Реклама / Ads
5| 20380 |14.10.2016 ГЛАСЪТ

С г-н Цацаров животът е хубав и весел!

.
На върха на щастието...
Българската прокуратура с основание не защитава обществения интерес. Той е нездрав и объркан. Някакви граждани настояват да се разследват бързо и ефективно грабежите и насилието по селата. Други искат мерки срещу убийците на пътя. Трети реват, че никой не се бори с корупцията.
 
Ама къде я видяхте, бе хора, тази корупция? Тя пие ли се, яде ли се... Пискат още някакви платени гайди от Америка, Цветан Василев и други посолства, да се разследвали незаконните сделки на депутата от ДПС Делян Пеевски, разграбването на активи от КТБ, вонята около „Булгартабак”, опитите за кражба на Виваком и БТК, разкритията в записите на разговори по „Яневагейт”, договорите на фирми на Кой с ТЕЦ Марица-изток 2, гнилите обществени поръчки и пр. Даже във Висшия съдебен съвет се намират мерзавци, които искат да се проверят твърденията на банкера в Белград, на „двете каки” – съдийките Ченалова и Янева, кой бил изпратил есемес на премиера Борисов... Нахални хора, да ви кажа. Ако имаше нещо нередно във всичките тия твърдения нали г-н Цацаров лично щеше да се заеме. Г-н Борисов също щеше да стане гневен. Ама няма. Няма.

 

Трябва да признаем, че хулите срещу прокуратурата не са от вчера и днес. В древния Рим някакъв си Квинтилиан, сравняван с друг някакъв си Цицерон, казал: Да обвиняваш е много по-лесно, отколкото да защитаваш: лесно е да нанасяш рани, трудно е да ги лекуваш. Наследникът на дребен казашки род Гогол пък написал в романчето си „Мъртви души”: Имаше там един що-годе свестен човек: прокурор, но и той, ако трябва да съм откровен, е истинска свиня.  Чак пък свиня... Той да не е Нострадамус или Ванга тоя Гогол, бе?

Фридрих Дюренмат и той налива масло в огъня: Всеки прокурор може да бъде вкаран за 10 години в затвора без да му се обяснява нищо и някъде дълбоко в душата си, той ще знае защо...

 

Сами се убеждавате колко нелепи са тези твърдения. Квинтилиан, Гогол и Дюренмат в днешна процъвтяваща България щяха да са едни нещастни драскачи без грам държавна, олигархична и дори грантова подкрепа. И ако техните прокурори заслужават такива оплювки, нашите – не.

 

Вода в мелницата на съмнението налива и Америка. Напоследък там се чуват странни обвинения в корупция срещу генералния прокурор Лорета Линч. Само защото отказала да разследва кандидата за президент Хилари Клинтън за издаване на държавна тайна като държавен секретар. Не стига това, ами журналисти и сенатори искат оставката на Линч и заради отказа й да провери сигнали, че като сенатор Обама е получавал пари от Михаил Ходорковски за да се придвижат по-бързо резолюциите, касаещи случая с ареста на руския олигарх. Обама ВЗЕЛ, а не е ДАЛ пари на Ходорковски, за да бъде обвиняван, но въпреки това мръсни американски русофоби го накисват и искат главата на клетата Линч.  

 

Тук подобни извращения са невъзможни. Първо, защото нашата прокуратура е съвършена. И второ – нямаме депутати и журналисти, които биха паднали толкова ниско. Защото, ако прокуратурата отказва да рови покрай Пеевски – значи Пеевски е чист като сълза. Точка! Означава също, че депутатът милиардер не държи висши магистрати на каишка, както говорят злите езици не само у нас. Нито Цацаров е зависим от него. За премиера да не говорим.

Не са верни и обвиненията, че прокуратурата бавела разследвания, стопирала дела и пр. Например делото за сриналата се сграда в центъра на София, която уби две момичета, можеше да се точи поне двайсет години, а започна на десетата. Делото за злоупотреби по САПАРД и то е само на 10-12 години, а можеше е-хее... Трябва да бъдем справедливи.

 

Затова е наистина патриотично всички българските граждани да подкрепят с каквото могат и с колкото могат действията на г-н Сотир Цацаров и неговото обкръжение! Не бива да допуснем и у нас да стане като в Румъния, където министри и политици влизат в затвора на тумби сякаш е някакъв ВИП Брадър. Защото те, румънците, на това може да му викат борба с корупцията, но у нас отдавна е доказано, че става дума за усвояване в особено големи размери. У-сво-я-ва-не! Напълно законно при това. Затова не е редно някакви мамалигари да ни учат на правосъдие... Още повече от ЕК и ЕС, дето с едни бежанци не могат да оправят. Добре, че сме ние. Което си е вярно – вярно си е. Ако те бяха прави, нашите прокурори щяха да изпълнят препоръките от годишните доклади на ЕК, но не го правят. Значи тия препоръки не струват пет пари.  

Дайте да си гледаме разцвета на Родината. В тази връзка не е лошо да се изгради едно доброволно гражданско движение на защитения свидетел, например. Прокурорите са заети хора и не трябва да губят време в събиране на доказателства. Освен това те обикновено падат в съда като негодни. Със защитения свидетел е друго: написват му текста и той го декрламира като пионерче. Хем се оформят обвинения за нездравите субекти в държавата, хем е доходоносно. Ако не вярвате, вижте какво стана с главния свидетел срещу КТБ Бисер Лазов. Човекът хем открадна милиони от предишния си шеф Цветан Василев, хем добави към тях още милиони, обслужвайки обвинението. Двойна печалба. Пито – платено вече не важи. Само пиеш, а друг плаща.

Да си ортак с прокуратурата е като да спечелиш джакпота от лотариите на г-н Божков, Господ здраве да му дава. Можеш да усвояваш в особено големи размери – никой няма да те закачи. Г-н Пеевски пред верни другари пък допълнил старата мъдрост, че богатият винаги е невинен с новото: приятелят на г-н Цацаров - също. Толкова гениална мисъл онези аутсайдери Квинтилиан, Гогол и Дюренмат никога не могат да измислят. Затова г-н Пеевски стана голям началник още преди да си е взел дипломата.

Трябва да стъпваме гордо и сигурно на фундамента на прокуратурата, която отдавна е по-важна от държавата. 

Колкото повече правомощия има г-н Цацаров, толкова по-бързо ще изчезне България. Има държава – има проблем. Няма държава – няма проблем. Казал го е бащата на народите за отделния човек, а нашето обвинение го е развило творчески.

Нито ден без подкуп!  

България без корупция не е България!

 

Чрез корумпирана прокуратура към корумпирана държава!

 

Всеки подкуп – помощ за олигархията и мафията!

 

Борецът срещу корупцията – враг на народа!

 

Корумпирана власт – корумпиран народ!

 

Задкулисието – най-добрият театър!

 

Да усвоим предсрочно петилетния план за европарите!  

 

Всеки българин – корумпиран!

Не оставяй днешната кражба за утре!

Който не корумпира, няма да яде!

Кадрите в прокуратурата решават всичко!

Прокуратурата каза: трябва! Народът отвърна: слушам!

Ти записа ли се защитен свидетел?!

Животът стана по-добър и по-весел!

Трябва да се отнасяме към лозунгите с разбиране и да ги приемаме с цялото си сърце. Те са важна част от пропагандата, а тя е нашият живот. Законите на Мърфи, Скот, Финейгъл и Чизхолм действат тук безотказно. Най-вече: Ако виждате, че положението се влошава, значи не сте видели всичко. И делото на Мичурин е живо у нас: какви пъпеши, кратуни, репи, компири и тикви отглеждаме! Само Дарвин се провали – най-вече в частта за ползата от труда...

Продължаваме напред към светлото бъдеще. Животът ни не е абсурден, необичаен, смешен, нищожен и нещастен. Живот по Цацаров.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 26705 |22.08.2016 Орден „Стара планина” за Цацаров и Рашидов, позор за Кудоглу! . 1| 22494 |12.07.2016 Цацаров, хамелеонът и bacillus bulgaricus corrumpo . 13| 7974 |15.06.2016 И Цацаров се зае с „махленската свада” в Слънчев бряг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads