Реклама / Ads
23| 25784 |13.12.2017 ГЛАСЪТ

Когато на ограничени хора е дадена неограничена власт…

.
Тримата са ясни, четъртият - в полет, - сигурно е Чайка...
Прокуратурата не могла да открие Цветан Василев. Затова не му връчила обвинителния акт. Съдът по делото за фалита на банката изслуша тази нелепица и определи следваща дата в края на януари. Така започна мегапроцеса, който очакваме от три години.
 
Прокуратурата каза още, че питала съседи на Василев в София, но те казали, че не са го виждали от 2014 г. Каква изненада. Тогава прокуратурата се разшетала из затворите и арестите, проверила и граничната бразда, но от Василев ни вест ни кост.

Свикнали сме с абсурдите на държавното обвинение, но като за мега дело можеше да се постараят малко повече. Защото и децата знаят, че банкера е в Белград. Там, където на 16 септември 2014 г. Белградският съд е определил мярка на Цветан Василев и е установил неговия адрес. Още тогава тази информация е била изпратена на съответните български институции. Защото такъв е редът.

 

Поведението на прокуратурата при стартиране на делото не е изненада. То е такова вече доста време. Неслучайно Пламен Георгиев, шеф на КОНПИ, е разпоредил запорирането на имоти и сметки на бизнесмена Иво Прокопиев точно сега. „Гениалният“ ход е бил замислен, за да се отвлече вниманието от процеса „КТБ“. Само че се получи обратен ефект, както обикновено. Това, което измислиха срещу Прокопиев, бе разиграно още преди три и нещо години – запориране на имущество и фирми на Василев, съпругата му проф. Антоанета Василева и дъщеря му Радосвета Василева.

 

Въпреки наличните актове от извършени данъчни проверки, които удостоверяват законноста на придобитото. Още тогава писахме, че се задава диктатура на прокуратурата – мечта на Делян Пеевски, която той успя да реализира. Не ни обърнаха внимание, а пеевските медии ни заляха с обвинения в заговори, че сме маши на Василев, слуги на олигарси и пр. свинщини. Днес освен Прокопиев и други са в положение, подобно на това на Василев. Много фирми биват заграбени, фалирани, а собствениците прокудени или с предявени овинения. Не се е чуло, защото не са известни лица. Това написа вчера и Евгени Дайнов, който подчерта, че не се водят някакви битки, а че се води война. Води се от шепа медии, магистрати и политици извън контрола на Пеевски, Борисов и Цацаров. Тази война обаче напомня за защитниците на Брестката крепост, които мислели, че месеци наред удържат хитлеровите войски, а те, войските, вече били край Москва… Така и ние даваме отпор поединично, сякаш невиждащи, че мафията е превзела цялата държава. Както бе казал Едгар Хувър навремето за организираната престъпност: Те не просто са тук, окупирали са ни.

В окупация сме, не се съмнявайте. За да оцелеем трябва да воюваме. Гоненията и репресиите срещу противниците на триглавия режим „Борисов, Пеевски, Цацаров“ ще се засилват. Както и гьобелсово-сталинската пропаганда, заливаща ни от пеевските медии.

 

Екипът на Фрог нюз няколко години е в режим на бойни действия със Свинемафиотския модел. Казам го не за да изтъкна някаква заслуга, а да напомня, че може и се дава отпор. Правят го също други колеги, бизнесмени, магистрати, творци. Асен Йорданов от сайта Бивол, Люба Кулезич, водила доскоро предаване в BIT, Георги Георгиев и другите страхотни членове на „Боец“, карикатуристите Христо Комарницки, Чавдар Николов, проф. Велислав Минеков, съдията Методи Лалов, съдия Калоян Топалов, шефът на ВКС Лозан Панов и др. Воюва се обаче поединично, което прави разправата с един или друг неудобен по-лесна. Корнелия Нинова се опитва да превърне опозицията във втори фронт, но като че ли не и  достига кураж. И подкрепа. 

 

Хората, ръководещи някакъв бизнес в България трябва да са наясно, че след Цветан Василев, Иво Прокопиев, Огнян Донев, Гриша Ганчев, Сашо Дончев и неколцина други, е техен ред. Плащането на рекет не е ваксина. Спрете да давате и елате да се сбием заедно.

 

На т.нар. обикновени хора, които не се интересуват от случващото се и дори се радват, че страдат известни и успели хора искам да припомня умишлено премълчавани неща.

 

Само през 2016 г. България е загубила от корупция 19 млрд. евро. Данните са на Евростат. Според някои американски специални служби тази цифра е 23-24 млрд, което е близо една четвърт от БВП на страната! Първи в цяла Европа! Мили съграждани, преди да сте се изпонапили по Коледа и Нова година, помислете, аджеба, от кой джоб са откраднати тези милиарди. Дано покрай сутрешната бира и люто шкембе ви просветне, че колосалната сума е погълната от Свинско-мафиотския модел на тримата едрокалибрени. Ако им спрем кранчето поне наполовина, заплатите ще скочат двойно, пенсиите двойно и тройно, здравеопаването ще се реформира, а пътищата ни ще се троят и ремонтират поне като в Гърция и Хърватска. Вашето търпение и великодушие дават кураж на шайката да превръща живота ни в ад. Ако не вярвате на мен, питайте децата и внуците си, повечето от които са вече там, защото не желаят да са тук. На узурпаторите им трябват необразован народ, зависими институции, корумпирани чиновници и магистрати, за да слушкат и целуват ръка за всяко подаяние. Купуват и манипулират избори. Купуват шепата оцелели интелектуалци. Смазват в зародиш всяка политическа алтернатива, дискредитират и компрометират всеки с потенциал на лидер.

 

Тази война е жестока, гадна и подла. Във всеки протест биват вклинени платени дебеловратковци. Други отряди разиграват „контрапротести“. Разиграват се показните арести и прокурорски брифинги на толкова елементарно ниво, че дори олигофреничните сцени в Биг Брадър и някои турски сериали на моменти изглеждат по-симпатични.

 

Всеки заслужава тиквата, която е отгледал. Поддържащите с гласовете си тази власт отгледахте свинска тиква мутант, която един ден ще тръгне по надолнището като снежна топка и ще ви размаже. Чак тогава, когато завиете от болка и ярост, ще осъзнаете, че Франкенщайн е детски персонаж в сравнение със Свинечудовището, което пуснахме в къщата си.

 

Войната срещу режим като този у нас трябва да се води хладнокръвно, интелигентно, безпощадно и без да се взимат пленници. Обществото ще победи, когато осъзнае че трябва да защитава интересите и правата на всеки един гражданин. Освен това в шайката е започнал процес на съмнения, който винаги води до самоизяждане. Чака ги кръв и морга. 

 

Не се надявайте на Брюксел. На някои тамошни чиновници корупцията не им е чужда, съдейки по прегръдките и целувките с нашето Свинечудовище. Когато си откраднал 19 милиарда е задължително да заделиш нещо за капо ди тути капи…

 

Няма да дойде помощ и от Кремъл, защото именно там бе заченато Свинечудовището – с майка съветските тайни служби и баща – постсъветската мафия.

 

Чичо Сам ще се намеси, ако има изгода. Но има ли? Представляваме ли въобще интерес за някого?

 

Този път ще трябва да се справим сами, а не да чакаме освободителите на Орлов мост с хляб и сол. Ако не успеем – а такава вероятност има, - така и няма да узнаем, че освен скотския има и нормален живот. Ако обаче успеем, за първи път ще усетим какво е да си свободен, защото такава е волята ни. 

 

Често си повтарям думите на Солженицин: Разберете, и предайте на онези „горе“, че са силни, защото са успели да отнемат на хората почти всичко. Но когото на човек е отнето всичко, той вече не е зависим от вашата власт – свободен е.

 

И още нещо за онези „горе“: Ако чуват свистенето на куршума – да се радват, - живи са. Куршумът, който ще ги убие – няма да го чуят.

 

Огнян Стефанов


П.П. Провалът по делото КТБ е неизбежен. Защото фалитът на банката е мафиотски заговор. Другите две причини: самонадеяно и некомпетентно обвинение. Един ден ще паднат и обвиненията срещу бивши министри (нито един от ГЕРБ), бизнесмени, журналисти. По същите причини. Въпреки незаконните подслушвания и следене или заради тях. Когато на ограничени хора се даде неограничена власт, това винаги завършва лошо. Най-вече за самозабравилите се ограничени.

Свинечудовището няма да е изключение в историята. Може да не е имало Софийска пролет като Пражката, например, но макар и късно – умът ни идва.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 24453 |26.10.2017 Когато свинщините стават закон – на ход е Ветеринарят! . 9| 9603 |20.12.2015 Демокрация е, когато корумпираните обвинители са обвиняеми . 70| 16389 |29.11.2014 Освобождение е, когато няма милост към Слави Бинев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads