Реклама / Ads
12| 21580 |30.07.2018 ГЛАСЪТ

Примитивът, мунчото на МВР стефан балабанов се възбудил и дава акъл

.
Стефан Балабанов - ученият...
В заглавието са използвани думите „примитив“, „възбудил“ и „мунчо“, които на пръв поглед изглеждат обидни в съчетание с името на зам.-вътрешния министър стефан балабанов. Думите обаче са взети от негови интервюта, изказвания и текстове във Фейсбук.
 

С тях той нарича хора, коментира събития и мнения. Очевидно балабанов смята, че има право да нарича хората както му хрумне. Да видим как се съотнасят тези думи към самия него.

 

По бТВ в понеделник сутринта зам.-министър балабанов коментира пожара в т.нар. „Царски конюшни“ в София. Признава, че дори МВР не знае кои точно са собствениците, можело дори вътрешното ведомство да има някаква собственост.  

 

Няколко цитата от ст. бал.:

 

В Пловдив се случи същото и аз не мога да разбера защо нашето общество, така, не прие, че един клошар е възможно да заспи там и да запали такава сграда."

Обществото, примитивни ми балабанов, не приема ваш’те обяснения, защото са нелепи, неаргументирани и несериозни. В ръководството на МВР изхождате от собственото си ниво на компетентност, а то често не преодолява земното притеглане дори с милиметър.  

 

Разбира се, че има огромни интереси и апетити, но ние работим точно, с факти, данни, експертизи, не мога да правя свободни разкази по картинки."

Мунчо балабанов, МВР би трябвало да работи чрез службите си по огромните интереси и апетити. Ако не знаеш как, попитай по-опитни и знаещи от теб. В МВР има доста такива. Ще ти кажат още, че МВР не работи по факти, данни и експертизи, а събира факти и данни, които давате за експертизи, за се превърнат в годни доказателства. Това ви разпорежда прокуратурата. Вие ги събирате, а не ви ги носят граждани в чанти и папки.

 

"Как да имат доверие (в МВР), като непрекъснато се сее омраза от политиците... Чудя се да не би нашата кауза да не е България, да не би да е Сомалия."

Ех, балабанов, балабанов, четенето не ти е хоби. Ето каква е ситуацията с трима от вътрешните министри на Сомалия. Ахмед Сюлейман Абдулла е завършил три висши образования, между които Кралската военна академия в Сандхерст, Великобритания. Абди Шакур е с отлична диплома от същата академия, плюс Висшата полицейска академия на Италия. Хусейн Кулмие е випусник на Италианската офицерска академия в Рим, както и на Правния факултет на Римския университет.

Нека се съберат баш босовете в МВР и да се извадят дипломите. Да извикат и главния секретар - доста ще се повиши нивото. На река Дунав...

 

А какво е образованието на стефан балабанов? В официалната справка на МВР пише, че е завършил Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, магистър по педагогика. Само че не работи по специалността, а става полицай в Пещера. Няма обяснение как се е случило това. Завършил ли е поне някакъв курс за милиционери или полицаи? Или някой чичо е помогнал на младия педагог? Добре е да се знае.

 

През 1996 г. Балабанов завършва, според справката, Университетът за национално и световно стопанство, специалност „Външна търговия и международно право“. Владее руски език. Бре, бре.

 

Справка в УНСС обаче показва, че такава специалност няма. Има „Международни икономически отношения“. Както и „Международни икономически отношения с преподаване на английски език“. балабанов обаче говорит по русски

 

По специалността „Международни отношения“ дипломирането става с:

-         държавен изпит по специалността;

-         държавни изпити по два чужди езика

Ако допуснем, че когато балабанов е учил в УНСС, е съществувала специалност „Външна търговия и международно право“ (каквито данни не се откриват), по кои два езика се е явил той на държавни изпити? И какво международно право е учил без чужд език?! Този наистина смята, че ядем доматите с колците...

 

Освен това за магистърска степен са задължителни изпити по Български език и езикова култура, както и Български език и литература и история на България. Какви оценки е изкарал на тях Балабанов? Питаме се, защото текстовете му във Фейсбук са пълни с правописни и стилистични грешки. Дори нарицателното име Мунчо, героят на Вазов от „Под игото“, той изписва с малка буква. А това значи много. За препинателните знаци да не говорим.

 

Същият човек е работил като заместник-кмет на Община Пещера. Бил е началник на РПУ – Пещера и началник сектор „Криминална полиция“ в Пазарджик. Работил е и в българското посолство в Украйна (с руски език…). Драгият „мунчо“ балабанов трябва да е наясно, че такава трудова биография, е гола вода. Което не пречи - по-скоро помага, - да заема високи постове по партийна линия.

 

„мунчо“ (с малко "м") балабанов нарича Слави Трифонов по повод изявление на шоумена, че ще организира протести пред парламента: Тоя клоун пак се възбуди. Кой си ти бе мунчо та ще сваляш законно избран парламент от хората???!!!

 

Дори само това изречение стига стефан балабанов да бъде махнат от поста веднага. Шест грешки в две изречения! За човек, претендиращ, че е завършил две висши образования, това би трябвало да е катастрофа. Но не е. Придимство е. Но става още по-страшно. Служители на МВР твърдят, че по отношения на оперативната работа балабанов е по-бос и от мъките си в граматиката. Което е медицински феномен.

 

балабанов казва още: МВР не е Господ, не е и Слънце, за да огрее навсякъде. Прав е, но и МВР не е.

 

балабанов, балабанов, от „висотата“ на своята неграмотност, не можеш да имаш грам претенции някой да ти вярва. Измъкнали те ВМРО от торбичката, чучнали те на висок пост заради някакви партийни заслуги и ти си се взел насериозно.

Вярно, че през последните десетилетия, какви ли не сме виждали в управлението, но поне си трайте и не се показвайте много-много, защото лъсва целият цинизъм на кадруването по партийна линия.

 

Цветан Цветански

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 48190 |08.03.2018 Огнян Стефанов: До враговете ми . 11| 15899 |09.01.2017 След Мерил Стрийп и Стефан Цанев с урок по доблест . 82| 34189 |23.08.2013 Строители на капитализма: Стефан Софиянски и златната (синя) кокошка . 135| 22254 |25.09.2008 Петков, Петров или коя мутра преби журналиста Стефанов?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads