Реклама / Ads
14| 21718 |06.07.2016 ГЛАСЪТ

ЦСКА показа: Да съборим Пеевски, както Берлинската стена

.
Ето така се воюва със злото...
Стотици хиляди футболни фенови се питат, как ще се реши въпросът с легендарния клуб ЦСКА. Този въпрос си задават и хора извън спорта. Причината е в нестихващите скандали около „червените”. Доживяхме синдика Дора Милева, в стремежа си да угоди на хазартния бос Васил Божков да е готова да облече екип, да се пусне на терена, да прави селекция, да тренира с полицейска охрана и какво ли още не.
 
Милева тук, Милева – там... Глупакът много се радва на голямо обещание, казвали древните римляни. Днес важи още повече.

Нещата са известни на всички, които са завършили поне четвърти клас. Никой обаче не изрича истината на глас. Всеки има някакви съображения. Българиът винаги има съображения и нещо наум. Затова сърцето му е повече заешко, отколкото лъвско.

 

Проблемите с ЦСКА ще спрат в момента, когато бъде забранено на Делян Пеевски да се меси в тази история. Не е преувеличено. И във футбола депутатът от ДПС играе същата разрушителна роля, каквато и във всичко останало: икономика, финанси, съдебна система, служби и пр. Пеевски спусна за собственик в „Левски” своя комисар адв. Александър Ангелов, заради което феновете преименуваха отбора на „Леевски”. Пак Пеевски се опитва да съсипе ЦСКА или да го превземе чрез Васил Божков. За да натрие носа на Гриша Ганчев, който отказва да му хариже „Петрол” и за да ползва като преторианска гвардия „червените” ултраси. Пеевски, заедно с позабравения „Октопод”, иска да има шпиц команда, която да държи с дрога и пари, за да плаши управляващите, които и да са те. Политиците, които се качват и слизат от властта, знаят това, но си траят. Защото им е нужен брутален човек, който да рекетира и притиска бизнеса, службите и МВР, магистратурата. По света цялата тази сган се нарича мафия. От съветски тип, защото другите мафии отдавна са реформирани в унисон с времената и нравите.

Онзи ден собственикът на сайта Пик - Недялко Недялков - призова главния прокурор Сотир Цацаров да забрани на „ръката на Пеевски” адв. Александър Ангелов да пише отровни антрефилета в подопечния на олигарха от ДПС в-к „Труд”. Недялков обаче пропуска две неща. Първото: главният прокурор няма как да забрани нещо на Ангелов, защото Ангелов е човекът на Пеевски, а Пеевски е по-главен от главния прокурор.

 

Второто: главният прокурор няма нищо против Пеевски да подържа модела #Кой. Недялков знае защо.

Ако държавата и политическата върхушка все пак искат да има някаква стабилност и поне минимално доверие в институциите – да отстранят Пеевски. От всичко. По закон, а не както той отстранява тези, които му пречат. Да започне раследване на бизнеса на Пеевски, сигналите за контрабанда с цигари на Булгартабак, сриването на КТБ, пране на пари, организиране на покушения срещу негови противници и т.н. Сигнали в Софийска градска прокуратура – колкото щете и все пълни с доказателства и факти.

 

Да го подхване и НАП. Но не сегашният му личен приятел и авер Бойко Атанасов, а нов, независим началник. Макар, че като се сетя как стари „приятели” се разправят с боговете на слизане от Олимп - тръпки ме побиват... Самият Пеевски е пръв олимпиец, така че ще е интересно да му пуснат Атанасов...  

 

Ибрикчиите на депутата от ДПС в политиката, медиите, магистратурата и къде ли още не, имат дежурен аргумент: Не може един Пеевски да е виновен за всички беди в държавата. Прави са – не е само Пеевски, но той олицетворява кръжока Кой. Той е лицето на статуквото, което смазва държавата и я закотвя на последното място по всичко в ЕС. Освен по смъртност и болести, където сме първенци. Освен това защо не се направи експеримент. Затварят Пеевски в ареста, където ще го пазят двама-трима надзиратели, а не дузина скъпоплатени офицери от НСО, и да видим какво ще стане. Гарантирам ви, че за 48 часа ще се преобрази цялата страна. Тези, които са му слугували – доброволно или принудително – първи ще скочат срещу него. Ще излязат на светло случки и свидетелства, каквито и най-смелите фантазии трудно допускат. Ще скочат и рекетираните, мачканите и унижаваните от него. Свят ще ви се завие за колко хора и фирми става въпрос. (Защо си траят в момента е въпрос на българската народо-психология.)

 

И ще изгрее слънце над Родината. Дори прокурорите ще си отдъхнат и ще спрат да треперят при всеки звън на мобилния. Сигурно те най-много го мрязат. Широката усмивка предхожда камата, казват в Сицилия. Голяма кама ще им трябва, от толедска стомана...

Падането на Пеевски за България е като падането на Берлинската стена за света. Тук тя все още се издига.

 

Има и друг вариант. Да дадем държавата веднъж завинаги на младия едрогабаритен олигарх. Той и без това е зинал да я налапа цялата. Да му я дадем и да се надяваме, че ще се задави. Предвид наличната смелост в сърцата ни – това е по-вероятния изход. Надеждата, че ще тръгнем от пепелища, вместо да продължим да гнием, все пак е нещо.

Друга надежда е прокудените над два милиона българи по света да почнат да се връщат един ден. Дойдат ли – няма да търпят кочината и един ден. Ще приложат светоните практики и нещата ще си отидат на място.  

 

Най-важното е да няма скрито покрито. Народът срещу Пеевски. Срещу пеевщината и старите мутри зад широкия му гръб. Рано или късно това ще стане. Няма начин. Унижението и търпението също имат край.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 35969 |15.06.2016 Дайте официално държавата на Пеевски, новият цезар . 0| 16557 |22.03.2016 Пеевски, Цацаров и сие запяха на "птичи език" - "Титаник" потъва . 112| 27893 |17.05.2015 Играта на олигарси и олигофрени ще завърши както обикновено - зле

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads