Реклама / Ads
0| 20834 |14.09.2022 ГЛАСЪТ

Похвална инициатива! Всяка поява на Ясен Тодоров прави мечешка услуга на Борисов, Гешев и сие

.
Ясен Тодоров
Похвална инициатива! Публичната поява на зам.-шефа на Националната следствена служба Ясен Тодоров и то по време на предизборната кампания прави мечешка услуга преди всичко на началника си - главния прокурор Иван Гешев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.
 

В този ред на мисли, пиарите им трябва първи да скочат срещу мераците на магистрата, мине не мине време,  да напомня за съществуването си, вероятно по собствена инициатива.  От друга страна образът на Тодоров действа пречистващо, защото налива вода в мелницата на партиите, които през последните години правят неистови усилия да откъснат държавата от лапите на мафиотизираното задкулисие. 

 

Точно затова може би е здравословно да призовем Ясен Тодоров по-често да ни събужда с "разкритията си" по обществено значими разследвания, какъвто е случая “Семерджиев”.  Юристите, които както знаем обичат да се “зачекват” за буквата на закона, се чудят в качеството на какъв Тодоров се изтъпанва, за да говори за катастрофата.

 

Оказва се, че той не е член на разследващата група, а както знаем, единствено наблюдаващият прокурор решава кои факти от досъдебното производство могат да се разкрият пред публиката. Зам.-началникът и бивш член на ВСС дори сам се издаде в  интервюто тази сутрин по БТВ, че не е много наясно с подробностите по разследването, понеже е в отпуска. Какво тогава правиш на екран?!

 

Той  сподели нещо твърде интересно, а именно че е водил разговор с представител на политическа партия за конкретни законодателни промени. На някой може и да му се стори разумно, но възниква въпрос защо уж деполитизиран магистрат се опитва да съветва и дори да влияе върху работата и  решенията на политически зависим човек?! Спомените ни връщат към деня, в който се случи трагедията със загиналите млади момичета на бул. “Черни връх”.

 

Тогава Тодоров пак се появи на екран, но не толкова, за да даде подробности и да изрази съпричастност към болката на близките на невинните жертви, колкото да похвали шефа си Иван Гешев. Комичното бе, че заради ограниченото телевизионно време говореше като “картечница” досущ като в реклама за лекарства. 

 

Действията на Ясен Тодоров са прозрачно ясни за всички. Точно в края на миналата година, по нареждане на Гешев, се отвори място за него в НСлС. Сега, когато месеци, дори дни остават до избирането на нов директор на службата, е разбираемо защо предполагаемият мераклия за поста така силно бие тъпана. При настоящият ВСС с изтичащ мандат и подвластен изцяло на Гешев, още от сега можем да съобщим скръбната вест, че новият директор на НСлС служба е.... Той е .... Същият!

 

Невена Миткова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7300 |20.04.2022 Кървавото писмо от Мариупол е като това на Каблешков. Всяка каска спасява живот . 2| 17306 |18.05.2020 Преди всяка война се краде една хубава Елена . 122| 30165 |28.11.2011 Анна Политковская не е знаме за всяка манифестация . 27| 16883 |27.11.2010 Четвърти километър (вече всяка събота)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads