Реклама / Ads
36| 15848 |15.03.2020 ГЛАСЪТ

Оставете лекарите да водят войната срещу коронавируса, стига грандоманщина!

.
Борисов & Гешев
Послушайте проф. Мутафчийски за втвърдяване на мерките срещу коронавируса. Няма нужда премиера да повтаря след него, че бил съгласен с предложението. Неговото съгласие не важи, той трябва да се подчини на изискванията на медиците, защото е лаик и не разбира нищо от медицина. Няма нужда и от претенциите на дребни наполеоновци, които напират да са пред камерите и микрофоните.
 

Гешев да проумее, че има НК и закони, които са определили как да се реагира на закононарушения. Това е задължение на прокурорите и няма нужда от никакви щабове. Или тяхното публично експониране. Стига фатмашки простотии.

 

Лекарите, лекарите, лекарите! Те са на първа линия. Виждаме, че медиците доброволно се включват да помагат на колеги в „Александровска“, ВМА и другаде. Те дават пример за морал и принципност.

 

Политиците да се отдръпнат. Ще имат достатъчно поводи и време да се изявяват. Знаем, че са загрижени, но да не ни го навират в очите. Искаме да бъде преодолявана  пандемията с възможно по-малко жертви. А жертви ще се дадат. Политическите изяви са нелепи, глупави и най-вече – вредни! Стига са се надпреварвали кой е най-голям и най-загрижен. Да тичат по цехове и студия, да говорят клишета и да дават прогнози. Отврат е! 

 

Десетки фирми лобират техните обекти, магазини и офиси да продължат да работят. По изключение. Част от тях използват връзките си с политици и управници. Знаем такива, няма да ги изброяваме сега. Но ще стане и това, защото нахалството им е безгранично. Между тях има и мобилен оператор. Политици и бизнесмени от известни кръгове се опитват да ловят риба в мътна вода. Отвратително е. Ясно, че някои ще спечелят милиони от трагедията, но нека поне да не е така явно, защото в един момент ще предизвикат неуправляеми граждански реакции.

 

Политиците да принудят частните болници, на които така щедро са дали лицензи, да се включат във всеобщата борба с коронавируса. Трябваше те сами да предложат своите здравни заведения – не го направиха. Нека не се позовават на точки и запетайки, а да проявят очакваната човечност.

 

Политиците, Борисов и всички крякащи край него да осигурят защитни средства на медиците от всички категории! Постоянно разбираме, че специалистите действат без защита, без елементарните ръкавици, калцуни, маски и облекла. Гешев да спре спекулата с цените на лекарствени средства и санитарни материали. Стига тъпи декларации и репчене кой кого да проверява и командва. Някой да обясни на тези хора, че положението е повече от сериозно. И не тяхното величие е важно в този момент.

 

Политиците и управниците да мислят отсега за бизнеса, за компенсации на загубите, за начините, по които ще стане това. До момента лъсват огромни слабости не само в здравната система. Те се компенсират отчасти от самоотвержените действия на медиците. Но много пробойни все още зеят и ще донесат сълзи на нацията. Правителството да не се стреми да прикрива дупките, а да прави всичко да решава проблемите. Ангажирайте, мобилизирайте ако трябва истински експерти. „Калинките“ няма да свършат работа, те са във властта по други причини.

 

Политици и управници да се успокоят. Медиците не ламтят за техните постове, макар да са с много степени нагоре по интелигентност. За здравния министър да не говорим - и на санитарка не може да се опре по знания.

 

Вижте как се държат политиците в Швейцария, Германия, Франция... Макрон и Меркел казаха емоционални слова и толкоз. Няма щъкащи навсякъде министри, няма прокурорски претенции, нито денонощни репортажи от извънредни заседания, нощни  кабинетни сбирки и пр. Всички са на крак, но не го излъчват като рекламна кампания. Не е такава ситуацията!

 

Осигурете допълнително възнаграждение за лекари, сестри, санитари и прочие, които са на първа линия в битката, които не спят денонощия, не жалят сили и дават всичко от себе си за спасяването на нацията. Все още управниците не са осъзнали какво правят тези хора. Дадоха си увеличение на заплатите депутати и министри - другите да почакат... Дори не се усещат какъв цинизъм е това!

 

Още веднъж, още веднъж и още веднъж: Оставете проф. Мутафчийски и другите експерти от щаба да ръководят воденето на войната. Те знаят как, а не големците! Разберете го, бе, дявол да го вземе!

 

Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 19204 |13.03.2020 Цялата власт в ръцете на Борисов – спасение или заплаха? . 39| 34850 |12.03.2020 Коронавирусът спаси мандата на ”Борисов 3” - и замириса на диктатура . 24| 22253 |11.03.2020 В следващите СРС-та ще чуем ли как висш прокурор иска подкуп от бизнесмен? . 19| 6573 |11.03.2020 Коронавирусът и причестяването на миряните с обща лъжичка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads