Реклама / Ads
22| 22411 |27.07.2019 ГЛАСЪТ

Сайт се превърна в политическа полиция, издирва „лоши“ протестиращи

.
Те крещят за справедливост...
Зам.-главният прокурор и единствен номиниран за главен Иван Гешев твърди, че за него законът е важен. Как тогава да си обясним мълчанието му по повод милиционерската акция на сайта Пик, където е обявено издирване на хора, участвали в протеста пред Висшия съдебен съвет на 25 юли? Как една субстанция, наричаща се медия, си позволява да публикува снимките на лица и да ги обвинява публично в какво ли не? Революционен трибунал ли се пръкна?
 

Подобни примери е имало – вестникът на Бенито Мусолини „Lotta di classe“ и нацисткият орган „Volkischer Beobachter“ са клеймили враговете на властта. Историята отдавна изхвърли на бунището тази свинщина. Не е ли прекалено дори за царстващия цинизъм у нас да се възражда подобна практика?

 

Кой закон в България дефинира пълномощия на медия, пък била тя любима/удобна на когото трябва, да обявява за издирване и да призовава граждани да дават информация за хора, свободно изразили свои възгледи и разбирания? Очевидно ерата на Совнаркома и преследването на инакомислещи е възстановена. Следва „Декрет за печата“ като онзи на Ленин и закриване на „вредните“ медии, за да процъфтяват правилните. И без това прокуратурата отдавна ги е разделила по подобен болшевишки принцип. Интервюта и изявления Гешев и Цацаров дават само в  правилните медии. Неблагонадежните са обявени за екстремисти и храненици на „Америка за България“, Иво Прокопиев, Цветан Василев и пр. Журналистите също са класирани на принципа „наши“ и превратаджии, слуги и пр. Те са преследвани, заплашват ги, завеждат им дела.

 

Дотам се докарахме – наричащи се журналисти да издирват „врагове на народа“! Дъното, като състояние на духа. "Издирват се!" - крещи Пик. Скоро ще обявят и награда за главите на непослушните. Може някой да се полакоми. Пик-аджиите познават това изкушение...

 

Василий Гросман в книгата си „Всичко тече…“ описва няколко категории предатели. Едни са такива по принуда, други – подкупени, трети – стимулирани с постове, жилища и коли. Най-гнусните обаче са онези, които сами се предлагат на службите, прокуратурата и партийното ръководство. Да предателстват и да причиняват зло на другите им идва отвътре. Така са конструирани лайняните им душички. Вонят отдалече. И винаги изчоплят някоя награда изпод ноктите на узурпаторите на свобода. Нощем приспиват излинялата си съвест със „Служим на правилната линия“.

 

Перверзия и болни мозъци.

 

Пише Недялко: „Издирват се“. Анатемосва, призовава за справедливост, тропа с краче, пеняви се, но не казва нищо за офшорките, през които са минали едни милиони, свързани с неговото име. И прокуратурата нищо не казва. Защото, нали, при тях всичко е законно, морално и чисто.

 

Това обяснява много. Обяснява всичко.

 

Плъховете плуват към потъващия кораб (по Чърчил)…

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 14474 |07.09.2017 Един сайт не можем да направим, а ще председателстваме Съвета на ЕС? . 5| 21152 |03.08.2017 Защо делото „КТБ” се превърна в кошмар за спецпрокурора Гешев . 8| 18613 |01.06.2017 За Плевнелиев, политическата шизофрения и задкулисието . 18| 35229 |10.04.2017 Енергийният вампир впи зъбите си в България още по-дълбоко. Със съдействието на политическата ни мафия.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads