Реклама / Ads
91| 16148 |21.12.2022 ГЛАСЪТ

Русия на Путин е мъртва, но Янев продължава обдишването уста в уста на сянката й. Специална операция ли?

.
руската посланичка Елеонора Митрофанова и Стефан Янев
Войната на Русия срещу Украйна до мобилизацията, обявена от Путин, не била война, а „специална военна операция“. Това прозрение озарило запасняшката глава на Стефан Янев. Същият дето направи партия и когото напусна най-близкият му човек в проекта, който пък проект по доста интересен начин се оказа в парламента след изборите. Всъщност Янев и преди твърдеше, че Русия не води война срещу независима държава.
 

Излиза, че от 24 февруари до 21 септември 2022 г. руските войски са били на въоръжена разходка в независима държава и по случайност са били избити хиляди украинци, разрушени стотици села и градове, изнасилени стотици жени, а стотици деца са играли не където трябва и са загубили живота си на катерушки и пързалки.

Значи геноцидът в Буча през април е бил руски експеримент с хуманитарна цел? Така ли, Янев?

 

Чувал ли е „зеленият чорап“ (заради такива като него се роди това прозвище, а не заради достойните офицери и сержанти от армията) за доклада на ООН за сексуалното насилие от руските военни в Украйна? Излезе на 15 октомври от комисия с председател Прамила Патен. След проучвания на терен в Украйна е доказано, че сексуалното насилие е част от руската военна стратегия. Че тези хора, които според свидетелствата на пострадали жени изнасилват, са специални хора, които са оборудвани с виагра, за да могат да изнасилват жени. Жени и деца. Бих искал да попитам тези мракобесници: "Какво е това? Какво общо има това с някаква „специална военна операция? Обучението в изнасилване се е провеждало успоредно с обучението как да се убива.

Изнасилвани са също мъже и възрастни хора. След това са били убивани. Това означава, че руските военни са задължавани да извършват всички тези зверства в Украйна по заповед.

 

Изводът е в Доклада на ООН от 15 октомври.

 

За такива като Янев Виктор Ерофеев казва: "Козелът иска всички да са козли. Иначе му е някак обидно". Казва още: "Умните руснаци в крайна сметка винаги се разочароват от руснаците".

Има обаче българи, които никога не се разочароват от руснаците, каквото й да направят. Феномен или проклятие?

 

Трудно ми е да си представя какъв мисловен процес се случва в черепната кутия на Янев, защото не съм сигурен, че такъв се случва въобще. Да преповтаряш чужди внушения и опорки е по-близо до Дарвин, отколкото до съвременните теории за функциите на човешкия мозък. Франсис Фукуяма например твърди, че "Войната е най-слабият аргумент за изграждането на силна държава". 

 

Човек, който с оръжие в ръце отнеме крава или част от реколтата на съседа, веднага ще бъде хванат от полицията и ще бъде вкаран в затвора. Освен това такъв човек ще бъде осъден от общественото мнение, ще бъде наречен крадец и разбойник. Съвсем различно е с държавите: те са въоръжени, над тях няма никаква власт, с изключение на комичните опити (...) за провеждане на международни конгреси, които, очевидно, никога няма да бъдат приети от мощни (по тази причина, въоръжени, за да не се подчиняват на никого) държави, които наказват отделния човек, но възхваляват насилието над него като добродетел и патриотизъм в името на Отечеството. Разбойничеството не спира нито за минута и тук-таме се води безспир малка война, като престрелка във верига, а истинска, голяма война може и трябва да започне всеки момент“. Това е част от статията на Лев Толстой „Патриотизъм или мир“, писана през 1895 г.

 

Много войни се случиха оттогава, загинаха десетки милиони. През тази година Русия започна непонятна, зловеща война. Под „шапката“ на патриотизма.

 

За Стефан Янев истината е тази, която истерично крещи Кремъл. Светът обаче я нарича с истинското име: война. Кървава война.

 

Последни данни за обществените нагласи в България показват: около 60 на сто от българите имат доверие на ЕС и разчитат за сигурността ни на НАТО. Доверието в Русия е два пъти по-ниско. Само преди година нещата са били по-различни, но войната – повтарям войната – си е казала тежката дума.

 

Справедливо би било продавачите на чужда пропаганда в ущърб на интересите на българските граждани и общество един ден да бъдат съдени като национални предатели. Защото да наричаш война със стотици хиляди жертви и разрушения на градове, училища, болници, домове и детски градини „специална операция“, е все едно да твърдиш, че д-р Менгеле е провеждал „медицински проучвания“ с хуманна цел в Аушвиц, в които са загинали Бог знае колко души...

 

Засега само "Луфтханза" открито ни свърза с Русия. Засега.

Русия на Путин е мъртва, но Янев продължава да прави изкуствено дишане уста в уста на сянката й, полегнала над България...

 

Огнян Стефанов

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 9845 |13.11.2022 Плейлистът на Путин вече се оглавява от траурния марш на Шопен. Защо изпаднаха Чайковски и Моцарт? . 47| 60939 |17.10.2022 Стотици милиони налива Путин във фашизирането на България. Кои са получателите? . 9| 20754 |17.10.2022 За подаръка на Путин: Как американски трактор стана съветски символ на мощ и пропаганда . 12| 17224 |11.10.2022 Взривихме Кримския мост, защо да не гръмнем и Путин? Зловещите руски експерименти с България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads