Реклама / Ads
25| 57787 |13.10.2022 ГЛАСЪТ

Поканете Митрофанова в НС и ще видите, какво ще стане. Рашидов разби лицемерието на Борисов

.
Военизираната Митрофанова...
Дилемата с това дали да бъде поканена руската посланичка Елеонора Митрофанова в Народното събрание при откриване на новата сесия разкрива няколко неща. Първото от тях е: за пореден път ще станем свидетели на зависимите от любовта си към Путин. И въобще не става дума за четирихилядници, а за многомилионници.
 

Второ: Ще станем свидетели на безпрецедентна реакция на дипломати, които протестират. Появи ли се Митрофанова в НС, с нея ще останат само посланиците на Северна Корея, Беларус и Никарагуа. Откъде тази сигурност? Много е просто: Общото събрание на ООН с огромно мнозинство прие резолюция, която осъжда опитите за незаконно анексиране на части от Украйна. 143 гласа страни  са "за" и само 4 "против" от общо 193 държави. Светът заклейми действията на Москва и Путин. Сред въздържалите се е Китай, който допреди няколко месеца подкрепяше Русия в немалко случаи. Вече не.

Срещу режима на Путин този път гласуваха Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и други членове на Съвета за сътрудничество в Залива, както и на Бразилия.

 

Ако някои политически кръгове у нас желаят да влязат в световния информационен поток – да поканят Митрофанова. Ще станем свидетели, как десетки други дипломати ще напуснат в знак на протест. Ще е първи такъв случай в световната история.

 

Казусът с руската посланичка разкри в целия му блясък лицемерието на Борисов. Новият евроатлантик се скара на своя приятел Вежди Рашидов, който се изцепи по БНР, че ако не поканим Митрофанова, все едно сме обявили война на Русия. Няма сега да говорим по темата „умствен недокомплект“ – заливат ни с доказателства поне от 12 години…

 

Борисов заяви, че Вежди говорел от свое име. Но дори това било недопустимо, според вожда на ГЕРБ. Е, не е точно така. Скулпторът-политик е личен приятел на Борисов. Той го брани повече от роден брат. И говори това, което е научил от Борисов. Затова Вежди не може да повярва, че строителят на Турски/Руски поток, подарилия на Путин 3 милиарда пара на българите, няма да покани посланикът на Путин. Просто невъзможно. И затова е казал, каквото е казал. Просто до съзнанието му – замъглено или не – не е достигнала новината, че Бате обърна палачинката. И направи „фал“, подкрепяйки досегашната му отдаденост на кремълската кауза…

Говорете си бе, хора.

 

И още нещо: появата на руския дипломат в НС ще бъде тест и за общественото мнение. Ако то се изрази в спонтанен протест на кривонаредените жълти павета пред НС, ще станем свидетели и на евентуалните контра действията на „Възраждане“.

В особено деликатно, да не кажа конфузно положение ще се окажат „Дондуков“ 2 и „Позитано“ 20. Но пък ще се наредят до Ким Чен Ун, Лукашенко и Даниел Ортега. Което ще изчисти и последните съмнения кой на чия страна е.  

 

Всъщност тези хора ще направят това, което им нареди Митрофанова, обяснявайки, че го правят в името на националните интереси. Затова нека я поканят, за да бъде посрещната така, както подобава. 

 

Емил Азар

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 12914 |12.10.2022 Недраги хаджипенчовци, обадете се на убиеца в Кремъл да спре войната, стига сте грачили за мир! . 13| 13760 |11.10.2022 Никой не уронва престижа Ви, господин Гешев. Вие просто нямате такъв . 12| 17224 |11.10.2022 Взривихме Кримския мост, защо да не гръмнем и Путин? Зловещите руски експерименти с България . 32| 12699 |10.10.2022 Дали ГРУ не гръмна Кримския мост? Българските медийни папагали обаче цитират само Кремъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads