Реклама / Ads
15| 9371 |05.05.2023 ГЛАСЪТ

Гешев, Сарафов и Тодоров ни сервираха ядрен взрив, оказа се пиратка. Вече трябваше да има оставки

.
Нещо такова трябваше да е край Ковачевци...
Това, което подозирахме, се оказа вярно. Главният прокурор Иван Гешев не е бил със семейството си в автомобила, когато наблизо е гръмнало взривно устройство. Гешев излъга пред Пик и Епицентър, че той е добре, но децата му са се уплашили. Досега се обсъждаха качествата му като ръководител на обвинението, но се оказва, че има нещо гнило и в поведението му като родител.
 

Да забъркаш децата си в лъжа, за да предизвикаш съчувствие и да се представиш като жертва е нещо, което трудно се коментира.

Една по една рухват и другите тези на следствието. Оказа се, че големия взрив и няколкометровия огнен ад, досущ като от ядрена бомба е скромно пиротехническо мероприятие със замесена амониева силитра...

 

Не знам дали е вярно, че мафиите в Италия имат неписан кодекс на честта, но някои родни магистрати очевидно не са чували за подобно нещо.

 

Шефът на Следствието Борислав Сарафов и неговият заместник Ясен Тодоров волно и фриволно мултиплицират сюжетната линия със семейството на Гешев, като прибавиха израелски експерт и ужасяващи описания на взрива за сгъстяване на боите. Изпратиха се драматични депеши до всички възможни адресати в Европа и отвъд океана, за да се убедят онези недоверчиви хора, колко мафиотски интереси е засегнал Гешев и затова е станал мишена на заговори.  

 

В нормална държава Гешев, Сарафов и Тодоров вече щяха да са подали оставка. щеше да е започнало и паралелно разследване с какви мотиви няколко дни заблуждаваха българските граждани, нагнетявайки напрежение с мрачно описание на апокалипсиса, надвиснал над отечеството.

 

Не един и двама случайници и негодници, оказали се на високи позиции, са се подигравали с гражданското общество, но този път наглостта е трудна за преглъщане дори и от народ с толкова дълъг стаж в униженията.

 

Един известен натегач, готов по всяко време да защитава Борисов, Гешев и въоще кликата на задкулисието, онзи ден нападна от екрана изразяващите съмнения относно т.нар. атентат с обидни думи. И даде пример с изчезването на малкия Пепи по времето на правителството на Иван Костов. „Експертът“ по всичко припомни, че тогава всички искали оставката на премиера и го обвинявали за убийството на Пепи. В крайна сметка се оказа, че всъщност детето е станало жертва на своята майка – жена с психически проблеми. Вездесъщият „Матросов“ на амбразурата борисова и гешева пропусна само едно мъничко детайлче. Не обществото, а колите на определена таксиметрова компания блокираха центъра на София и нейните шофьори бяха основната агитка с искане оставката на Костов. Защо „експертът“ пропусна този детайл не знам, но се сетих за този епизод, когато вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи пред депутатите в НС, че израелският специалист, който се бил включил в разследването на „терористичния акт“ срещу Гешев, бил пристигнал в София час и нещо преди взрива… Който поне малко има понятие от тези неща, ще се сети какво е общото в случая „Пепи“ и мистериозният израелец…

 

"Цялото изкуство да управляваш се състои в изкуството да бъдеш честен", - е казал Томас Джеферсън. Цитирам тази мисъл не за Гешев, Сарафов и Тодоров, а за всички в червени тоги, които излязоха онзи ден в подкрепа на своя началник и развяха лозунги от сорта „Ние не се страхуваме“. Излъгаха. Всички те се страхуват ужасно много, но не за живота си, а от Гешев и за постовете си. Нима не виждат за какво става дума?

 

Интересно сега, когато научиха за мерзката постановка с намесването на гешевите дъщери, как се гледат един друг в очите? Може би ще повярват на обяснение от сорта, че любимите му медии не са го разбрали или са го цитирали грешно? А защо самият той мълчи досега? Защото е в Турция?

 

Гешевите номера са ясни. По-важно е какво следва оттук нататък?

 

- Гешев, Сарафов и Тодоров няма да подадат оставка.

- Ще последват опити за опровержение на казаното от министър Демерджиев.

- Ще чуем нови лъжи и оправдания със следствената тайна. Може дори да научим, че изречените до този момент неистини са тактически ход на разсекредяването за заблуда на „врага“.

- Извършителите и подбудителите на „терористичния акт“ няма да бъдат разкрити.

- Гешев ще получи за четвърти път благоевградската награда на името на Джовани Фалконе – поредна гавра с големия италиански магистрат.

 

Авторът на „Хладнокръвно“ Труман Капоти е казал: "На всеки му харесва да показва превъзходство над другите. Но е добре все пак същият този да има поне някакво основание".

 

Ще се измъкнат и този път. Защото са нагли, а ние - малодушни.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 26375 |23.11.2022 Ало, Гешев, тук някакъв Морфов…, предварително благодаря . 18| 54302 |03.10.2022 Идва голямото плюскане с Борисов, Радев, Гешев, Гълъб и Карадайъ. Но как ще управляват? . 0| 20832 |14.09.2022 Похвална инициатива! Всяка поява на Ясен Тодоров прави мечешка услуга на Борисов, Гешев и сие . 24| 27982 |22.02.2022 Гешев, елитната шайка и ченгеджийската вакханалия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads