Реклама / Ads
28| 12504 |02.10.2022 ГЛАСЪТ

Получихме си заслуженото черно

.
Това поискахте...
ГЕРБ и Борисов първи на изборите и оттам нататък както следват – все партии, които не могат да съставят нищо смислено. Големият победител е ДПС. Защото те, видите ли, отивали да гласуват под строй. Може, но за да е така, виновни са поредица български правителства и партии, които така и не обясниха колко противен и вреден бе възродителния процес. Това е.
 

Ако другите гласоподаватели бяха мотивирани колкото подкрепящите Движението за права и свободи – положението щеше да е различно.

 

ГЕРБ все още има подкрепата на поне 200 000 гласа от техни хора в институциите. Зависими, свързани и прочие – без значение – фактът е факт.

 

Хората свикнаха с мафиотската държава, приспособиха се да търсят решение всеки за себе си и това ще ни държи на дъното в Европа още известно време. Колко? Вие кажете.

 

„Възраждане“ взеха своето от настроените срещу всичко и всички недоволници. Не е важно дали ще го признаете.

 

БСП е източвана от Стефан Янев, Костадин Костадинов, Кирил Петков и останалите. Объркана работа.

 

Българският народ искал кабинет, искал стабилност? Глупости. Ако искаше, щеше да прояви разум. Няма признаци за нещо подобно.

 

Немощното българско общество няма представа какво точно иска. Освен, че се надява на някакви спасители, които да ни превърнат в Швейцария на Балканите. Пълен абсурд.

Слушайте анализаторите и коментаторите, купените и зависими медии. Ще се повтаря едно и също.

 

Чехия, Хърватска, Румъния, Словения и Словакия, например, ще бъдат все повече блян.

 

Ако искате да станем нормална държава, трябва да го направим сами. Засега това се оказва непосилно.

 

Ами ще я караме така, докато проумеем, че симпатично бъдеще и свестен живот, ще постигнат младите и можещи хора. Техен ред е. Нафталинът на статуквото ще продължава да ни държи на дъното. И да ни ограбва. Такива са нещата. Грозни и реални.

 

Ще наблюдаваме мъчителни ходове и опити за скалъпване на някакъв кабинет. Тъжна гледка ще е.

 

През това време служебното правителство ще продължи да управлява, а идеята за президентска република все повече ще си пробива път. Лабилността на обществената мозъчна дейност може и докара нещо в тази посока.

 

Утрото е по-мъдро от вечерта, казал народът. Може, но ако става дума за народ който има идея да се събуди.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 44561 |17.09.2020 Готови са отговорите на въпросите на Европарламента. Ето черновата . 14| 13254 |17.12.2019 Станала беля в АЕЦ „Козлодуй“, но не като в Чернобил и Фукушима, к'во толкова? . 37| 12241 |20.11.2019 Чакахме Батман и Супермен - получихме Гешев, Цацаров и Пеевски . 28| 18713 |14.03.2019 Черноморска криза като Карибската от 1962 г. или защо бе Медведев в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads