Реклама / Ads
20| 16576 |14.10.2020 ГЛАСЪТ

Европо, гледаш ли? От КПКОНПИ поръчките и бухалката, а от народа плащане на сметката

.
Тази сутрин осъмнахме с важни новини, идващи от Цацаровата КПКОНПИ. Комисията му била отнела незаконно имущество за над 5,5 млн. лева. Похвално. Ние, естествено решихме да проверим информацията и установихме, че явно това е част от кризисен PR и няма нищо общо с истината. Явно управляващите, шамаросани от Европа, са стъкмили някакви цифри ”за пред чужденците”.

 Приемаме, че са отнети 5,5 млн.лева, но тъй като многократно хващахме бившият шеф на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев в манипулации на данни, отдавна наблюдаваме съдебната практика на дейността на КПКОНПИ. 


Влезлите в сила съдебни решения, с които разполагаме за 2020 г., показват и друга интересна информация. От "отнетите" 5,5 млн. лева, над 3,5 млн. лева представляват имагинерни суми, без покритие. Това са суми, получени от осъдени лица, които са продали имоти, коли и преминали през банкови сметки, т.е. имало ги е някога, но сега никой не знае къде са. Да му мислят от НАП, как ще ги събират, а най-вероятно никога няма да успеят да ги вкарат в бюджета. Например от Цветелин Кънчев или по-известен, като Дон Цеци, са отнети 1 078 165 лева, само че те не са налични в някоя банка или каса, а са сбор, именно от получени суми от продажба на имущество. На практика сега г-н Кънчев е станал длъжник на НАП и ще му се наложи да си контактува с данъчните, докато изтече 10 годишната давност. 

 

Не можем да не отбележим и отнемането на общо 575 леки автомобила!!! По дело 867/2018 г. на ОС Русе са отнети 131 автомобила от някой си М.М., по дело № 143/2019 г. на ОС Силистра са отнети от С.Г. 358 автомобила, а по дело № 739/2017 г. – 86 от И.В. Много добре, си рекохме ние.  


Човек може да си помисли,  че са ударени някои от големите автокъщи, но не е така. Автомобилите са част от така наречената "румънска схема", в която румънски граждани купуват в България коли и ги регистрират на български граждани, които от своя страна им издават пълномощни да ги управляват. Целта е румънците да заобиколят по-високите данъци и мита за тези автомобили с цел, протекция на родното си производство. Та да попитаме КПКОНПИ, НАП или КАТ, като как ще ги отнемат тези коли? Ще ги причакват на Дунав мост? 


На М.М.,  С.Г. и И.В. не се вълнуват много, видно от вялата съпротива по делата им. Дори не са се опитали да обжалват решенията за отнемане. Явно и на КПКОНПИ не им дреме. Съдебните решения за отнето имущество се предават на НАП и толкова. Комисията и Цацаров са си "свършили" работата и е време за хвалби, доклади и отчети. 


Гледай Европо, какви чудеса постигаме в борбата с корупцията и престъпността. Нищо чудно да чуем тези дни премиерът от някой пън да цитира тези резултати. От КПКОНПИ многократно се изливаше и информация за запорирани и заведени дела за отнемане на имуществото на т.н. олигарси. Вече им загубихме бройката. Милиарди, милиарди... Дотук добре, но като знаем методиките на КПКОНПИ, очевидно и това е поредният балон, който е на път да се спука, когато излязат решенията на съда по тези дела. Груби сметки показват, че ако Комисията загуби тези дела, съдебните такси и разноски ще са няколко десетки милиона. Ще ги плащаме ние, разбира се!

 

 Удобно е премълчан фактът, че през 2020 г., до момента, изцяло или частично са отхвърлени искове на Комисията за 4 541 802 лева. По така отхвърлените искове, КПКОНПИ е осъдена да заплати почти 175 хиляди лева. В тази сума не влизат допълнителните разходи за експертизи, които се назначават по съдебните дела.   

Проблемът, е че докато съдилищата приключат тези дела, Цацаров и компания отдавна ще са забравили за Комисията, а ние данъкоплатците ще плащаме масрафа. От тях поръчките и бухалката, а от нас плащане на сметката. 

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7301 |08.04.2019 Безумието на едно законотворчество и двойният аршин на КПКОНПИ . 3| 8287 |18.02.2019 Някой разбра ли защо ДАНС и КПКОНПИ бяха номинирани за наградата Big Brother? . 32| 16801 |11.12.2018 Данаил Кирилов се подигра с решението на Върховния касационен съд за КПКОНПИ, готвят брадва за неудобните . 18| 17942 |04.10.2018 На вниманието на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев-новини за неговия приятел Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads