Реклама / Ads
18| 7566 |23.03.2023 ИНТЕРВЮ

Цветан Томчев за Фрог: В държавната обществена медия Петър Петров Волгин няма право да прокарва пропаганда

.
Източник: Facebook
Петър Волгин написа книга, която се казва живот в радиото, аз му пожелах да напише следващата си, последна книга “Живот извън радиото”. Под такъв надслов ще се проведе и следващият протест за свалянето му от ефир.
 

Това каза за ФрогНюз фотожурналистът Цветан Томчев.

 

Той обясни, че въпреки протестите за свалянето на журналиста Петър Волгин от ефир, не очаква реакция от страна на СЕМ и ръководството на радиото.

 

"Председателката на СЕМ, както и една от колежките - Габриела Наплатанова, чийто мъж е шеф на авиобаза “Граф Игнатиево” не са случайни хора. Директорът на радиото Милен Митев е назначен от Бетина Чампоева, която веднага след като го назначи, отиде да работи в прокуратурата при Иван Гешев. Председателката на Обществения съвет на БНР е Милена Димитрова, дъщерята на Божана Димитрова, която е в екипа на Илияна Йотова", подчерта Томчев. 

 

"От всичко това следва, че БНР се командва от нашия проруски президент, което е срам и позор за цяла България. Срам е и за българското офицерство, с това че той се нарича генерал. Той е един национален предател, който е командван от хора от източна посока".


"Петър Петров Волгин се появява в БНР след като обърна ясните си демократични възгледи в една източна посока, някъде със събитията в Украйна. През 2014г. доколкото си спомням, той става продуцент на обедния блок на програма “Хоризонт”. Тогава изгрява и предаването “Политически некоректно”, разкзва Цветан Томчев. 

 

"Принципите на това предаване бяха свързани с това да представят двете мнение. Бившата председателка на НСРТ доц. Светлана Божилова, като професионалист е следила предаванията и е установила, че над 90% от становищата и насоките на внушения и пропаганда са насочени в проруска посока, следвайки кремълската информационна политика. "

 

"Миналата година си позволи да каже нещо много зловещо - как украинската армия завладяла българския кораб „Царевна“, което беше лъжа, но българския народ тогава се надигна срещу Украйна. Това беше изтрито от архива на радиото."


"След като на 1 февруари Петър Волгин написа писмо, че трябвало да се върне Международният съд заради хора като Левон Хампарцумян, аз написах едно писмо до председателката на СЕМ и до генералния директор на БНТ, в което им казвам, че трябва да обърнат внимание, че има Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен, и че там има чл.2.ал.1, в който се казва, че Народният съд се обявява за престъпление. Престъпният народен съд Волгин желае да се върне", подчертава фотожурналистът. 


"Той постоянно разделя обществото, сам казва, че е насочен към нереализираните хора, необразованите, тези, които поради някакви причини не са успели, той им е водач. Тези, които вярват в Кемтрейлс, не си носят маските,  смятат, че ваксината е експериментална течност".


"Понеже образователно ниво падна, той има един сериозен контингент от симпатизанти, които трябва да каже накъде ги води - в Китай или в Русия?", каза Цветан Томчев.


"Все повече хора се събират на протестите с искане да бъде свален от ефир  Петър Волгин. Сред тях са имена като Горан Благоев, Калин Манолов, Олег Чернев, подкрепа заявява и проф. Пламен Павлов, Даниела Горчева и много други."


"Деян Кюранов също изказа мнение, нищо, че е потомък на известна фамилия в червеното. Като честен човек той казва: “Ние сме във война, не може във време на война да си неутрален, трябва да заемеш позиция".


"Този човек си позволява да коментира филма за Навални на Христо Грозев, при положение, че никога не е бил разследващ журналист. Поинтересувай се кой е Христо Грозев, не се дръж по “шутовски”. В държавната обществена медия Петър Петров Волгин няма право да прокарва пропаганда. Нека всеки, който е на това мнение, да заповяда в събота от 11 часа пред БНР", каза Цветан Томчев.

 

Разговаря Констанца Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5888 |22.03.2023 Рене Карабаш пред Фрог: Като хамстери на въртележка сме . 10| 9330 |22.03.2023 Георги Касчиев пред Фрог: Оправдано е решението на правителството за руските части за АЕЦ ”Козлодуй” . 15| 22765 |17.03.2023 Само във Фрог: Казвам се Деян Донков и такова нещо като разделение в Народния театър няма . 22| 11626 |16.03.2023 Радослав Бимбалов за Фрог: Радев, Борисов и МФ са солисти в хора на Кремъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads