Реклама / Ads
22| 14035 |02.03.2021 ГЛАСЪТ

Шлемът на Аякс и свинята с каската

.
„...„Бойко Борисов е опитен политик, аз лично смятам, че той може да се кандидатира за президент и да затвори големия шлем.“ Думи на Вежди Рашидов. „..Искам да помогна на Бойко да стане: ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН С ПЕТ ПОРЕДНИ ПОБЕДИ, ЕДНА ПОВЕЧЕ ОТ МЕРКЕЛ И ОРБАН“. - Георги Марков.
 

Често, кога с укор, кога приятелски ми казват, че пиша неразбираемо, превзето, маниерно, че не ме разбират нормалните хора и ... абе, направо се съдирам да важнича с цитати и демонстрация на познание, твърде незадълбочено впрочем и аз, честно да ви кажа, мисля, че имат известно основание критиците ми. Все се опитвам да е леко приказно, да е огледано във вечните сюжети и да е поучително, а не трябва!

 

Затова сега ще започна с онзи виц за свинята, която стигнала детеродна възраст и дошло времето да я водят на шопар. Това се разбира от всички, нали? Натоварил я стопанинът и, който я опазил от чумата и я отглеждал съгласно всички директиви за хуманно отглеждане на ЕК, хранел я със смески според предписанията на МЗ и ветиринарната служба към БАБХ. Мило му било, че ще обезчестят хайванчето, даже в спалнята я бил крил, докато ветиринарните власти тършували за грухтящи добитъци по-лани, по време на епидемията от чума на свинете. Голямо търчане след притеснения добитък паднал и след като едва я приклещил в ъгъла на кочината, нарамил я, като Гинчето, жена си, когат да му стане булка и право в коша на мотора. Натикал я със сетни сили и подкарал към съседното село, където живеел осеметителя на розови първескини. Така го знаели в селото Киро Коша, щот само той имал мотор с кош. Жално квичало хайванчето, не щяло да излиза от стопанския двор на Киро, но природата си иска нейното! На другия ден пак се завтекъл моторджията свиневъд да води прасето на осеменяване, защото така изисква тази тънка работа по възпроизводството на пържоли, но що да види?! Тук прасе, там прасе, няма го! Женска му работа, разлютил се Киро и тръгнал да се качва на мотора, да дири непокорната твар околовръст. Ритнал с крак манивелата и що да види? В коша седи свинята, даже каската си нахлузила, доволна, чака да я карат при другоселеца - осеменител.

Защо се сетих за този натуралистичен, рустикален сюжет ще се зачудите. Поради каската. Покрай шлема и услаждането на властта повече от еротичните игри. То това още древните душеведи са го прозряли. По-голям афродизиак от секса е властта! Същият хормонален стимулант, че и оттатък! Но си трябва каска! Шлем е нужен, за да е защитена свинята, пардон политикът, който ще се лангърка в надпреварата за електорално признание. Знаят го това придворните артисти, винаги са го знаели!

 

Замислих се, колко ще е хубаво, даже задължително Веждито да отлее Интегратора на западните балкани от бронз! Ама с шлем, като на Аякс! Като на Фридрих Барбароса и всички рицари на свещения граал взети заедно! Такова величие трябва да излъчва този бюст, а защо не и монумент в цял ръст! С мащабите на Давид, ама с шлем вместо с прашка да го извае влюбеният в Борисов, като Праксител във Фрина Рашидов!

Ех, поети, ех ваятели, ех певци на подвизите на Борисов – рицарят на печалния образ! Този хидалго неразбиран от неблагодарния електорат! Но не леген, в никакъв случай леген на главата! Не шлема на Мамбрино! Нито Дулсинея - Мата Хари с манекенски мерки, мис бикини най-малко, ако решите случайно овековечаването на сатрапа управник да е скулптурна композиция. Сатрап нали знаете, че няма негативно значение в исторически план? То и шлемът за който говори певецът на бронза няма. Става си въпрос за четирикратна победа в политическа надпревара. Впрочем „Голям шлем“ идва от бриджа и от тениса. А в тези спортове Борисов е Ас. Във футбола също, така че може и една топка в мъжествените му нозе да се притури на барелефа, ако си изберете друг художествен жанр, който да ни го запечати во веки веков за потомците.

 

Та такива работи си мисля за ентусиазма с който съдията депутат Марков, Рашидов, Харалан (който веднъж изкуствения интелект, изписа чрез клавиатурата ми Хранилан и ми се стори да му е тамън), обективно и без да си кривят душата разказват по ефири и канали за предопределението на вожда да отвоюва голям шлем.

 

Аз мисля, че шлемът не му мърда. Повиваният в дантели Марков няма как да е в грешка. Той затова и помага, като верен оръженосец, дори без обещание за остров (спр. Сервантес „..Санчо каза: „готов съм да се обзаложа, че през живота си не съм служил на по-дързък господар от ваша милост! И дори се отказвам от обещания остров...“). Само да си му е наличен куражът и божията милост, с която му върви в изборните битки. Е, не на последно място подкрепата на началниците, евроатлантическите партньори имам предвид, както и изправността на машинките за гласуване на Сиела... Не му мърда! Като Александър Велики на Буцефал, като Крали Марко на крилатия Шарколия, с джипката, ще префучи покрай авиатора с мераците за втори мандат, щот е мъж за шлем! За космонавтски скафандър е даже! Къде е тръгнал някакъв шофьор на самолет с пилотска каска?

 

И като казвам каска се замислих, че ще е добре и на нас по една да ни раздадат. На електоралните единици. Защото е леко опасно. А и хуманните мерки за отглеждане касаят само свинете според евродирективите. Не са взети предвид срутищата, разтресените дефилета и канари току след префучаването на джипката. Не ни мисли никой, като падат камъни и дръвье, лющят се мазилки и плочки след ремонта на ремонтите! Плющи ток, падат ледени висулки и народа мре кат на война. А  война няма! Няма и да има щот НАТО ни пази с Ф-16 и Господ ни пази, даже и НОЩ! Инициативата „Запази ме“ на Сачева също ни пази! Само по една касчица, от тези най-простите за строителни монтажници дето се полагат ако може... По една на гласоподавател, за да не оредеят съвсем редиците до изборите. Нищо че Мишо Константинов ще ни зачете постмортем в едни други списъци пак в името на шлема!

Толкова за големия шлем! Много голям да го излееш Рашидов! Да не ти се свиди бронза, даже позлата и маргарит да туриш, че да блещи, като мазилка на банкянски имот по социалестическо! Като фасада на къщата в Барселона за метресата с младенеца!

 

Не знам откъде ми щукна сравнението с бляскавия Аякс, непобедимият цар на Саламин, дет натирил Ахил да страда в палатката, като кандидат-президент, дръзнал да излезе в надпревара с Него, та се сетих как свършва Софокъл разказа си за богоравния.

Взимат му ахиловия шлем боговете и го дават на Одисей, а на него му взимат разума, щот е насочил меча си към съперника. Технически това се случва, като Атина насочва меча на безумеца към стадо овце и Аякс се самонанизва на острието... щот, както упоменахме, боговете му взели акъла. То като вземе да си помисли човек, че е на Олимп и хоп, кислородния глад вземе че му предизвика словесна диария и така три мандата! 

 

Но да не развалям свежото настроение от историята със свинята, на която предстояло изобилно опрасване след удовлетворителния за нагона акт с шопара. А и това са старогръцки митове. Сега живеем в реалната демокрация, не в ония времена на слаби личности и силни богове!

 

Така че спокойно да гласувате! Рицари са нужни на тая държава, скапана средновековна! Рицари с шлем и мерак за власт, защото Фройд казва, че съпоставим със секса опиат е само властта. Затова се сетих, покрай каските и шлемовете за нагона на добичето, не че има връзка...

 

Соня Момчилова

За Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 15034 |02.03.2021 Маринов, кажи за Мето Илиенски, не се прави на Хюсню Чобан . 24| 7063 |02.03.2021 Защо кафето ви днес беше горчиво? Няколко отговора . 72| 14931 |01.03.2021 ГЕРБ тв пропагандата: по ленински - от дебили за дебили . 26| 9384 |28.02.2021 Под дъжда се поумнявало. Не се надявай прекалено, Ал Йо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads