Реклама / Ads
0| 22798 |30.06.2022 ИНТЕРВЮ

Методи Андреев пред Фрог: Епохално събитие в най-новата ни история! Браво на Петков за руските дипломати, Радев е „кауза пердута“

.
Методи Андреев
Изгонването на 70 руски дипломати от България е епохално събитие в най-новата история на страната ни. Аз ще кажа „Браво!“ на Кирил Петков, напук на всички хора, зависими от Русия проксита, които в момента бълват огън и жупел срещу това правителство в оставка. Това каза в интервю за Фрог Нюз Методи Андреев – преподавател, бивш народен представител и председател на Комисията по досиетата.
 

„Това правителство, въпреки че е в оставка и въпреки че работи в една изключително нездравословна коалиция, имам предвид наличието на „Има такъв народ“ и БСП, намери сили и решителност да направи това, което „мъжкарят“ Борисов не посмя да направи по време на своето управление“, отбеляза той.

 

За Андреев президентът е „кауза пердута“: „Това е един човек на изживяване. Много е глупаво да искаш да се бориш с корупцията и с Борисовата държава, да искаш възстановяване на демокрацията, а в същото време да си путинофил. Това е шизофренично състояние. Съжалявам този президент. В името на интересите на Путин, той застана от страната на Кремъл. Румен Радев ще понесе много тежки удари от съдбата“.

 

Какво още каза Методи Андреев, четете в цялото интервю:

 

Как ще коментирате най-мащабното изгонване на 70 руски дипломати от България?

 

Като епохално събитие в най-новата история на България.

 

Навременно или закъсняло е това действие?

 

По принцип агресията на Русия спрямо България не започва с началото на агресията на Русия в Украйна. За Русия България беше „мека чужбина“, както се изразяват руските шпиони. Тоест България беше добро убежище за техните геополитически мераци и намираха добра реализация на наша почва. Нека да си спомним, че всъщност първото изгонване на руски дипломати и бизнесмени се състоя през далечната 98-ма година, доколкото си спомням. Тогава то беше именно във връзка с националната сигурност. Тогава групата около Чорни си беше поставила за задача да бъде корумпирана част от българския политически елит и да бъде направена зависима, за да се използва за руски стратегически интереси. Работата обаче не стана.

 

Фактът, че сега стара това нещо, означава само едно – в момента има политическа воля. Аз ще кажа „Браво!“ на Кирил Петков, напук на всички хора, зависими от Русия проксита, които в момента бълват огън и жупел срещу това правителство в оставка. Защото това правителство, въпреки че е в оставка и въпреки че работи в една изключително нездравословна коалиция, имам предвид наличието на „Има такъв народ“ и БСП, намери сили и решителност да направи това, което „мъжкарят“ Борисов не посмя да направи по време на своето управление. Всъщност България е била най-зависима от Русия по време на правителствата на Борисов, особено второто и третото. Именно оттук идва показната проевропейска и пронатовска позиция сега на Борисов. Народът на това му казва „след дъжд качулка“. Нека да си спомним унизителното му мълчание по време на отравянето на Сергей Скрипал, унизителното му гърчене пред дребосъка Путин, когато се срещаше с него. Сервилничене, граничещо с простащина.

 

Тези момчета /от „Продължаваме Промяната“ – бел. ред./, колкото и неопитни да са, колкото и грешки да са допуснали, действително направиха едно много смело действие. Това показва, че те имат принципи. Защото ако единствената им цел беше запазването на властта, те никога нямаше да си позволят да направят тази работа при коалиционен партньор БСП – най-сериозните защитници на кремълския геополитически интерес в България. Това означава само едно – тези момчета са смели и принципни.

 

Много хора се чудят защо толкова много дипломати, не всички, разбира се, са дипломати.

 

Защо?

 

Спомнете си – имаше два скандала с близки на нас държави на Балканския полуостров. Първо беше в Македония. Там путинофилите и кремълските поддръжници бяха настръхнали срещу премиера Зоран Заев, който също смело поведе Македония към евроатлантическата общност. Когато посегнаха на Заев и искаха да го бият в парламента, тогава македонските служби излязоха с един доклад, за който веднага службите на Борисов казаха, че не е верен. В този доклад македонците казваха, че всъщност центърът, резидентурата на руския шпионаж на Балканите се намира в България.

 

Спомнете си по време на опита за преврат в Черна гора – същата история.

 

Ето защо Руското посолство в България има толкова много служители. По време на своето управление Борисов предостави държавата в полза на руския геополитически интерес. Той е скритата част от неговото вредителство спрямо интеграцията на България. Видимата част е най-унизителната, която България е изпълнявала в полза на чужд интерес. Това е т.нар. „Турски“ или „Балкански поток“.

 

Тези доклади, които излизат в момента, според премиера са три, са написани сега, защото е даден картбланш на ДАНС да действа. По времето на Борисов нищо не е било по-различно, същото е било. Голяма част от тези дипломати и тогава са работили, само че тогава на службите им беше забранено да се работи по руско направление.

 

Мнозина плашат, че изгонването на руските дипломати е стъпка към скъсване на отношенията с Русия.  

 

Пак ще кажа – браво на Кирил Петков, така се прави! Ако искаме да скъсаме с Русия, ние трябва да действаме смело и с перспектива. Всичко останало, което чувате, че ще падне небето върху земята, са пълни глупости. Това е пътят на една независима държава. Ще уважаваме руския интерес, когато те започнат да уважават нашия и когато тяхното имперско отношение към другите държави престане, както и тяхната кръвожадна и безсмислена война в Украйна. Само тогава може да се говори за бизнес, за контакти, за подобряване на отношенията. Нещо повече – представител на този окупатор в България е една дама, която е свързана с най-ретроградната и най-антисемитската шизоидна партия в Русия на Жириновски, Бог да го прости. Ние трябва да слушаме тази несимпатична женица какво ще ни каже. Това е обида за България. Така че браво на тези момчета, браво за Македония, браво за изгонването. Да продължават в същия дух, ще ги подкрепим!

 

Решението за изгонването на руските дипломати предизвика разрив в настоящата коалиция. Президентът Румен Радев също за пореден път критикува правителството. Какви ще бъдат последствията във вътрешнополитически план?

 

Има една много хубава мисъл, че „една глава, която е готова да се отдели от раменете си в името на свободата, нищо не може да я уплаши“. Ако това е убеждението на тези момчета и на хората около „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“, независимо какво си мисли президентът, независимо какво си мисли Нинова, както и човекът в сянка Трифонов, това е една тенденция, която ще намери подкрепа в модерната българска гражданска общност – хората, които искат да бъде модерни европейци и свободни граждани. Що се отнася до президента – много е глупаво да искаш да се бориш с корупцията и с Борисовата държава, да искаш възстановяване на демокрацията, а в същото време да си путинофил. Това е шизофренично състояние. Съжалявам този президент. Той трябва да знае, че не „Продължаваме Промяната“, Кирил и Асен са му длъжни, а той им е длъжен на тях. Защото такива като мен го подкрепиха да остане президент в името на това да разградим корупционното блато и клоака, в която управлението на ГЕРБ превърна държавата. А Радев какво? В името на интересите на Путин, нашият президент застана от страната на Кремъл. Това е обида първо за неговия интелект, второ – за хората, които му повярваха в един момент. Румен Радев ще понесе много тежки удари от съдбата, защото България много отдавна е избрала своя път. Още когато той е бил в САЩ, когато се е запознал с тази свободна страна, когато е научил английски език, когато е получил диплома на първенец на випуска. А се оказва всъщност едно обикновено руско прокси. Това ако не е раздвоение на съзнанието и шизофрения, аз нямам други думи. За мен президентът е „кауза пердута“. Това е един човек на изживяване. Бъдещето принадлежи на младите хора, на тези, които своето политическо представителство в лицето на „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. Очаквам на следващите избори разумът на евроатлантическите сили да надделее. Те трябва да намерят най-малкото общо кратно помежду си. Не е времето да се делим на десни и леви. Актуалното деление в България в момента е за Европа и за Евразия. Много правилно каза Кирил Петков, че едни предсрочни избори ще бъдат естествен референдум.

 

За Корнелия Нинова – не мога да си представя защо тази иначе неглупава жена застава на тези позиции. Отговорът е само един – демагогия. Тя не може да не осъзнава, че свободният свят няма нищо общо с азиатските отношения в Русия. Нейният син работи в Америка. Ако е лидер, човек трябва да бъде смел, да формира отношения в новите условия. Поинтересувайте се колко от богатите представители на БСП са си купили къщи в Русия или са изпратили децата си да учат там. Тези, които познавам, се хвалят, че имат къщи в Гърция, по света, че техните деца са учили в Европа. Това е шизофренично състояние, от което страдаме ние, българите. Ще бъдем бедни и корумпирани, докато сме толкова зависими от азиатската политика на Путин и Кремъл.

 

Интервю на Веселка Иванова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5691 |29.06.2022 Иво Инджов пред Фрог: Отиваме към избори, за които всички се готвят . 0| 7003 |29.06.2022 Елена Поптодорова пред Фрог: Най-сетне решителна стъпка. Държавата беше станала заден двор на руските служби . 0| 19321 |28.06.2022 Димитър Аврамов пред Фрог: Радев иска всички да му козируват. Ако продължава, следващият огромен протест ще е срещу него . 0| 27721 |23.06.2022 Осман Октай пред Фрог: Всеки саботираше другарчето си в коалицията. ДБ трябва да се обедини с ПП, за да оцелее

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads