Реклама / Ads
13| 13987 |29.01.2019 ГЛАСЪТ

Само бой и обвинения не стигат, трябват и глоби по 22 милиона

.
Досега предимно така, а вече и с глоба за издадени лични данни
В…. К…. успокоява, че само в краен случай ще глобява медии с 22 млн евро. Не бойте се деца, един вид. Ама децата са недоверчиви, г-н В…. К…. Те са утешавани много пъти, а после ушите им алени от дърпане.
 

Кой е В…. К….? Доскоро никой не знаеше кой е. И от този текст няма да разберете, защото… нали… личните данни и внимаваме в картинката. Внимаваме, щото много бой сме яли, г-н В… К…., Господ здраве да ви дава.

 

Все пак лекичко открехваме завеската: В….. К…. е предсе…. на Коми… за защи.. на лич…. дан… Съкратено Комзаличдан. В превод на руски - Совнарком. Защо на руски? Защото нашата Комзаличдан е феникс, възкръснал от пепелищата на Совнарком, оглавяван някога от товарищ Яков Свердлов. Товарищ Яков през 1919 г, точно преди 100 години, е сторил на неправилните вестници в СССР такива неща, че В…. К…. ще трябва бая да се потруди, за да го стигне. Но В…. К…. не си поплюва. Той разполага с възможност да глобява по 22 млн евро за медии, които… ясно… объркат нещо с личните данни на някои другари, попаднали в неправилни разследвания. Има и правилни, които се спускат по съответния ред към съответните издания. Това товарищ В…. К…. няма как да не го знае. Неговата задача сега е да успокои топката, да приспи развълнуваните журналя и когато някой почне да описва зулумите на товарищите – да възстанови справедливостта с инструмента 22 милиона. Щото крайна, крайна, ама мярка. Взимате ни мярката, нали така, товарищ В…. К….? Ще ви дадат, а вероятно вече са дали списък на гадовете, за да няма грешки.

 

В…. К…. успокоява: „Не можем да спираме разследвания по собствена преценка“. И майчински допълва: Можем да бъдем сезирани с жалба, след нея имаме задължение да я разгледаме и да поискаме становище от медията. Ние можем да налагаме глоби само за частта, която касае обработването на лични данни, но не и относно публикацията“.

 

Първо, г-н В…. К…., както е известно у нас има институции, като прокуратурата, например, които разследват, подслушват, следят и повдигат обвинения, сезирани от анонимни жалби. И второ: винаги може да се свърши работа с "кошаревски свидетел“. Комзаличдан със сигурност ще ползва този опит.

 

В…. К…. казва още: „Не мисля, че в момента има медия, която би могла да извърши нарушение, за да получи подобна санкция“. Има, товарищ В…. К…. Ще ви я/ги посочат. Разбира се, може да не ударите с крайните 22 млн евро, но и 2 млн стигат да убиете всички, които са извън кочината на Д… П…. Освен това, г-н В…. К…., Д…. П…. може да плати няколко глоби по 22 млн евро. Но няма да му се наложи, не само защото Ви е наредено да не го пипате, а защото той събира глобите.

 

Затова имаме свобода на словото и свободни медии. Миналата година бяхме на 111-то място, но тази, с вашите и неговите усилия, ще се преизпълни плана. Товарищ Яков Свердлов може спокойно да си гледа задгробните работи - дошла е достойна смяна. Доказва го последното ви изречение: "Лични данни могат да бъдат всяка информация, свързана с едно лице". Това дава необятни възможности да се развихрите, г-н В…. К…., а на медиите свободно да се снишат и наврат в миша дупка.

Демокрация.

 

Д-р Д…. П….

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8396 |25.12.2018 Бял сняг ще има само във градините, където са играели деца. Малко поезия… . 24| 16580 |30.09.2018 От журналистиката ни само скелет остана, Бог да я прости… . 13| 20283 |29.03.2018 Турски самолети над Атина? По-добре проститутка за 5 евро в Париж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads