Реклама / Ads
47| 60938 |17.10.2022 ГЛАСЪТ

Стотици милиони налива Путин във фашизирането на България. Кои са получателите?

.
Костадинов от „Възраждане“ отново е възпален. Всички и всичко под ножа: партии, САЩ, НАТО, ЕС, евротлантическата тълпа, медии и пр. Но руската посланичка Митрофанова, се къпе в неговата любов. И когато казва всички тези неща, К.К., известен още като К.К. се смее, все едно притежава чувство за хумор…
 

Джобен фюрер, джобни разсъждения.

 

Ще се опитам да привлека вниманието ви по една тема, особено любима на К.К., но по (не)известни причини някои журналисти и водещи, не засягат.

Ще припомня, че К.К. се опита да изгони журналисти от медии, които получават финансиране от фондация „Америка за България“ (не ги защитавам, не ми е работа, нито имам желание…). След това обясни, че не били журналисти. След това се аргументира, че никога не критикували Вашингтон. Това било доказателството.

ОК, но ако това е критерият, на кого тогава служат медиите – поне двайсетина са, - които не публикуват нито дума срещу Русия и Путин, а само ги възхваляват?

 

И още: На кого служат медии – Пик, „Труд“, Блиц и подобни, - които не са публикували нито една критична дума за Борисов, Гешев и Доган?

 

Трето питане: Мнението на агресора Хитлер за съюзниците СССР, САЩ и Великобритания алтернативно мнение ли е или нацистка пропаганда?

Сега за Русия и нейната „безплатна“ пропагандна машина. В Русия има термин взяточничество. За подкуп става дума. Взяточничеството е процес, белязал руската история от векове.

 

Дори прилагането на закона зависи от подкупа (взятката), казвала Екатерина Велика.

Путин говореше дълго време, че България му дължи около 700 млн евро по линия на Южен поток, който не се състоя. Построи се обаче т.нар. Турски поток, който си е чисто Руски поток. Управлението на ГЕРБ вкара 3 милиарда в този проект и Путин спря да си иска „онези милиони“. Което означава, че дългът е уреден. Не сме чули това да е станало официално. Нито официално е казано, на кого и за какво са дадени преди това.

 

Русия е на 140-о място по върховенство на закона и сред най-корумпираните в света. Това означава, че руският начин на въздействие, влияние, зависимост, принуда, рекет, поощрение, предателство, обслужване на кремълските интереси и ретранслация на руската пропаганда се постига чрез взяточничество, тоест чрез корупция. Не открито и прозрачно, чрез фондации, да речем. Това прави ли модела на Путин почтен и некорумпиран?

 

Департаментът за международно сътрудничество, който отговаря за прокарване на руско влияние зад граница, разполага с бюджет от 430 млн долара. В държавите-цели на този департамент влиза и България. По какъв начин и кой получава тези пари?

Четвърти департамент във външното министерство на Русия отговаря специално за страните от Балканите, има конкретен отдел „България“ с бюджет около 30 млн долара. Те за какво се използват? От кого и за кого? По ведомост ли ги раздават срещу подпис и платени данъци?

Не всички сме имбецил, за каквито явно копейкиновци ни мислят.

Путинският фонд „Русский мир“, който има представителства в бившите соцстрани спонсорира дейността на политици и обществени организации по „пропагандиране на руската култура“. Самият Путин определя това като „мека сила“ за прокарване на руските интереси. В Русия е регистриран Обществен фонд, който финансира тези представителства. Обществен, но с милиони от руската държава.

 

Специален отдел към правителството координира задачите на различни ведомства, за провеждане на масирана антиукраинска пропаганда в страните от НАТО и ЕС. Особено внимание се отделя на България, считана от Путин за „Троянски кон“ за прокарване на проруската пропаганда в евроатлантическото пространство. Финансирането е от държавния бюджет, но не се знае колко е.

 

Сред остриетата на руската пропаганда е и Славянския фонд, фиктивно действащ под крилото на Руската православна църква. Всъщност средствата, с които оперира се отпускат от правителството с одобрението на Путин. Не един и двама български политици и „обществени дейци“ са награждавани от този фонд. За каква по-точно дейност? Да не би за заслуги като хора за влияние? Което е синоним на агенти за влияние…

Хибридната война, която води Русия срещу опонентите на нейната политика, а през последната половин година и за провокации срещу противниците на войната в Украйна струва милиарди.

 

От Разузнавателната служба на Генералния щаб на Руската армия (ГРУ) в ескалацията на кибервойната са включени: 1-о управление, действащо в Европа; 5-о оперативно управление; 7-о: службата за информация и анализ; 8-о: диверсионната служба и 12-о управление - съсредоточено изцяло за водене на информационна война. Те работят с агентурните мрежи на терен. В това число в България. К.К. може ли да калкулира, колко струва подобна екстра? И дали се плаща официално?

 

Основна цел на стартиращата ескалация е Дезинформацията. „Активни мерки“ са възложени както на външното разузнаване така и от ГРУ. Важен компонент в тази дейност е „фабриката за тролове“, създадена от близкия приятел на Путин бизнесмена Евгений Пригожин, наричан „готвача на Путин“. Същият е създател и финансира тролската мрежа и в България. В начинанието участват и български политици и бизнесмени, които са зависими от Кремъл. Те също съучастват във финансирането. За милиони става дума. В зоната за пряко влияние и пропаганда влизат част от медиите в България. Как се плаща на тях? По официален път? Айде, бе.

 

Последният случай от събота: хакерска група удари сайтовете на президентството и редица други правителствени страници. Като причина от KillNet посочват “посегателството на България към Русия и доставки на оръжие за Украйна”. Главният прокурор побърза да обяви: Атаките идват от руския град Магнитогорск, а техен обект  не е просто президентството, а българската държава. Сигурно е така. Но друго смущава: Иван Гешев допълни, че тези атаки били предвидими и очаквани. И защо тогава той и всички останали институции са не са взели превантивни защити? Да не би защото българската прокуратура от години поддържа почти любовни връзки с руската? Дори договори за обучение на наши обвинители в Русия бяха подписани – Гешев забрави ли? И това ли е станало безплатно, от топли чувства?

 

В България са регистрирани над 180 неправителствени структури, национални и местни, чията основна дейност е дружбата с Русия, руската култура, бит и пр.  

 

Известни са и незаконните действия на паравоенни организации в България, които изповядват почти фанатично пропутинската политика. Един фатмак от такава организация всеки ден бълва изявления на живо в мрежата, които са 100% пропутинска пропаганда със съответни заплахи срещу всички, които не подкрепят режима на Кремъл. Дори кани руския спецназ на българска територия. Същите постоянно се афишират като близки до „Възраждане“. Те, заедно с копейкиновци на К.К. посрещаха като братя моторджийте от пропутинската банда „Нощни вълци“. Заедно с тях влязоха в стълкновения с противници на идеологията на „вълците“ за „велика Русия, покровител на славянството“. За сведение „Нощни вълци“ получават държавна субсидия от правителството в Москва всяка година. Лично Путин им дари 270 хектара (2 700 000 кв. метра) от анексирания незаконно Крим…

 

А „Газпром“? Дори нямаме понятие колко стотици милиони през „Газпром“ са преминали в български джобове, за да се осигурят дългосрочни договори за доставки на газ за България. Това е гарантирана зависимост. Както и милионите за подкупи при осигуряване и на договори, свързани с АЕЦ „Козлодуй“ и АЕЦ „Белене“. И всичко това е минало през възторжени и манипулативни публикации и изяви в подходящите медии. Много пара се е наляла в това.

 

Големите държави открай време се стремят да прокарват свое влияние в страни, където имат интереси. България не е изключение като цел на такива интереси. Демократичният свят обикновено прави това чрез културни институти, изложби, превод на книги, театрални и кинофестивали, концерти. Отпускат се финансови средства за читалища, музикални школи, конкурси, училища, болници. Десетки милиони са вложени в нова медицинска апаратура (Детската клиника на „Пирогов“ е само един пример…), ремонти на църкви, библиотеки и пр.

 

Не сме чули с рубли да е направено нещо подобно, като изключим ремонти на съветски и руски паметници. Защото те са част от кремълската пропаганда и дебелашко напомняне, че сме зависими.

 

Пропутиновците у нас са прави да твърдят, че не са платени, защото не срещат подобаващ отпор. Така фашизмът разяде през 40-те години на миналия век Германия. Днес, пред очите ни, разяжда като сярна киселина Русия. Опитва се да въвлече в зловещия Армагедон цяла Европа, дори света.  

Въпросът е защо си мълчим? Защо се нараняваме по такъв абсурден и болезнен начин?

 

В Русия властта нарича "чуждестранни агенти" медии, журналисти, писатели и въобще хората, които не са съгласни с управлението на Путин.

У нас агентите на Москва се наричат "патриоти, загрижени за националните интереси". Дори в Русия са по-искрени...

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 14965 |14.09.2022 Какво ще каже ЕНП за: Меркел гола на спалня, до нея милиони евро и пищов, а г-жа Мецола е „проста малтийска п…а“? . 1| 102449 |09.09.2022 За първи път: Договорът за Балкански поток тук. С него Борисов подписал присъдата на милиони украинци – I част . 0| 54655 |20.07.2022 Политици и магистрати също плачат: А сега кажете откъде са милионите! . 0| 11919 |11.06.2022 Русия при Путин I и Петър I: И тогава и днес милиони руснаци нямат тоалетни и канализация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads