Реклама / Ads
14| 8360 |06.07.2021 ГЛАСЪТ

Всички българи на курс по обноски с мечка. Веднага!

.
Среща в гората...
Ситуация: В гората сте. Мечка идва към вас. Забелязвате в очичките й елементи на агресия. Не хуквайте! Легнете на земята по очи и поставете двете си ръце на тила – както се виждали да се извършват арести в полицейски филми. Лежите и чакате. Това е професионалният съвет на хора, изкарващи си парите покрай мечките в Белица.
 

Лежите и това е. Оттам нататък животът и здравето ви са в лапите на баба Меца. Молете се да не е стръвница. Да не е гладна. Да не е нервна. Да не е раздразнена от човешко присъствие. Въобще молете се животното да е веган и на кеф - да ви подуши, тупне дружески с лапата по гърба и да тръгне да търси трънки и глогинки…

 

Не се отбранявайте, ако ви нападне насериозно. Сакън! Това, че ще се озовете в реанимация, ще ви се стори като награда, в сравнение с протестите на природозащитници срещу вас, актовете на кмета на Белица и институциите от него нагоре…

 

Положението е сериозно.  

 

Помните ли Леонардо ди Каприо каква битка проведе в „Завръщането“ със свирепа мечка, която бе напът да го убие, но той успя да я изпревари по някакъв начин? Е, ако действието се развиваше у нас, по-добре ди Каприо да се остави на съдбата, т.е. на мечока… Наистина по-добре, защото ние обичаме мечките повече и от Бриджит Бардо.

 

Стотици дописки, репортажи, коментари, анализи, мнения, интервюта и прочие журналистически жанрове и напъни за три дни – всички посветени на мечката от Белица! Само Борисов съперничи на прочулото се животно с подобно присъствие в информационния поток.

 

И още нещо. Не казвайте на мечка че й миришат устата – некоректно е и ще я обидите тежко. И помнят, мамицата им… За мечките или добро или нищо. Можете да крещите на жена си, да шамаросате детето, но за мечките - само блага дума.

 

Има обаче нещо неясно в цялата история. Ако мечка наръфа човек има голяма вероятност да я отстрелят законно. А когато бивш премиер е сторил толкова злини на народа си, че е принудил едни да заминат в чужбина, а други да оцеляват с бране на гъби и билки по сокаците, какво да го правим?

 

Изтрещяхте ли бе, хора? Три дена една мечка е първа новина в много медии, включително т.нар. големи телевизии. Това ли е журналистиката, това ли е темата на обществото? Защо няма и ред за това, че един мечоден в Белица е доста по-голям от един човекоден за много българи - особено за пенсионери, роми и пр. Тях кой ще защити? Ако отстоявахме човешките си права, както някои отстояват мечите, щяхме да сме страна с висок стандарт.

 

Когато не знаеш къде отиваш винаги отиваш другаде, - казва Мечо Пух. Добре е да помним това.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 19179 |09.06.2021 Как да постъпим с екземпляра, прегазил всички граници . 26| 27299 |07.06.2021 Арестът на 4 боса и 300 техни помощници ще изстреля България нагоре . 95| 17007 |14.05.2021 Сензационни разкрития на руски разузнавач, как България е натопена за атентата срещу Йоан-Павел II, крити 40 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads