Реклама / Ads
0| 43607 |01.07.2022 ГЛАСЪТ

Митрофанова и шефовете на служби на килимчето при Путин за провала в България. Ще хвърчат глави

.
Путин в Кремъл
Страх тресе 70-те дипломати и служители на руското посолство, които са в списъка за изгонване от България. Още с пристигането в Москва те ще трябва да дават подробни обяснения защо са допуснали да бъдат разобличени и осветени. В Кремъл обвиняват руския посланик в София Елеонора Митрофанова, че носи голяма вина за тоталния срив на руската дипломация в България.
 

Външният министър Сергей Лавров ще я привиква на килимчето да дава обяснения за възникналата критична ситуация. Очаква се тя да бъде уволнена без много шум и разследвана. Оправданието, че за всичко е виновен премиерът в оставка Кирил Петков нямало да мине.

 

От своя страна президентът Владимир Путин е разпоредил проверки на работата на тайните служби и е поискал всички, които са се издънили по най-левашки начин да бъдат жестоко наказани. В Москва са бесни за провала на руската политика в считаната доскоро за вярна на Русия България. Това съобщиха за Фрог нюз дипломатически източници.


От години руското посолство в София работи по реализиране проекта „Руски свят“, който се счита за вдъхновен лично от Путин. В постигането на целта, България да се превърне в ахилесова пета на НАТО и ЕС досега е бил отчитан напредък, позовавайки се на разделението на обществото на подкрепящи Русия и такива, които защитават  цивилизационните ценности на Западния свят. Агентурната мрежа, тролската армия и кремълската пропаганда се радвали и на смесените чувства, с които българи посрещнали агресията и войната срещу Украйна. И в този момент правителството на Кирил Петков е нанесло жесток удар върху мрежата на руските служби, градена от години.

 

Шефовете на военното разузнаване Игор Костюков, на външното разузнаване Сергей Наришкин и шефът на ФСБ Александър Бортников били привикани при Путин да обясняват провалите на своите офицери в България. Те са критикувани остро за това, че не са спазвали стриктно инструкциите, подписани лично от Путин, за проникване през България в структурите на Обединено управление на разузнаванията на НАТО. Това е била задача на задачите, но мащабната операция се оказала катастрофа.

 

Самата Митрофанова е критикувана за неумението да води диалог на сближаване с властите в София. Вместо това тя използвала ултимативен тон и освен това съвсем открито контактувала с отявлени русофили и партийни лидери, на които Кремъл възлагал надежди за създаване на разнобой в българската политика и общество. Това дискредитирало дипломатическата мисия на Русия, смятат нашите източници.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 29990 |23.04.2022 Служител на украинските служби, преоблечен като Путин, обяви на 24 февруари… . 0| 16965 |27.03.2022 Пропутиинските медии у нас са по-голям позор от лъжите и обидите на Митрофанова . 87| 19409 |09.11.2021 Самозвани слуги на руските служби в България пак объркаха компютри с компоти . 44| 100110 |04.07.2021 Унижение в Истанбул: Борисов при Ердоган след доклад на турските служби, че е аут

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads