Реклама / Ads
45| 12162 |22.02.2023 ГЛАСЪТ

За Путин, няколко изречения, ако може?

.
Путин беседва с фенове на режима...
Както вече знаете все още руският президент Путин направи обръщение към Федералното събрание. Дъра-бъра, дъра-бъра – 20 минути. Специално внимание обърна на това как хомосексуалисти щъкат навсякъде, всичко загнива, училищата са обект на сбъркано образование, пропито с джендъри и насилие, семейните ценности са мъртви и обществата летят в пропастта. Лошо.
 

И кой ще спаси света? Путин и руската армия, разбира се. Ще разгромят НАТО, ЕС и САЩ и ще настъпи мир и благоденствие. И висок морал! Розовото бъдеще си има име: „Руский мир“.

 

Всичко би било прекрасно, ако не бяха някои мъъънички съмнения.

 

През 2022 г., годината на войната срещу Украйна, между 900 000 и 2 милиона руски граждани са напуснали Русия. Точна статистика няма. Бягат за да избегнат мобилизацията, както и заради несъгласие с войната, която води Кремъл. От Запада към Русия не се забелязват мигранти. Което е странно, защото Путин твърди, че неговата държава предлага щедро демокрация, висок стандарт на живот, социални придобивки, свобода на словото и още много благини.  

 

За същият период в главният загниващ враг на Москва – САЩ, са регистрирани над 1,6 милиона емигранти. Това прави по около 4 600 души от цял свят на ден! Данните са на Центъра за изследване на миграцията, публикувани във The Washington Times. Същото е било положението и през 2021 г. Желаещите да се преселят в Америка обаче са много повече, но не на всички им се усмихва късметът. Поне от първия път…

Изглежда, че населението по света не слуша какво му казва Путин и прави фатална грешка, натискайки са живее, учи и работи в Щатите, където по стар навик продължават да бият негрите, ако се доверим на онзи стар виц от соцепохата…

 

Същото е положението и в Европа. Според руския президент тя е изпаднала в тежко положение заради санкциите, които налага на Русия заради войната. В смисъл, че Русия процъфтява и „икономиката е в подем“, както казва властелинът на Кремъл, а страните на стария континент изпадат във все по-страшна криза. И въпреки това 330 000 мигранти са се оказали в Европа през миналата година. Това са официално регистрираните. Поне още толкова са нерегистрираните. Луди хора – да се натискат да живеят в провалени страни.

 

И тук се прокрадва един въпрос: Защо тогава дъщерите на Путин са в Швейцария от години, а не в родината, която баща им управлява? Всъщност на 90% от присъстващите в залата, към които Путин адресираше своите патриотични послания, децата и внуците живея на Запад. Там са и милиардите, които са изкарали с пот на челото руските политици и управленци. Но когато Путин заявяваше колко жалък и гаден е Западът, залата го аплодираше горещо.

 

Путин заяви още, че е започнал „специалната военна операция“, за да спре войната, която лошите западни хора вече били започнали срещу Русия.  

 

Тълкуванието на тази мисъл е възможно през Карл Густав Юнг: „Липсата на смисъл в живота играе критична роля в етиологията на неврозата. В крайна сметка неврозата трябва да се разбира като страдание на душа, която не намира своя смисъл ... Около една трета от моите случаи страдат не от някаква клинично определима невроза, а от безсмислието и безцелността на собствения живот“. И още: „Здравият човек не тормози другите. Мъчител става този, който е изтърпял мъчение“.

 

Не е изненада диктатор да говори за демокрация и човешки права, за свободата на изразяване. Това винаги се превръща в гротеска. И в престъпление, когато изпращаш хиляди да се превърнат в трупове заради болни амбиции.

 

Витали Роник

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 11437 |12.08.2022 До стената: Ще устои ли Радев на Путин, както Борис III на Хитлер през август 43-а? . 0| 32337 |23.07.2022 А къде са босовете на трите партии, скочили срещу лицемерието? Няколко примера . 0| 25533 |12.05.2022 Ех, Путин, ех, лакеи нашенски, как новината за газ от САЩ ви обърка краденето . 0| 30000 |23.04.2022 Служител на украинските служби, преоблечен като Путин, обяви на 24 февруари…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads