Реклама / Ads
14| 15574 |24.10.2019 ИНТЕРВЮ

Росен Миленов: И до Марс да пътуват Цацаров и Гешев ще си останат марионетки на мафията

.
Росен Миленов
Това казва за Фрог бившият служител на ДАНС и ГДБОП Росен Миленов, организатор на протестите от групата ”Референдуми за справедливост”.
 

- Изборът на Иван Гешев за главен прокурор в четвъртък, ще окаже ли влияние на избора в София и другите големи градове?

 

- Ще има влияние, особено по отношение участието на т. нар. градската десница. Все пак това е кандидат на „Кой“.


- Вашият коментар за тайното пътуване на Сотир Цацаров, Иван Гешев и шефовете на ДАНС и разузнаванията до САЩ преди няколко дни?


- И до Марс да пътуват, всички изредени ще си останат марионетки на мафията, ще работят за нея и ще им растат банковите сметки, а върховенството на закона може да се извоюва само и единствено от гражданското общество. Затова най-важното нещо е да изградим такова, за да има България бъдеще.

 

- Г-н Миленов, казват, че тези избори ще минат без Цветанов по цветановски. Означава ли това, че се предрешени? Означава ли, че ще има купуване и търговия на гласове, купуване на комисии, фалшифициране на бюлетини, подмяна на протоколи и др.


- Да, предрешени ще са, без значение дали участва или не Цветан Цветанов, защото да не забравяме, че „Бай Ганьо“ прави избори, а той се е настанил дълбоко и удобно в цялата власт – правителство, парламент, полиция, прокуратура, общински съвети, бизнеса и обществото или 500 хил. наши сънародници са влезли с двата крака в далаверата по ограбването на държавата, които при работеща прокуратура щяха да са на друго място – затвора. Затова и на тези избори ще имаме контролиран и купен вот, подправяне на протоколи, а математикът - фокусник проф. Михаил Константинов ще килне вота в указаната от мафията посока. Флагманите на тези избори отново ще бъдат Борисов, Доган, Пеевски и другите олигарси, местните феодали, превзели общините, мутрите и лансираните от тях кандидати пионки – магарета, които всеки ден дават по телевизията, разбира се платено с парите, откраднати от народа.






- Може ли да очакваме някакъв пробив и промяна в София, Пловдив, Благоевград и някои други по-големи градове на България?


- Да, ще има промяна, но само в името на поредната марионетка на едрия криминален капитал и партиите на статуквото, но не и в работата на общините в интерес на жителите на града. Голям наивник е онзи, които мисли, че ще бъдат допуснати нормални хора да управляват тези големи бюджети и съответно източването им. Например за София, където всяка година се крадат от общината 150 млн. лв. и са установени корупционни тарифи за всякакви административни процедури - от достигащите до 500 хил. лв. за разрешения за строеж и стигнем до 500 лв. за поставяне на маса за сладолед, като тук въобще не включвам дребните 50-100 лв., за да ти бъдат придвижени по-бързо документите от тромавата администрация. Отговорът на въпроса кой плаща предизборната кампания на основните кандидати, които се лансират по медиите, дава и отговор на въпроса в интерес на кой ще работи общината. Да забравим за промяна, докато нямаме гражданско общество, което е единствения гарант за защита на обществения интерес! Затова и след предстоящите избори Столична община ще работи за Борисов, Пеевски, Домусчиев, Златев, Ковачки, Румен Гайтански „Вълкът“ и още 500 фирми, които изсмукват парите на софиянци.

 

- Какво най-много ви направи впечатление в предизборната битка за София?


- Голям популизъм от политически шарлатани. Говори се за облекчаване на трафика, чист въздух, места за всички деца в общинските градини, но няма категорично точно и ясно предложение за спиране на презастрояването на София, особено в южната част, което заедно с грабежа на общински средства, е основната причина за гореизредените проблеми. Да, няма и да има, защото мафиотите от цялата страна днес си перат, чрез строителството в столицата, парите от криминалната приватизация, контрабандата, наркотиците, източените евросредства и обществените поръчки. Политиците на прехода счупиха държавата и сега от цяла България искат да се преселят в София, заради по – високия стандарт.






Говори се за спиране на грабежа на парите от общината, но няма предложение в нито една програма гражданите да участват в комисиите за обществени поръчки, където за една пейка, която на пазара струва 300 лв., се залага цена хиляда лева, където се надписват количества на влагани материали и т.н. Говори се за неефективно управление на столичните общински дружества – „Център за градска мобилност“, „Топлофикация София“, „Софийски имоти“, но отново в управлението им ще влязат политически клиентилисти и ще продължат с източването. Няма предложение за участието на гражданите в Направление архитектура и градоустройство, където се издават всички разрешения за строеж в нарушение на строителните параметри установени в законите. Да, участието на гражданите е най-важно, защото на тази територия просто липсва държава – полиция, прокуратура и съд и това е единствения начин да се спре грабежа.

 

- Смятате ли, че някои от големите играчи сред кандидат-кметовете за София откраднаха от идеите на кандидат кмета на Спаси София Борис Бонев, който първи публикува програмата си.


- Да, Спаси София първи оповестиха предложенията си като план за София и по тази логика може да се предположи, че другите са преписвали от тях, но тук друго е важно - всичките програми са просто едни хартийки, защото в нито една от тях аз не видях предвидени за отделните предложения срок за изпълнение, необходими финансови средства и неустойка при неизпълнение – оставка. Нагледахме се през последните десетилетия на шарени програми и обещания. В тази връзка ще спомена, че от 6 180 000 кв. м. тротоари в София, 3 000 000 се нуждаят от спешен ремонт, за което са необходими 200 млн. лв., от 3 400 км. обща дължина на уличната мрежа, 2 хил. се нуждаят от основен ремонт на стойност близо 400 млн. лв., за канализация, която липсва в близо 15 района или 30 % от територията на общината са необходими 2 млрд. лв. и т.н, и т.н., а същевременно никой не е предложил механизъм за спиране грабежа от Столична община, който за един мандат възлиза на 600 млн. лв. пари на данъкоплатците.


- Имат ли нещо общо с изборите раздухването на истерията с Полфрийман, сагата с БНР и расисткият скандал във футбола?


- Да, от една страна това е философията на управляващите, а именно да въвличаш обществото от скандал в скандал, за да се отклони вниманието от грабежа и геноцида над народа, а от друга - за преразпределяне на олигархично влияние в различните институции и организации, защото в България всичко се решава по мутренски.

 

- Очаквате ли по-висока активност на тези местни избори? Хората трябва да излязат да гласуват иначе администрацията пак ще реши всичко? Българинът май още не е узрял да вземе нещата в свои ръце?


- Ще се радвам да има по-голяма активност, за да се затруднят партиите на статуквото с техните твърди електорати и осъществявания от мафиотите контролиран и купен вот.






Г-н Миленов, за какво са тези избори- сблъсък между ляво и дясно, статукво и промяна, между демокрация и диктатура?

 

- За съжаление сблъсъка и на тези избори, както при всички досега ,е разпределяне на влияние между играчите, които участват в източването на обществените поръчки, общинските дружества, грабят на безценица вече малко останалите общински имоти и прибират тлъсти комисионни от неизгодните концесии, като „Софийска вода“.

 

Интервю на Красен Бучков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 15720 |06.08.2019 Росен Миленов: Главният прокурор пази мафията от държавата и от народа . 4| 15623 |02.05.2019 Росен Миленов: При Порожанов няма ГЕРБ, няма БСП-всичко е минало през услугите му . 6| 15571 |09.04.2019 Росен Миленов: Данаил Кирилов е сервитьорът на правната мисъл . 8| 23853 |30.10.2018 Росен Миленов: Домусчиев е платил по-малко от 4 млн. неустойки за БМФ от дължими 57 млн.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads