Четвъртък, 23 Ноември 2017, 11:23
Frognews
5| 14210 |31.03.2017

Адв. Ботев за Фрог: Прокуратурата отказва да разпита Борисов за КТБ

.
Адв. Христо Ботев
Обвинителният акт за КТБ най-вероятно ще бъде преразказ на твърденията на любимеца на прокуратурата Бисер Лазов. Нищо друго няма като факти. Ще бъдат обвинени изпълнителните директори на КТБ, касиерките, трима представители на KPMG, две лица от БНБ... Получава се много странна престъпна група между БНБ, одитори и служители на КТБ, коментира пред Фрог нюз адв. Христо Ботев, защитаващ банкера Цветан Василев.

 - Адв. Ботев, КТБ беше фалирана преди 3 г. Защо още няма обвинени лица от прокуратурата?


- Беше впрегнат огромен ресурс от прокурори, следователи, за да разследват фалита КТБ. Делото наистина е огромно. В момента се запознаваме с него официално. Ще отнеме страшно много време. Обвинителният акт най-вероятно ще бъде преразказ на твърденията на Бисер Лазов. Нищо друго няма като факти. Има експертиза, за която са платени милиони лева от данъкоплатците и която казва, че няма доказателства, че нещо е станало, но щом е станало, значи е така, както се твърди. Пълен нонсенс! Ще бъдат обвинени изпълнителните директори на КТБ, касиерките, трима представители на KPMG, две лица от БНБ... Получава се много странна престъпна група между БНБ, одитори и служители на КТБ. Нашата правна история не е виждала такова нещо и едва ли ще види някога.

 

- Предстои заседание срещу Бисер Лазов. Какви истини ще излязат наяве?


- Лазов е най-важният свидетел на прокуратурата. Това означава, че тя няма никакви други доказателства срещу Цветан Василев и се пази като писано яйце. Депозирали сме молби да бъде разпитан човекът, който за трети път ще става премиер, заради неговите твърдения, че лицата Х и У са виновни за фалита на КТБ. Прокуратурата отказа да бъде привикан с мотива, че това изявление е конституционното му право на мнение. Написахме молби да бъде разпитан Цветан Василев, пак отказаха. Изровил съм, случай от СГС, че е правена видеоконферентна връзка със САЩ. Всички говорят, че падането на банката е предизвикано от конфликта между Цветан Василев и Делян Пеевски. А Делян Пеевски го няма, дори като свидетел.  

 

- Прокуратурата твърди, че съпругата на Цветан Василев е прала пари. Има ли реални доказателства за това?


- Не мисля, че г-жа Василева затова, че семейството й е закупило имот в Швейцария и то при положение че малко преди това е платило 90 млн. данъци, може да се твърди, че е прала пари. За да има такова нещо, парите трябва да са придобити от престъпна дейност. През всичките тези години тя и съпругът й са били обект на постоянни ревизии, които са приключвали с констатация, че всичко е изрядно. Ако е прала пари, това означава, че НАП не си е свършила работата и трябва да се заведат дела срещу тази институция. Освен това не знам някой да си плаща данъците от престъпни пари. Обвинението на г-жа Василева бе поредният предизборен шут.

 

- На 7 април ще бъде следващото заседание срещу Иван Захариев, известен като Джон Терориста. Австралийски медии специално ще дойдат да следят процеса, което поражда въпроси. 


- Иван Захариев е австралийски гражданин. Вероятно има съмнение, че делото е нагласено и медиите ще бдят да не го вкарат в затвора незаслужено. Че делото най-вероятно е скалъпено за отчитане на дейност от службите, говори фактът, че основният свидетел срещу младежа изчезна. Именно за това той не отговаря на телефонните номера, от които е звънял на подсъдимия. Свидетел, който е мюсюлманин, разказа, че Иван Захариев е коментирал Сирия и Ислямска държава, но нищо повече.

Чакаме експертизи, които представляват изследване на кореспонденциите на Иван Захариев. От тях става ясно, че той се е върнал към християнството. Разследвана е само кореспонденцията, която върши работа на обвинението. Ние твърдим, че той като се е върнал към християнството, е правил доста антиислямски и антиекстремистки изявления по различни форуми. Ако тези доказателства, бъдат намерени навреме, на 16 май може делото да приключи.

 

Интервю на Даниела Николова

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Д-р Огнян Гърков: Борисов не е визионер, а в никакъв случай външнополитически 0| 2154 |22.11.2017 . Валери Григоров: Корупцията е държавна политика, КОЙ и ТОЙ назначават хората на високи постове 2| 5381 |21.11.2017 . Владо Береану: С проектозакона за КТБ се цели доограбване на банката 4| 6718 |17.11.2017 . Бивш шеф на ДАНС пред Фрог: Съдът сочи, че за шефа на НАП-Пловдив има данни за извършени престъпления 6| 11164 |14.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах