Реклама / Ads
32| 15203 |06.02.2024 ГЛАСЪТ

Три оставки са задължителни веднага! Работят ли министър и шефове на служби за Кремъл?

.
Оставки на мига трябва да подадат министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, шефът на ДАНС Пламен Тончев и заместникът му Деньо Денев. И тримата се издъниха жестоко. В ГДБОП бе разкрит от партньорските служби служител, шпионирал в полза на Кремъл. Стар служител, с дълъг стаж в отдел „Международни отношения“ и достъп до секретна информация по линия на обмена с партньорските служби от НАТО.
 

Калин Стоянов преди да бъде назначен за вътрешен министър беше шеф на Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП), където под носа му негов подчинен е изнасял секрети за руските служби. Нулев контрол, нулева гаранция за лоялността на служителите, особено на онези, които има достъп до секрети, свързани с международни операции и разследвания, особено спрямо руски фирми, банки и бизнесмени, които нарушават санкциите срещу тях.


Същото се отнася до шефа на ДАНС Тончев и неговият заместник Денев. Те също така и не разбрали, че служител на агенцията е в комбина с колега от ГДБОП и успешно работят за руските служби, вместо за своите, които им плащат заплати, осигурени от българските данъкоплатци. Това не е маловажно. Никак. Отвратително е гражданите да издържат копелета, които предават страната си, нали?

 

Не по-малко отвратително е техните началници да се радват на политическа подкрепа и постове, които не заслужават, а в същото време да проспиват „къртици“ в структурите, които трябва да гарантират националната сигурност.






За пореден път сигналите за въпросните продажни служители идват от партньорски служби. Обидно е.

 

Да, и в други страни се случват издънки, и там има копелета, които се поддават на руската пропаганда и пари, но началниците им носят отговорност. Самите „къртици“ влизат затвора след бързи съдебни процеси. У нас досега няма нито един осъден за шпионаж в полза на Москва, независимо от панаирджийските арести и прокурорски хвалби.

 

Затова: ОСТАВКА!

 

И понеже тези хора няма да подадат остака, защото зависят от кукловоди, които им казват какво да правят и на кого да слугуват, имаме право да се съмняваме, че те също работят за руските служби и Путин. Нека ни опровергаят, но не могат. Защото корупцията властва в тази клета държава.

 

Огнян Борисов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 13646 |05.02.2024 Къртици: Колко процента от агентите и политиците ни ще минат на полиграфа за лоялност към България?  . 19| 17552 |02.02.2024 Сол в раната: В държава като България убийствата на Нотариуса и Трактора са вид правосъдие . 29| 13298 |02.02.2024 Лицемерие: Президентът на пищен банкет на "Правителствена", която дължи милиони, докато се събират пари за "Българската Коледа" . 15| 17020 |01.02.2024 Обществото пита: Шефове, които прикриват корупцията или медици, които я разкриват очернят името на болница "Лозенец"? Защо НС мълчи?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads