Реклама / Ads
17| 42329 |30.01.2019 ГЛАСЪТ

ПиКой обяви война на Борисов. Има ли руска връзка?

.
В атака...
Свинщина е, когато средата за живот и работа е превърната в кочина. Не може да сбъркате, защото вонята показва ясно месторазположението. Или местопрестъплението? Уточнение: Всяко съвпадение с действителни лица, събития и имена е случайно.
 

бТВ и агенция Пик изстреляха във вентилатора „новината“, че директори на фалираната умишлено КТБ, под натиск от собственика Цветан Василев отпуснали кредит на журналистката Елена Йончева в размер на 25 млн лева. Как това е станало, с какъв превоз Йончева е отнесла милионите - прокуратурата и получилите от нея „информация“ медии не поясняват. Дори по-късно свалиха „сензационната информация“. Нали са борци срещу фалшивите новини…

 

Дори когато се лъже, трябва поне малко лъжата да наподобява истина. Случаят не е такъв. Ако приемем, че директорите на КТБ и Йончева са извършили това, което им преписаха, е логично да си представим как е станало. Ако са и броили сумата в 100 левови банкноти, това означава 10 000 банкноти, които правят 1 милион. Куфарче с 1 млн лева тежи около 12-13 килограма. (сравнено с американски долари). Това означава, че Йончева е излязла от банката с 25 куфарчета, които тежат около 320 килограма. За сравнение подобно постижение е по силите само на някои щангисти от категорията на феноменалния Наим Сюлейманоглу и то в двубоя.

 

Ако 25-те милиона са дадени в 50 левови банкноти това вече прави 25-27 кг в куфари. Теглото ще достигне 680 килограма, че и отгоре. Има вероятност банката да е броила сумата в 20 левови банкноти, което прави към 90 килограма на милион или 2 тона и 250 килограма за 25 милиона.

 

Правим тази сметка, за да разбере читателят, каква световна глупост е измислил Безмозъчния тръст на прокуратурата и отзовалите се медии. Без дори да се спираме на малоумието, че кредит може да се отпусне с устно разпореждане. Безумно е да се мисли, че 25 милиона могат да излязат без съответните процедури, за които винаги има документи и следа. Ще ви го каже всеки банков служител. Дори депутатът с юридическа диплома Пеевски ще го признае, колкото й да му е неприятно. Защото знае какво и колко е получил от фирми, свързани с КТБ и самата банка. Следи остават, дори няКой сериозно да се е постарал да ги замете.

 

Освен с тъпотията за 25-те милиона, Пик се отличи във вторник и с други неща. Неочаквано нападна премиера Борисов. Бил отишъл на форум, организиран от „подсъдимия за пране на пари“ Иво Прокопиев. Пик обвини Борисов, че спъвал работата на прокуратурата и пречел тя да си върши работата. Пик дори намекна, че Борисов „може би му ходи на гости в къщи“ (на Прокопиев) щом отива и на форума.

Довчера Пик бе първенец по слагане на премиера, дори в случаи, когато е напълно излишно и се постига обратен ефект. Всъщност това едва ли е изненада за един шампион по „обръщане на палачинката“. Най-вероятно издателя на Пик Недялко Недялков е бил помолен от Делян Пеевски да започне една война и не е могъл да откаже. Предположително, разбира се. Защо срещу Борисов? Защото Пеевски е ядосан за нещо. Той е с детска, наранима душа и тропа с краче и плюе, когато не получи желана кукла. Спомнете си как медиите му и лично той громяха и продължават да громят КТБ и Василев, след като е отказал да прехвърли по-голяма част от бизнеса си на депутата. Това не е просто стил. Рекет е. Дошъл е ред на Борисов.  

 

И като споменахме Недялко… Наближава моментът, в който той ще трябва да обясни какво се крие зад офшорките „Ланбрей“ и „Грейблок“. Също и как точно Пеевски е купил неговия дял от в-к „Уикенд“?Откъде Пеевски е имал 8 млн евро – толкова се говори, че са платени - по онова време? Нали имаше някакъв стар Опел по онова време? А дали тези пари не са свързани по някакъв начин Цветан Василев и неговата банка? И защо Недялко си е внесъл част от парите в КТБ, знаейки, че банката не е читава, както твърди днес? А защо е изтеглил милионите си от банката ден преди тя да бъде затворена?

 

бТВ и Пик наистина ли вярват, че хората ядат доматите с колците? И че не помнят как бТВ съобщи решение на Специализирания съд да остави за постоянно в ареста задържани свидетели по мега делото „КТБ“ преди той да се е произнесъл? После гузно свалиха „новината“, но вонята остана. А какво ще кажат от телевизията за сделката със сградата на бТВ, придобита от Пеевски по занижени цени? Колко милиона като данъци са „спестени“? А за офшорките, свързвани с рекламния бос Красимир Гергов, Пеевски и неговия адвокат Александър Ангелов?  

 

Държат ги за топките, както се казва. Освен това и Недялко, и босовете в бТВ са наясно, че прокуратурата и Пеевски имат документи по тези деликатни теми. Лошата новина за тях е, че документи със сигурност има и на друго място.  

 

Прибавете към тези причини някои болезнени задължения на Кой към руска банка, оръжейни босове и прочие босове. Не стоят ли те зад опитите да бъде превзет по мутренски завод "Дунарит" от офшорка, свързвана с Пеевски чрез неговия адвокат Ангелов? Не желаят ли руски оръжейни кръгове срива на българския ВПК, за да заемат извоювани от наши фирми пазари навън? Прибавете и разследването по „Магнитски“, макар резултатите да не са обявени публично. Кой-то трябва ги знае и не му е никак весело. И главният прокурор е наясно, което прави дружбата между него и едиКойси неизбежна, дори силна, но… върху минно поле. Борисов и да е бил, вече не е част от триумвирата. Променени са много обстоятелства, налице е и въздействие от външни фактори като Брюксел и Вашингтон. А може да излезе вярна и мълвата за топла връзка по оста Цветанов – Пеевски. Идеята била да се реализира планът на Доган за програмен кабинет в рамките на този парламент. Т.е. патриотите аут и на тяхно място ДПС и „Воля“, но не явно. Борисов от години отхвърля всяка възможност за дослук с депесарите, но Цветанов не е изричал такова нещо. Затова и се повдигат абсурдни обвинения на Йончева, с надеждата, че съмненията за „мръсна поръчка“ ще паднат върху Борисов.

 

Има ли достатъчно доказателства за подобна конспирация? Със сигурност повече, отколкото има прокуратурата по което й да е от шумните дела, които пробутва на нас и на партньорите отвън. А и „ароматите“ на кочина я издават.

И да повторя: Всяко съвпадение с действителни лица, събития и имена е случайно. Не и свинщините.

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 17956 |20.08.2018 Свинепеф отива на война*. Клъц-клъц… . 16| 23148 |24.07.2018 Войната срещу Пеевски е тежка, но победата - сладка. Лопедиум-ът свърши . 22| 23623 |14.05.2018 Има ли шанс войната срещу талончетата на Васил Божков и милиони българи? . 13| 17395 |07.12.2017 Тук подлец звучи гордо. Войната на ”кафявото” с вълците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads