Реклама / Ads
0| 17140 |21.03.2022 ИНТЕРВЮ

Дилян Георгиев пред Фрог: Няма да дам показания срещу Борисов. МВР не търси кошаревски свидетели, за разлика от предишните

.
Дилян Георгиев (в дъното) на среща с тенис-легендата Борис Бекер
Няма да свидетелствам срещу Бойко Борисов. МВР не търси кошаревски свидетели, за разлика от предишните. От вчера напуснах България, страхувам се за живота си. Това каза пред Фог нюз Дилян Георгиев.
 

Екипът на Фрог нюз се свърза с него, след като в няколко медии излезе информация, че той ще даде показания срещу бившия премиер Бойко Борисов. Ето какво още обясни той във връзка със скалъпения компромат: 


Г-н Георгиев, някои медии написаха, че вие ще свидетелствате срещу Бойко Борисов. Това истина ли е?

 

Не, никога не съм имал касателство с Борисов. Не го познавам. Никога в живота си няма да стана кошаревски свидетел. 


А някой изобщо поискал ли е да сте кошаревски свидетел. 


Не. Ще съдя медиите, които са написали лъжата по мой адрес. Вече съм се обърнал към адвокати. Новото ръководство на МВР не прави това, което правеше предходното. 


Какво визирате?


Това с кошаревските свидетели. Мен ме осъдиха именно чрез такива показания. Изкараха ме какъв ли не.


Държавното обвинение казва, че сте  рекетирали Ахмед Доган и Делян Пеевски.

 
А те двамата в показанията си пред специализираната прокуратурата казват, че не ме познават. В същото време мен ме осъждат като рекетьор, шпионин и терорист. 


Предполагам се досещате, че спрягането на името ви в този момент не е случайно. Имате ли обяснение защо изплува то? Поръчка ли е и какво цели?  


Нямам идея. От снощи вече не съм в България, защото се притеснявам за живота си. Като знам как работи българската прокуратура, нищо друго не ми остана, освен да се махна от страната. 


Казвате, че не работи, така ли?


Снощи главният европейски прокурор Лаура Кьовеши съвсем ясно го каза как работи прокуратурата, за разлика от МВР. Никога не съм бил кошаревски свидетели и никога няма да бъда. Не зная защо намесват мен. 


Същите тези медии напомнят, че сте били съден  за футболно хулиганство. Изкарват ви се всички “мръсни ризи”. 


Вярно е. Фен съм на ЦСКА, за разлика от бившия премиер Бойко Борисов, който е най-големия фен на “Левски” и който си има фенове, които ходят по протести. Аз не съм от тези фенове, аз съм от другите. Виждам, че се намесва името и на мой приятел в тази история. Той е голям румънски бизнесмен и никога не е бил арестуван, както се твърди. Държа да отбележа, че той е френски гражданин. Страшни гадости се изливат по мой адрес. Тези неща със сигурност ще ми се отразят и по тази причина не съм в България. Искам категорично да заявя, че аз не съм рекетьор. Но съм си изпатил от кошаревски свидетели. 


Няма да говорите срещу Борисов, защото не знаете какво е вършил, така ли?


Няма да свидетелствам, но и децата на улицата знаят тези неща.

 

Катя Илиева, Фрог нюз

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8146 |18.03.2022 Лидерът на БОЕЦ пред Фрог: Не вярвайте на Гешев, ако започне да работи срещу Борисов. Спасява си кожата . 0| 38268 |18.03.2022 Октай пред Фрог: Трябаше да арестуват Борисов още преди две години. От снощи треска тресе всички грабители на държавата . 0| 7209 |17.03.2022 Чавдар Николов пред Фрог: За нас свободата е шестица от тотото. Нима не бяхме тръгнали по същия Путински коловоз? . 0| 14046 |15.03.2022 Доц. Божилова пред Фрог: Спекулацията с другите гледни точки да приключи. Не може да си на страната на палача

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads