Реклама / Ads
6| 15747 |10.10.2017 ГЛАСЪТ

Шефът на КОНПИ да каже колко пари е профукал за прехваления иск към Цветан Василев

.
Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев
Председателят на КОНПИ Пламен Георгиев се опитва да държи в тайна от обществеността истината за дейността на ръкодовената от него комисия. За пореден път става ясно, че според него, комисията има само успехи.
 

Успехи, които с охота се разпространяват от ПР-отделът му. На данъкоплатците се разправят подвизи за отнето имущество за над 80 милиона лева. Отнема се имущество и на първа инстанция. Така твърди Пламен Георгиев, но угодно се премълчава, че има още две. Създава се ореол на институция, която смазва престъпността и корупцията. И това се прави едва ли не от назначаването му. Преди него е било празнотата и роднините на г-н Кушлев. Оказва се, че не е така. Още през пролетта, юристи и икономисти написаха т.н. „Кърваво писмо” за нередностите, които се вършат в комисията. Последва интервю на председателя по БНТ, което бе изцяло опровергано от нас. Настъпи тишина и председателят изчезна от ефира. Публикува се, че е отнето имуществото на Лий Джеси Куйнто.

 

Наркотрафикант с придобити апартаменти в България, по сърдечна линия. Отнето е, но никъде не се споменава, че делото е заведено от Кушлевата комисия още през 2007 г., т.е. Пламен Георгиев няма никакъв принос, освен продуктовото позициониране. Сега ни шокира с други правни „идиотии”. От „Сега” са поискали информация по Закона за достъп до обществената информация, колко е струвал на държавата, прослувутият иск за над 2,5 млрд.лева срещу Цв.Василев. Просто питане, колко е изхарчила комисията за 25 000 страници. Бусове, ксерокс, хартия и др.канцеларски материали? Колко човеко-часове са хвърлени? Отговорът на Пламен Георгиев е очакван за нас- „Това е търговска тайна”. За пореден път е пусната в действие, юридическата мисъл на екипът му, съставен от тесни професионалисти, назначени по поръчение или сърдечни трепети. Г-н Георгиев и вашият екип, вие имате ли представа що за понятие е търговскатата тайна?!

 

 

 По груби сметки, хартията ви не струва повече 450 лева. Телбодът и кламерите са още по-евтини. Наетите от вас бусове, които са транспортирали „творението ви”, едва ли надвишават 1000 лева. Индиректно включваме в тези разходи трудът на вашите инспектори. Нека са 10 на брой. При заплати от около 1500 лева, това са няколко десетки хиляди лева. Няма да е лошо да включим и заплатите ви. Вашата и на останалите членове. Средно от около 5000 лева на месец. И оттук още 25000 лева. Няма как да не включим и предстоящите заплати на съдебни чиновници, съдията по делото, вещите лица и др. Тези не можем да изчислим, защото не се знае, колко десетки години ще отнеме „вашето приключение”.

 

Няма как да се изчислят и бъдещите такси и адвокатски разноски на безумиците ви в името на кариерата ви. Картините на Цв. Василев са оценени на почти 4 млн.лева. От застрахователно дружество. Дали сте ги платили вие или прокуратурата е без значение. Парите са наши, на данъкоплатците. Поне 40 000 лева са. Само, където за тези картини, Цв. Василев не е изхарчил и 1000 лева, защото са му от дарение. Пламен Георгиев ги иска, въпреки практиката на комисията. Ще си платите и за констатациите, че Цв. Василев е бил на пет континента и е изхарчил по ваши сметки близо 5 млн.лева. Ами, ако е бил командировка и не ги е плащал той? Защо ли да не изискаме информация вие, колоко сте изхарчали за да творите кариера. Вярно ли е, че например за командировка до Благоевград на вас и останалите четири члена на комисията се ходи с пет автомобила и пет шофьора? Плащат ли се дневни и квартирни с нашите пари за десет човека?  Колко пъти ходихте в Европа?

 

Освен, че се е заиграл с непонятната на Пламен Георгиев „търговска тайна”, която няма как да съществува в едно учреждение на бюджетна издръжка, отново се изполва неправомерно и Законът за класифицираната информация. Информацията, която е поискана е служебна тайна и щяла да разкрие стратегиите на комисията. Хубаво е да се провери дали не става дума за пълна злоупотреба със законодателството. Имуществото на Цв. Василев е запорирано, а и мотивираното ви искане за отнемане на 2,5 млрд.лева бе публикувано и в медиите. Разгласихте, че къщата на Цв. Василев в Женева е запорирана, но дали е така. Страх ви е да кажете, че комисията ви е осъдена да зплати десетки хиляди швейцарски франкове. Не си признавате! Добре! Скоро ще кажем, за колко сте осъдени. Време е да бъдете попитан, по какви причини бе прекратено производството срещу руската гражданка Е.Месинг. „Дори не ни се врява, че е прекратено, защото Кушлев преди години бе запорирал 25 000 000 лева, налични по сметки”. Не, не вярваме! Прозводството е прекратено, щото в Русия всичко е прекратено. Писахме и за това. Писахме, но се оказа, че рускинята е осъдена от нашият съд. На 10 години, а ръководеният от Пламен Георгиев негов екип е забърсал с „дебелата гума”, иск за поне 1 млрд.лв.за „пране на пари”. И досега се питаме, каква комисионната мже да се вземе за това? Гвори се колко е. Само се говори, засега.  Знаем за офшорки и строителни фирми. Знаем, как стават нещата в тази комисия. Очевидно ще трябва да ви кажем и за един професор от УНСС.  Но за това скоро!

 

 Ние написахме за изгодните  нарушения на обществени поръчки, покрай системата за неслучайно разпределение на преписките. Ние описахме, как се манипулира тази система, която струва повече от 400 000 лева, а на Съдебната система няма и 100 000 лева. Ние описахме, как се лъже. Описахме, как се прекратява проверката на Цветан Цветанов и други хора по поръчка. Писахме и за това, как се злоупотребява със  Законът за защита на класифицираната информация, като в интервюта се казва, как на Делян Добрев, Николай Ненчев, Петър Москов, Прокопиев и други, че щи ги скъсат от проверки. Пълно разгласяване на класифицирана информация, представляваща служебна тайна. От всичките изброени в КОНПИ имат мерак да тормозят само Прокопиев. Всичко останало вероятно ще бъде покрито под килима на ТОЗИ, КОЙ и ТОЙ.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 17387 |05.10.2017 Със страшна сила се задава и „КОНПИ гейт“ заради „Дунарит“ и „Емко“ . 7| 13771 |26.09.2017 Прецака ли шефът на КОНПИ съдебно дело за един милиард евро? . 22| 18633 |22.06.2017 Има нещо гнило в КОНПИ....

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads