Реклама / Ads
50| 8365 |24.06.2011 ГЛАСЪТ

SHARE THE WEALTH...

.
Ето ви и пълното заглавие: SHARE THE WEALTH, OR IT WILL BE TAKEN FROM YOU! В превод това значи: РАЗДЕЛЯЙ БОГАТСТВОТО ИЛИ ЩЕ ТИ БЪДЕ ОТНЕТО!
 
Американците имат навика да лепят на задната броня на колата всякакви мъдрости. Между многото лепенки беше и тая. Ето ви един чисто левичарски, чисто марксистки лозунг. Защо ви го споменавам? Защото в Америка знаят да делят богатството, затова и Америка е еталон за света. Никой в никоя друга страна не е разработил такава система на разпределение на социалното богатство. Това е основата на нейното чудо, причината да й завиждат и причината да я мразят. Това е което и Европа научи от Америка.

Но аз ви цитирам тая марксистка мъдрост и по друга причина – дошло е време да сложим юзди на нашите български мерзавци, и то марксистки юзди. Щом искат класически капитализъм, ще получат точно това: сега е паметника и неговата нова премяна, утре ще са стачки и саботажи, а ако главите им още не увират ще последват атентати, бомби, заплахи, призиви към бунт, гражданско неподчинение и революции.

Те, както всички ние болезнено виждаме, продължават да се мислят за неуязвими. И понеже са се възкачили на чувалите с пари си мислят, че това е най-важното, тоест те да са отгоре. Те изглежда и не си представят каква изненада ги очаква зад кюшето на историята. Знаехме, че лакомията им още от 1944 беше безгранична, но тя продължава и досега – лакомия на класически капиталистически експлоататори от деветнайсти век, такива каквито ни ги представяха като най-голямото зло, срещу което те са се борели. Тогава минаваха за «авангарда на работническата класа», за единствени носители на правдата, изписваха се за наши водачи по пътя към комунистическия рай, за единствени представители на народа, на работниците и селяните.

Да им го повторим – те още не си представят какви изненади ги чакат зад кюшето на историята! По всички правила на марксистката диалектика те отдавна са посяли семенцето на съпротивата, на анархизма и на омразата: на всяко действие отсега натам ще има и противодействие. Така са ни учили техните собствени преподаватели. Високите стени на техните имения няма да ги отърват, нито дебеловратите битанги, които ги пазят.
Духът отдавна е излязъл от бутилката и рано или късно тоя овчи народ ще пресече и линията на страха. Тогава никакви кукловоди и десарски генералски хунти няма да го спрат.

«Разделяй богатството» означава, че това е единственото им спасение. Пиедесталът, на който са кацнали като марксистки избраници на историята, рано или късно ще се разклати, а долу ги чака класическия марксистки антагонизъм: да живеят в страх, да опитат вкуса на омразата по марксистки – към тях и децата им.

Ако за петдесет години не са разбрали, че противодействието е неизбежно, значи че са обречени. Наказанията за тяхната наглост няма да закъснеят. Ако не са разбрали, че награбеното трябва да се върне там, откъдето е награбено, те не са разбрали основен закон в икономиката: ако искаш да загубиш парите си, трябва само да ги държиш в чували или в банки.
РАЗДЕЛЯЙ БОГАТСТВОТО, ИЛИ ЩЕ ТИ БЪДЕ ОТНЕТО!

Николай Флоров
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 11781 |22.06.2011 Греди Асса по Джон льо Каре . 23| 12752 |18.06.2011 Четвърти километър . 77| 17779 |16.06.2011 Радостта от катастрофата с автобус. Свалени маски . 80| 12538 |14.06.2011 Жълтици и крокодили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads