Реклама / Ads
47| 12827 |22.05.2023 ГЛАСЪТ

Срамът от Четвърта национална катастрофа: Митрофанова премиер, до нея Лили Иванова, Иван Гешев, БСП, „Възраждане“…

.
Срам, срам...
След последните събития в България е истинска изненада, че Елеонора Митрофанова не е номинирана за български премиер. Ако зависеше от „елита“, разцъфтял на концерта на вечната Лили, това вече щеше да е факт... Шега, шега, ама знаете, че е вярно нали? И не е виновна Митрофанова, която по един свеж начин напомня за мадам Грицацуева от ”12-е стола”. Ех...
 

Няма силни думи, с които да се опише дереджето, до което сме се докарали. Според историците досега сме преживели три национални катастрофи. И трите са свързани с войни: Междусъюзническата, Първата и след това Втората световна война. Има някаква логика, трагична дори, в това страната ни да преживее споменатите сривове.

Но в ситуация, когато България е член на икономически и военни обединения на развити и демократични държави като Европейския съюз и НАТО, да говорим за разпад на държавността и ценностната система, крепила ни като народ столетия наред, е някакъв абсурд.

 

Като че ли сме изговорили и описали всичко, което ни се стоварва на главите ден след ден, година след година. Изровили сме какви ли не причини и аргументи към тях. Но все забравяме най-главната: вината за неблагополучията, хаоса и разпада си е наша. Чисто българска.

 

Всеки народ си заслужава съдбата.

 

А ние сме вкопани в абсурди, които науката отхвърля като невъзможни.

 

Алла Пугачова е най-голямата звезда на руската естрада. Алла Пугачова осъди войната срещу Украйна и бе принудена да напусне родината си.

 

Лили Иванова е българската естрадна прима. Но тя заявява, че Путин неведнъж е доказвал, че е наистина велик, достоен управник. Оправдава нахлуването в Украйна и смята, че Путин защитава Русия. От кого? От избитите и изнасилени украински жени и деца?

 

В България, в София, представители на КПСС и БКП – разбирайте на БСП и копейкиновци – провеждат сборище под лозунга „поход на мира“ и замерят с червена боя представителството на Европа. Този вандализъм се случва, когато страните от Г-7 посрещат и разговарят с украинския президент Зеленски в Япония за още и още помощ за украинците, които защитават земята и семействата си. Както е известно 7-те произвеждат 47% от Брутния вътрешен продукт на света. Останалите 186 страни произвеждат 53 на сто от БВП. Между тях са Китай, Индия, Бразилия, Русия и пр. Това само за едно наум. Но подгъзниците на Кремъл ни бутат с всички сили на изток, към любимата им путинска империя. И като стана дума… БВП на Русия е 1,7 трилиона долара. На САЩ БВП е 23,7 трилиона долара. Но Лили Иванова твърди, че американците винаги са мразели Русия, защото е по-велика и могъща от Америка. Вие сметнете разликата… И проблемът не е в това – всички са наясно.

 

Абсурдите продължават с това, че човек като Иван Гешев, тежко ощетен в интелектуално, а експерти твърдят, че и в професионално отношение, е главен прокурор. Следващ абсурд е Борислав Сарафов, заместник на Гешев и шеф на националното следствие. Заместник на Сарафов пък е Ясен Тодоров, носител на същите характеристики като на другите двама. И тримата кадри на школата в Симеоново.

Другите заместнички на Гешев и говорителката му Сийка Милева допълват картината, сякаш излязла от четката на Едуард Мунк…

 

Попитали радио „Ереван“: Руснаците ли заложиха взривно устройство на главния прокурор?

Отговор: Човек, който си е затворил очите за Руски/Турски поток обикновено го награждават, не го убиват.

 

Но и това не е всичко. Бойко Борисов, среден кадър от силовите групировки ни беше премиер 10 години. Преди това кмет на столицата, а още преди това – главен секретар на МВР.

 

На пръсти се броят българите, които знаят и уважават таланта на оперните ни таланти, на невероятните музиканти-класици. На художниците и неколцината писатели, превеждани и издавани по света, номинирани и за престижни награди. Но чалга слушат 90% от нашенците и пак те се кефят на джукестите кифли и фитнес мачовци от различни реалити формати.

 

Андрешко и Хитър Петър са национални герои.

 

Турските сериали са супер ниво за кино.

 

Новина е, ако чалга певица е родила или е сменила поредния мъжкар до нея.

 

Гордеем се с неиздигнатия още 111-метров пилон за знаме на Рожен.

 

Просълзяваме се на водното хоро в Калофер с фалшив етикет „вековна традиция“.

 

Супер новина е, че някакъв се затворил в стъклена клетка до НДК, а деца питат майките си, къде пикае чичкото...

 

Траките са център на вселената, а неотдавна един медиен фантазьор обяви, че имаме връзка с инките и Мачу Пикчу в Перу.

 

Ние сме измислили луканката, ракията, шопската салата и каквото още се сетите.

 

Цял живот тръбим за България на три морета, каквата май е била за много кратко време.

 

Всичко това е ражда пошлост. И не ми казвайте, че не съм патриот, че съм платен от гадните американци или от Брюксел. Не, просто не съм платен от Москва и това дразни много хора. Учил съм в някогашния СССР, познавам хората там, знам през какво са минали. Това, което съм видял е основание да ценя и обичам своята страна. Може да сме малка държава в сравнение с Русия, но имаме по-голям потенциал (не природни ресурси) и по-добри условия и среда да го развием. Повечето българи обаче не обичат талантливите, упоритите и образованите.

 

Повечето българи искат да са богати, но без много бачкане, ако може - с далавера.

 

Немалко българи крещят възхвали за Путин и СССР, но искат да живеят на Запад.

 

Кълнат се в българския лев, но продават паянтовите къщи на баба си и дядо си в евро. Купуват и продават колите си в евро.

 

Готови са да те набият, ако не харесваш новия супер москвич, но карат опели, беемвета, тойоти, хюндаи и пр.

 

Българите бетонираха Черноморието и почиват в Гърция и Турция.

 

В България пияни и дрогирани шофьори убиват хора и получават условни присъди.

Разбихме селото и сега пътуваме да пазаруваме в Сърбия селски продукти.

 

На сватби, кръщенета и абитуриентски тържества ехти сръбска, гръцка и турска музика, редувани с турбо чалга.

 

Това е Четвърта национална катастрофа! И не виждам излизане от нея. Поне не в близко време. Защото и политиците ни са на нивото, което описах по-горе.

 

Изчезнали са и по-велики цивилизации и нации от нашата. Бързо ще ни забравят.

И не забравяйте: идва 24 май.

 

Путинистите, които замеряха сградата на Еврокомисията в София да благодарят на руската посланичка Митрофанова, че Русия ни е дала азбука и писменост. Преди две години „великият“ Путин изговори големи нелепици в тази посока, но в София никой не реагира. (Путин, 2021 г.: “Днес в Русия е свещен ден – Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас тъкмо от македонска земя”.)

 

Помислете над това, ако са ви останали няколко незасегнати от руската пропаганда мозъчни гънки.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Почти забравих една дребна информацийка. Българското сопрано Соня Йончева кани световни оперни певци за концерти у нас, които ще се излъчват от телевизия "Медичи". Само споменавам, защото е нещо като световна новина, за някои...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 16281 |18.05.2023 Дулово срещу Хаджидимово: Защо, бе, Бойко, защо не каза на Дьеси за Иван? Войни в ГЕРБ като в „Ергена“ . 31| 14383 |17.05.2023 Назовете най-сетне истинската причина да няма кабинет! Страх ли ви е? . 43| 15680 |16.05.2023 Ще се гръмне ли някой прокурор, за да докаже, че е заплашван наистина? Кое е ушенцето на Гешев до Борисов? . 29| 17734 |15.05.2023 Пот, сълзи и минерална вода: Ще посегне ли Гешев на Борисов? Смразяващи прилики с Вишински и Сталин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads