Реклама / Ads
26| 21061 |21.07.2009 ИНТЕРВЮ

Юлиан Вучков: Ако ме убият, търсете президента и Доган

.
проф. Юлиан Вучков Източник: Неделчо Хазърбасанов
Жените в парламента не стават за нищо!
 

Интервю на Васил Василев

След дълги разговори с професор Юлиан Вучков, успяваме да нахълтаме в неговия дом. На центъра на София и, напук на клюките, които сервира седмичен таблоид - няма ремонт и професорът далеч не живее в лукс. На първо четене е любител на картините. В "приемната" си има поне 10-тина, сред които портрет на Апостола Васил Левски. В скромното жилище той е запазил телефон "Сименс" от 1968-ма година, който още е в действие. Зад канапето пък стои един посчупен магнетофон, чиято лента професор Вучков мислено приплъзва всеки ден. И си мисли, не за глупавите реклами "къде сбъркахме", а защо все по-малко хора изпадат в размисли и страсти.

- В първото си предаване в ББТ вие направихте един анализ на ситуацията тогава. Според него никой от досегашните политици не е читав, за да направи истински преход и да управлява съвестно държавата. Попитах ви: „Кой трябва да се справи със старата номенклатура на Прехода.” Вие отговорихте „Младите". Ето, днес младите са в изпълнителната власт, почти.


- Хубаво съм ти отговорил! Винаги правя верни, точни отговори, особено ако те са интелигентни и уместни. Ето, сега виждам, че в парламента съществуват много стари муцуни, които ще създадат проблеми и на новото правителство на Бойко Борисов. Учудвам се от болната претенция, и от болната амбиция, и от безподобната наглост на представителите на тъмносинята коалиция, която влезе с обувалка и с безподобно агитиране и мъчене, което беше много елементарно, много жалко. Значи, тоя от СДС, и Костов са събрали 6.9%, което значи, че СДС има към три и половина, а Костов е с 3%. Как искат тия хора с 6,9% да участват във властта?!

Да си казват мнението, да си казват въпросите, които решаваха, когато бяха на власт, и при Филип Димитров, и после при Иван Костов по един изключително разрушим начин! Това е партия, която е участвала в убиването на България в продължението на 2 мандата, добре че Филип Димитров си подаде оставката по-рано… Костов изкара целия си мандат. От къде това самочувствие?! Те направиха най-разбойническата приватизация в България. След като сринаха толкова много обекти, като например ликвидацията на „Строителни войски”, която е едно безумие. Като, ако щеш, ликвидацията на Мавзолея, който беше сринат с парични усилия и пръснаха толкова много пари за сриването му, които щяха, вместо да се сриват – да се построят поне 3 сгради, макар и не на това технологично равнище.

Тука гледам Надежда Михайлова се държи като преуспял политик. Едва ли не като световен политик. Непрекъснато говори за Европейския съюз; тя се изобразява като голяма европейка. Самочувствието й е такова, че ако й предложат, ще стане председател на Европейския съюз, т.е. на Европейската комисия. Тази жена няма чувство за реалност, и е СМЕХОТВОРНА!. Първо, тя е провален политик! Тя унищожи СДС, когато му стана председател, защото водеше една странна, женска политика. Това първо, и второ – това е човекът, който подписа със съгласието на Костов погребението на АЕЦ Козлодуй! То, разбира се беше извършено „де юре” от Меглена Кунева, тази празноглава дама. Тази нейна енергия можеше да построи поне 5 АЕЦ-а!

- Тогава как си обяснихте, че тя стана „Европеец номер едно” за 2008 г.?

- ЕС е една корумпирана организация. Има и добри прояви, но много са отрицателните. Има крадене на пари и чудовищно развита бюрокрация, която струва милиони на народите, които са членове на ЕС. Пострадахме много от този ЕС! Загубихме АЕЦ-а си; получаваме някакви компенсации от празноглавия и вятърничевия премиер Сергей Станишев за ликвидацията на 4-те блока. Те са за семки и бонбонки в сравнение с това, което щяхме да спечелим. Тези политици са нищожества спрямо Тодор Живков. Оня човек имаше слабо образование, наистина, беше изключително властолюбив, имаше страхотна цензура „ Сакън, да не се чуе нито една дума!” за негови грешки и за негови слабости, но трябва да се каже, че този човек беше много работлив държавен глава. Колко работлив? Толкова, колкото са мързеливи всички български държавници, и депутати, министри и пр.



- Липсва ли ви „Мавзолея”?

- Не, аз съм против Георги Димитров, който ръководи всичко от СССР и бе разрушителен.

-Тогава да се върнем към 41-вото НС, което далеч няма полъха на Г. Димитров и на Тодор Живков.
-Юлиян Вучков 12 години непрекъснато се занимава с това, не само да констатира фактите, кой е спечелил и кой е загубил, а защо едни хора са загубили, а други са спечелили. Сега ще ви обясня за Бойко Борисов. 40%, образно казано, гласували за него, са му луди почитатели. Между тях и жени, които мрат за него. Той е мъж „секс номер едно”, явно, че българката си пада по първичния мъж. „Дивото зове”, има един великолепен роман на Джек Лондон. Да кажеш, че Бойко Борисов е най-големият красавец в България, е смешно.

( Бележка на автора - Потърсен съм от колега, който в този момент има смелостта да прекъсне беседата с професор Вучков. Професора вдига скандал: „Как може такова нахалство, колегите ви не знаят ли, че правиш интервю с мен?! Ето, забравих докъде стигнахме…)


- Припомням: „Говорихме за Бойко Борисов”.

- Да, това малко грубо изсечено лице, да бъде секс символ на цяла България? А според някои български жени – и на целия свят? Слушайки го, един секс символ трябва да има мощно сексуално излъчване. Мъжът трябва да има мощно сексуално излъчване, но все пак трябва да има някаква естетика, за да бъде национален секс символ…Няма значение, аз ще кажа няколко добри думи за него(б. на ред. за Бойко Борисов) 20 на сто или 22 на сто участваха за него, защото са горещи и искрени почитатели. 

Другата част гласуваха за него, не защото го обичат, не защото го уважават, а защото беше единственият начин да се отърват от супер омразните им БСП и ДПС. Нямаха друг избор! Биха избрали друг, не него. Смятат, че е груб, че е необразован, че е първичен… Че няма натрупване от гледна точка на информация и култура. Но нямаха друг начин, и постъпиха правилно в крайна сметка. За да се отървем от 21-годишната турска и червена диктатура. Това го казвам само аз. В България няма ТВ водещи! Всички приказват общи приказки и са банални. Част от тях са горделиви…, нагаждат се към последната ситуация…Благодарим му на Бойко, че ни отърва от тях…

- Пропускате Царя…


- Не го пропускам! Царя сам се отърва от себе си. Българският народ го ненавижда! Това е един от най-големите престъпници в България, който, имаме всички основания, незабавно да влезе в затвора с доживотна присъда, понеже няма смъртна. Човекът, за когото си мислехме „колко добре знае езика”, а той не знае нищо от българския език. Той имаше 10 изречения, които ги повтаряше непрекъснато в продължение на години. Те са замислени позитивно – „Когато му дойде времето” и „Недейте така сега, дайте да се разберем!”. Държавата ври и кипи отвсякъде, той ще ни призовава да сме спокойни и да не ни пука, като ли нищо в нея не се е случило. Симеон се самопровали. Омразата към него е толкова голяма, че Юлиан Вучков беше изключително точен, като каза при Милен Цветков, че няма цар. И ЧЕ Е ИЗКЛЮЧЕНО ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА, И ЧЕ НЯМА ДА ВЗЕМЕ ПОВЕЧЕ ОТ 1 %. Така че, да благодарим на Бойко Борисов и на българите, които удариха тройната коалиция.



- Нека не благодарим, преди да видим конкретни резултати. Заговори се, че в ГЕРБ няма специалисти. Не ви задавам въпрос, тъй като знам, че вече имате отговор.

- Да, прав сте, Борисов почва лошо…Това е единственият въпрос, на който не мога да отговоря…Дали е правилно за България, дали е във вреда или в полза на България... По принцип има такъв момент – тези „коалиции вече 20 години се провалят!” Всички партии, събрани на едно място, искат пари, привилегии и пр. на едно място и се провалят. В това отношение Борисов е прав, но нека да видим дали с това „мнозинство” той ще успее да прокара своите добри решения в парламента. Сега си казвам така, „кабинетът, който е съставил, е много некачествен.” Не можеш да набуташ в едно правителство хора, които тепърва ще се учат да управляват.

Цели 20 години България се управлява от хора, които седят на един пост, и които не го управляват, а фактически се учат да го управляват. Ние 20 години се занимаваме с ученици! Нашите държавници не са управници, а ученици! Те се учат 20 години да управляват, а не го правят фактически. Доведоха ни до хаос и пълна диктатура. Затова сме на два противоположни полюса – в България царува хаосът, но и диктатурата! И турската особено…
Да не забравяме Костов, който иска едва ли не с неговата жалка коалиция, която взе 6,9%, да управлява България.

- А един Мартин Димитров?

- Мартин Димитров е един лаладжия! С никакъв авторитет, макар че добре говори в НС. Те всички говориха гладко. Аз в последните години съм свикнал да говорят гладко. На мен ми трябва това говорене да премине в дела! Как ще се справи Бойко с това говорене? Те половината са анонимни. Е, нека признаем на Цветанов, че има някакви качества, и то не някакви, той изнесе на гърба си цялата предизборна кампания на ГЕРБ. Вежди Рашидов, добре, хубаво говори, анализира нещата, но с двама министри какво ще правим?...Толкова ли е сложно да се разбере, че за да си министър трябва да имаш ОБЩЕСТВЕН АВТОРИТЕТ.

 Ти веднага ще ме питаш „от къде?” Тази политическа класа не иска авторитети, тя иска послушни министри. Бойко подхвърли на ген. Стоян Тонев да бъде министър на народното здраве…който командва най-силната, най-добрата болница, който има огромен опит, оная друсла в парламента – Цецка, ще бъде началник на ген. Тонев, който е доцент. Той ще стане подчинен не само на друслата, ами и на Бойко Борисов. Много ниска топка, като мислене. Какво можеше да направи – да го направи вицепремиер. Бойко, ако се обърне към мен, щеше да ме направи разсилен.

- Излизайки от рамките на Парламента, има един президент, който мълчаливо прикрива чувствата си – били те мажорни или минорни към Бойко Борисов.


- Да, Георги Първанов, по моя преценка, айде, да не кажа най-вредният, но е най-опасният политик в България. По-опасен от Ахмед Доган. Васко, запомни, ако утре ме убият, търси Доган и Първанов за това, защото само аз казвам истината. Те са дупе и гащи! Не е изключено САЩ да искат Първанов да стане президент първи и втори мандат. Защо? Защото САЩ обгрижва Турция, която им е най-голям защитник на Балканите! Ти, представяш ли си тази страна да влезе в ЕС с най-могъщата си армия в света, след тази на САЩ? Какво става с нас тогава? Автономията ще се ускори. Махни Доган, от когото нищо не зависи. Доган е изпълнител, не той дава решенията какво да се прави в България. Той е изпълнител.

- Имаме един политик, който се е обявил за алтернатива на Доган. Става дума за Волен Сидеров. Ваш колега в ТВ СКАТ, от когото май ще зависи 2-рото полугодие на кабинета „Борисов”.

- Да, той беше единствен, който говори блестящо още в първия ден на парламента. Изнесе една прокурорска реч, достойна за уважение. Някои го упрекват, че бил вдигнал тона. Аз подкрепям, че неговият тон беше висок. В България трябва да викнеш и да креснеш, за да стреснеш противника си. Така е. Тук сме първосигнални. Мен ме съветваха да говоря любовно и кротко в предаванията си. Не, казах, не става така. Ние, явно, сме първосигнални, няма друг начин да се събудим!

- Не така мисли бъдещият премиер, който постави на фронта доста дами в 41-вото Народно събрание. Красиви ли са жените в парламента и какво смятате за техния образ – интелектуално и сексуално?

- Тези в парламента за нищо не стават! Госпожата Цецка, плевенската Цецка, просто тя е мудна, бавна, повърхностна…Още през първия ден на НС до нея седеше онзи Лъчезар Иванов, който й суфлираше какво да прави и тя само „Аааа, да, сега, да, ще го направя”, и тази е председател на НС – втората след Държавния глава. В едно тв предаване тя говори банално и клиширано, общи приказки и никаква идея.

След среща на Ал. Лилов и Живков, питат Първия в държавата – „Другарю Живков, какво смятате за Александър Лилов? – Много знае, много е чел, има нулева практическа подготовка”. Ако Тодор Живков беше жив, щеше да направи много по-добре този преход и щеше да създаде една стабилна социална икономика. Доколкото външните фактори му позволяват, защото щяха да пречат той да бъде преизбран. Говоря теоретически.

- Нека заключим портата на ГЕРБ с рапъра „Маниака”, който доброволно отказа депутатско място.

- Той е един тъпанар! Нека това момче да отиде в Антарктика, за да си прохлади мозъка, защото в жегите съвсем се размеква; явно има опасност и да му изтече от чутурата.

- Вие казахте вашите истини, страхувате ли се за живота си от тях?

- Имам приятели на „Позитано 20”, които са споделяли „Шефовете ни не се страхуват от никого, само от Юлиан Вучков!”, защото смятат, че това е човекът, който има най-голямо реално влияние върху голямата му аудитория.

- Шефовете на БСП?

- Да. Аз знам какво правя. Принудиха ме да напусна ТВ2. Много ми се вдигна рейтингът, когато доброволно напуснах ББТ, когато продадоха телевизията на ДПС. Манджуков искаше да вземе колкото се може повече пари, искаше да се отърве, харчеше много пари, а пък телевизията му имаше нисък рейтинг. Но в крайна сметка е получил 3 пъти по-малко пари от колкото е искал, продаде се на Доган. Толкова му е моралът. Когато дойдох в ББТ, тя беше на 14-то място. Веднага я върнах на 6-та позиция...

- И все пак, като че ли изневерихте на принципите си и отидохте във ВИП Брадър.

- Но с уговорката, че отивам да плюя. И го наплюх ВИП Брадър. И тогава имаше 15% повишение на рейтинга. Никога няма да ме стигнат „Господари на ефира”!

- Обиден ли сте им?


- О, не, аз ги презирам. Там няма актьори, а клоуни.

- Има един актьор в едно друго шоу – на Слави, който ви имитира, харесвате ли се в образа му?
- Това е много лошо. Попитах го „Защо ме имитираш? Добре пресъздаваш образи, но си толкова бездарен, когато ме имитираш…”, а той ми говори с глас на жена. Ти ме слушаш, аз говоря твърдо, сурово, мъжкарски и безпощадно. Тъпанар, тъпак! Но ми вдигна рейтинга, заедно с „Господари на ефира”. Кой млад разумен човек ще гледа Славчо и онези пияници…

По изрична молба на професор Вучков, текстът не е редактиран!

Бел. на редакцията: В цял свят е така: който е търсен за мнение, коментари, анализи и интервюта, има право да постави своите условия. Редакцията на свой ред има право да ги приеме или отклони. Frognews.bg ще откликне на предложението на проф. Вучков, защото той е може би първият, който поставя въпроса открито.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9299 |20.07.2009 "Рошавата гарга" А. Александрова: Политиците да носят сиво и да му мислят . 22| 13350 |17.07.2009 Стефан Гамизов: Десните олигарси търсят 1 млрд евро, пропуснати извън властта . 14| 6658 |16.07.2009 Т. Дончева: Със Сергей БСП е обречена . 15| 7940 |15.07.2009 Дим Дуков: В парламента ГЕРБ нямат нито един гей

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads