Реклама / Ads
52| 19963 |18.01.2021 ГЛАСЪТ

Успехите на Борисов - голямо плюскане и лъжи. Фактите

.
Те обсъждат грижите за народа...
Човекът с джипката не спира да бръмчи из своята държава и да я представя за наша обща. Родина да – обща е, но държавата е негова и на неговите ортаци. На него и ортакът му Пеевски най-вече, доказано е.
 

Да погледнем към успехите му, с които се хвали постоянно.

 

Магистралите са любимата му фукня. Реално налична е единствено „Тракия“ – 360 км. Като качество обаче е на дъното в еврокласациите. Общо за магистрални могат да минат 830 км. Голяма част от тях също са в отвратително състояние. И на-важното: някаква услуга ли ни прави Борисов? Никаква! Това му е задължение, каквото има всеки премиер и нито един негов колега не прави циркове с маркировки, знаци, и по някой завършен километър. Жалка картина…

За сведение: Гърция, Турция, Хърватска, Сърбия, Румъния ни водят по дължина на магистралните пътища и по качество. Борисов да отиде да види отсечката Ниш – Калотина и да спре да ни надува ушите поне известно време. Или да отвори и темата за корупцията, защото според експерти, в обществените поръчки за пътно строителство са изтекли милиарди, от които голяма част е открадната. Скоро ще говорим за това съвсем сериозно и където трябва.

 

Метрото – другата голяма гордост на бойкоборисовото управление. Да, то е нужно, удобно и полезно. Но не е нищо изключително, в много държави се отнасят към това „постижение“ делнично. В Пхенян, столицата на Северна Корея метрото е открито от Ким Ир Сен през 1973 г. Борисов по това време е бил ученик и още не е знаел, че ще стане първо комунист, а после върл антикомунист… В Лондон метрото е минало под Темза две години преди да избухне у нас Априлското въстание… Този обект също е задължение на всяко управление. Което е свършил той и Фандъкова е щял да го свърши всеки друг екип, при това с голям процент вероятност – доста по-доре и на нормални цени. Сегашните са много, много съмнителни.

 

София при управлението на Борисов била светнала и станала красива, а преди била… Това също е голям балон. Столицата при всяко друго управление щеше да е много по-добро състояние, дори само защото щеше да се краде по-малко. По-малко, защото никой не може да е чак толкова крадлив, както модела „Борисов“.

 

Диверсификацията… Една от големите борисови дъвки. Въпреки твърденията и репортажите на Севда, тя не е факт. Експерти достатъчно ясно и категорично обясниха лъжите около Турски/Балкански поток. Газов хъб „Балкан“ няма. Диверсификацията с Гърция е още мечта. Зависимостта от руския газ – абсолютен факт. Откраднатите около 800 млн евро покрай Южен поток – също са факт, потвърждава го самият руски президент Путин. Борисов никога не говори за ужасяващото състояние на родната енергетика, а Теменужка вече изчерпа всички манипулативни и фалшиви тези, които трябва да издържат до края на упралението и с милиардните дългове да се заемат следващите управляващи. Разследване и съд ще има и в този сектор. Като начало може да се започне от десетки договори с държавната ТЕЦ „Марица-изток 2“, които надхвърлят в някои случаи над 10 и повече пъти реалните цени. За охрана, например. Само си мислите, че е дребно нещо.

 

Проблемът с язовирите. Те ту се ремонтират за 500 милиона, но не се отмита дори 1 лев къде е отишъл. Ту се изпразват, защото така трябва. Въобще се прави всичко, което трябва да се прави. Дори се създаде държавен ВиК холдинг, който погълна над 1 милиард, отново без грам прозрачност как са изразходвани тези пари. Да не говорим за отровеното Варненско езеро, за безводието в десетки български селища, за мръсната питейна вода… Това ли е повод за гордост?

 

За КТБ… Ако не бяхме дали милиарди за КТБ, сега нямаше да има такива проблеми, - изпъчил се Борисов пред жители на Блатска и Хаджидимово, където реката срути мост. Борисов ги говори тези, докато е прегърнал момченце (…Да ме бяха заснели гол до някое момченце, - изказване на Борисов по повод снимките от спалнята му с чекмеджето с милионите и златните кюлчета…), а събрани местни жители ръкопляскат. Грандиозна лъжа! Правителството не е дало нито една стотинка покрай фалирането на КТБ от вече известна престъпна група, свързана с Борисов. Всички плащания са от Фонда за защита на влоговете в банките. В него се внасят такси от частни банки и държавата няма нищо общо. Борисов обаче мълчи за разграбването на активите на банката от негови ортаци. За милиарди става дума. В нормална държава банката щеше да бъде спасена. Това обаче щеше да лиши кръга „Борисов“ от лесна плячка.

 

Списъкът е дълъг. В него са откраднатите милиарди покрай фалшивото активиране периодично на проекта АЕЦ „Белене“. Сринатата система на здравеопазването, гигантската далавера със санирането, непроходимите междуселски и междуградски пътища извън околовръстното на София. И като стана дума: отсечката от „Младост“ до бул. „Цариградско шосе“ от 6 км е оценена за ремонт на 145 млн лева. Сякаш ще позлатяват ваната на арабски шейх… Дори се говори за повишаване на цената, защото дъждовете... знаете как е.

Няма друг случай в историята на света държава да плати цялата сума за поръчани самолети предварително. България обаче преведе на САЩ авансово 3,5 млрд долара за поръчаните F-16, които ще бъдат готови евентуално през 2023 г. Израел, Япония, Гърция и др. договарят по-ниски цени - как става това? А потъналите милиарди за електронно правителство, което не само не се е случило, но не е ясно дали въобще ще го има. Как така любимите „Бистришки тигри“ на Борисов летяха с правителствения самолет, а нямаме вертолет за медицински и спасителни операции?

Борисов се хвали и с увеличените пенсии и заплати, с подхвърлените мизерни 50 лева, само че сме последни по доходи в ЕС. На дъното! Експертни изчисления доказват, че ако корупцията и кражбите от европрограми бъдат намалени с 40% пенсиите и заплатите ще скочат 2-3 пъти. Но това не се случва заради отказа на Борисов да проведе правосъдна реформа. Затова държавното обвинение вместо защитник на закона, е тояга на властта за налагане на неудобните. Рекета и превземането на бизнеси са само едно от доказателствата за това.

 

И какво излиза? Борисов се хвали с неща, които са задължение на всяко правителство и управление. Премиерът и министрите това работят - да разпределят правилно бюджета в полезни за гражданите неща. Те обаче го разпределят в полезни за политико-мафиотския елит неща. Факт е обаче, че в различни среди Борисов намира поддръжници. Първосигналните му послания и раздаването на пари от джипката вършат работа. Част от тези хора са зависими от властта, защото са калинки и са некомвертируеми на пазара. Мечтата им е да са част от хранителната верига на властта. Ако има келепирец биха носили на ръце не само Борисов, но и ортакът му Пеевски, въпреки гравитационната опасност заради маса и тегло…

 

Такива работи с голямото хвалене и реалностите. Всъщност наблюдаваме голямото плюскане, което неминуемо ще доведе до смърт от преяждане сред практикуващите го участници, както в онзи филм на Марко Ферери. Така е ставало винаги и тези няма да направят изключение. През 70-те години в САЩ шефът на ФБР Джон Едгар Хувър аргументирал нуждата от закона РИКО за борба с мафията и корупцията пред конгреса така: Те (корупцията и мафията) не са просто тук, те са окупирали страната. В състояние на окупация сме.

Задминали сме това състояние, защото тук самото управление е окупаторът.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 18182 |14.01.2021 Мамка му и прасе, др. Борисов, кажи си за келявото укрепване към Рилския манастир . 46| 27569 |12.01.2021 Марешки отне свиден рекорд на Борисов . 38| 22454 |08.01.2021 Съпругата на Лозан Панов към Борисов: Пеевски е „смокиновият лист“, с който прикривате безобразията на ненаситното Ви его . 71| 31774 |08.01.2021 Теория на конспирацията: Световното правителство залага на Радев, Борисов и ортаци - аут

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads