Реклама / Ads
44| 11774 |21.05.2024 ГЛАСЪТ

Говорит Москва: Кои партии водят предизборна кампания от името на Путин? Телевизионни водопади от руска пропаганда

.
Познахте ли българските им "като две капки"?
Водят се дебати по някои телевизии. Дебати? Не, водопад от руска пропаганда ни залива. Надвикване – с него сме свикнали. Но моля ви, представителите на „Възраждане“, БСП и „Солидарна България „ ни заливат с руска/съветска пропаганда от най-уродлив тип. Лъжи и манипулации, произволно хвърлени данни и „факти“ и преминаване в кресчендо всеки път, когато стане дума за европейския път на България.
 

Псевдопатриотични крясъци и жестоки хули срещу Украйна, която е „нападнала Русия“ и е „създадена изкуствено държава, за да произвежда русофобия още в началото на ХХ век“. Да, чуха се и такива простотии. Препоръчват на избирателите да гласуват за БСП, което означавало България да стане, каквато е Словакия на Фицо.

 

Ваня Григорова, Петър Волгин, Румен Гечев, Костадин Костадинов, Цончо Ганев и други не жалят сили и енергия да натрапят мисълта, че пътят на страната  ни е грешен и трябва да бъде коригиран.      Джамбазки от ВМРО воюва със зъби и нокти, за да се окаже отново в комфортната позиция на евродепутат. Оръжието му е антимакедонството.

 

Да вземем професионалният политик и икономист Гечев: За войната в Украйна ние плащаме сметката. За политиките на ЕС – ние плащаме сметката. Също за случващото се в Северна Африка, в Близкия Изток – все ние плащаме сметката. Плащаме сметките на големите батковци.






Волгин допълва, кършейки ръце като човек, нуждаещ се от помощ, че България няма никакви ползи от членството си в ЕС.

 

Сметката обаче е следната: От 2007 г., откакто България е член на ЕС тя е внесла 9 милиарда евро в организацията, а е получила 21 милиарда евро. Това е реалността.

 

От момента на влизането ни в ЕС България е имала доходи на около една трета от средните в съюза, а днес те са две трети от средните в ЕС. Това означава, че сме наваксали доста за тези 17 години. Разбира се, продължаваме да сме в на опашката и трябва да наваксаме още по-упорито. Това трябва да е темата – как да стане животът на всички български граждани по-добър. Предишни добри периоди на България са били през 30-е години на м.в. и 70-е години на м.в. Днес сме два  и половина пъти по-добре от времето на „щастливия социализъм“, за който тръбят по медиите представителите на Москва в българската предизборна кампания.

 

Световните български рекорди по добиви на домати и ябълки на глава от населението за неприятна изненада на путинистите в кампанията не са от времето на бай Тошо, а през 1937 и 1939 година. Четете документите и фактите, събрани в томовете „История на България“, издание на БАН.

 

Спрете да промивате мозъците на хората с откровени лъжи за големите успехи на руската икономика въпреки санкциите. Няма такива успехи! Има срив на печалбите на най-голямата руска компания Газпром със 7 милиарда през последните 9 месеца. Най-голяма загуба от 25 години насам!

 

Държавната статистическа агенция на Русия публикува данни, които сочат, че покупателната способност на руснаците спада драстично, въпреки гръмкото повишаване на заплатите, с което се хвали Кремъл. Причините: инфлацията е много по-висока от увеличението на заплатите, цените летят нагоре, дефицит на стоки от първа необходимост, курсът на рублата премина критичната граница от над 100 рубли за 1 долар, безработицата расте.


.

Все повече руснаци вече описват живота си с три думи: Родих се, търпях, умрях („Родился, потерпел, умер“)...

 

Путин непрекъснато повтаря, че Русия е велика сила. Велика сила обаче може да е само страна с водеща икономика и жизнен стандарт. Русия е далече от това. Фактите: Русия е на 90-о място в света по стандарт на живот. Брутният вътрешен продукт на страната я поставя извън Топ 10 в света - 1,4 трилиона долара. На САЩ БВП е 23,1 трилиона долара, а на Китай 19,4 трилиона. Разликата е драстична и кошмарна. На глава от населението БВП на Русия е още по-трагичен, дори сравнен с много по-малки държави, някои от които нямат почти никакви природни ресурси.






Стандартът на живот включва фактори като заплати, качество на медицинското обслужване и образованието, свобода на бизнеса, ниво на сигурност, околна среда, нивото на корупция, личната свобода, продължителност на живот и редица други.

 

По стандарт на живот Русия се нарежда до Гватемала и Лаос. По икономически показатели Русия е дори по-назад - на 95 място. По свобода на предприемачеството - на 88 място, по корупция и ефективност на управлението на страната - на 103 място, по сигурност на 98 място, по отношение на качество на образованието е на 35-о място, а по ниво на свобода на гражданите - на 99-о място в света.

 

Всички тези данни правят руската пропаганда преди изборите в България смешна и нелепа. Клинично положение. Затова я прегръщат единствено хора с проблеми. Те мислят, че са здрави и разумни, но просто не желаят да се променят, да променят мисленето си или пък са зависими от пари, лични слабости и тайни, компромати или по друг начин.

 

Нещо важно: всички споменати и неспоменати пропутински формации ръмжат, че са миролюбци и се борят за мир. Най-вече по повод Украйна, напоследък и спрямо Израел. Умишлено обаче всеки път пропускат да кажат, че и Украйна, и Израел реагират с оръжие след като бяха нападнати най-брутално. Специално Русия за последните две години водене на кървава война среку украинците, е увеличила военния си бюджет  почти до 8% от БВП. Световен рекорд.

 

Тази сутрин, 20 май, радио „Говорит Москва“ започна сутрешното си предаване със съвети как да си миете правилно зъбите и да бъдете с трезви мисли през деня. „Трезви мисли“… Подходящо.

 

Хора, мислете.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 14139 |17.05.2024 Тотална мобилизация: Българи в списък с руски шпиони, предоставен на Путин. Как Пети отдел на ФСБ активира предателите у нас? . 21| 15843 |16.05.2024 Гневът на мишките: Ще има ли случай а ла Фицо в България? По-скоро „да“ . 28| 8879 |12.05.2024 Загърбихте героите ни, заради плонжове пред Путин, продажници такива! . 15| 12790 |08.05.2024 Мечти под масата: Путин велик император и гений? Някой жестоко се шегува

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads