питате мен, но е друго, когато главен прокурор и висши магистрати го кажат.  

 

Бившият генерален прокурор на Русия Юрий Чайка на национално съвещание в Москва през 2017 г. бе казал: Разследванията трябва да се водят много внимателно, защото може да се попадне на свои.

Точно това се случи у нас. Дори преди още да са почнали да се разследват…

 

Един приятел се изумява: Не може да са толкова тъпи.

 

Може. Глупомерът е счупен отдавна.

 

Вече има виц: Попитали радио "Ереван": Какво означава съобщението „Мафиотите умряха от естествена смърт"? След минута от радиото отговорили: "Значи са ги ликвидирали свои".

 

Що за държава е тази, в която подобни типове заемат най-високи постове в правосъдната система? Това застрашава съществуването на нацията, не виждаме ли?

 

Явно на никой не му пука.

 

Умният човек и да сглупи понякога, не е страшно. Страшно е, когато тъпият започне да се изживява като умен.

 

Берем плодовете.

 

Очаквам всеки момент някой от героите в прокурорския екшън да се гръмне, за да докаже, че наистина животът му е заплашен.

 

С взривната шашка вече се вдигна планирания шум. Следва продължението.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Кое е "ушенцето", което е в близкия кръг на Борисов и седи до Мария Габриел, а в същото време си хортува с Иван Гешев? Вече се появи твърдение, че това е Десислава Атанасова. Тя отказала да коментира, но не e отрекла. Но има и друга версия. Гешев обича да ходи на лов. (Знае се и любимото му ловно стопанство.) Другар във въоръжените разходки често е … Деница Сачева. Заедно отстрелват глигани, например. Ловните приятелства са силни. Поне докато има съвпадение на интересите…

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 14484 |08.01.2023 Едно едничко условие има Борисов и кляка. Ще му го обещае ли някой? . 21| 33320 |10.11.2022 Гледахте ли Бойко по телевизията? Змея 33 години чака някой да го утрепе, но няма кой . 12| 17182 |11.10.2022 Взривихме Кримския мост, защо да не гръмнем и Путин? Зловещите руски експерименти с България . 14| 13653 |08.10.2022 Някой да каже на Радев, че у нас липсва законност, не ”масов спорт”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads