Реклама / Ads
35| 14066 |17.11.2011 ИНТЕРВЮ

Веселина Томова: Кирил Йорданов проваля ГЕРБ във Варна

.
СДС и Христо Кирчев създадоха "политика" аптечния бос Марешки, твърди скандалната журналистка
 

интервю на Васил Василев

- Г-жо Томова, променя ли се политиката във Варна след изборите?


- Във Варна не се случи нищо ново. Цялата кампания беше един спектакъл. В сценария кметът Кирил Йорданов трябваше да има на балотажа най-удобния противник. Колкото и парадоксално да звучи, това се оказа, че е Веселин Марешки. Позорно е, че Варна не можа да издигне достоен опонент на Йорданов. В морската ни столица станахме за срам на цяла България със смешните дебати между двамата кандидати на втория тур. На балотажа обаче прави впечатление, че Мрешки дръпна назад и се отказа да се бие до кръв и да заложи на своята схема за купуване на гласове. Всички десни, сини и независими коалиции моментално влязоха в коалиция с ГЕРБ, което потвърждава тезата за сценария. Мнозинството във Варна беше направено светкавично, но то не може да представлява гласоподавателите, защото те не са гласували за този цирк.

- Защо ГЕРБ заложиха на Кирил Йорданов?

- Кандидатурата му първо бе издигната от местната организация на партията, която клони към Цветан Цветанов, а не към Бойко Борисов. В това отношение не мисля, че можем да правим обобщения. С обявяването на кандидатурата на Йорданов е имало негласен конфликт между Борисов и Цветанов. ГЕРБ също ще изгорят, както и БСП. За три мандата Йорданов изгори столетницата във Варна и тя загуби всичките си позиции. БСП непрекъснато беше лъгана. Това ще е съдбата и на ГЕРБ. Зам.-кметът, когото готви Кирил Йорданов, е Богдан Караденчев от БСП. Това е изключителен удар срещу ГЕРБ. Комисията по архитектура, която е изключително важна, остава в ръцете на ТИМ. Там ГЕРБ също не можаха да се преборят. Най ми е интересно как „сините” ще обяснят защо подкрепят Янко Станев от ДПС, който оглавява финансовата комисия в общината. Те направиха скандал във Варна заради връзката му с Кирил Йорданов. На мен ми е интересно как десните и ГЕРБ ще гласуват това решение в парламента.

- Какви сили стоят зад Веселин Марешки?

- Марешки е политическа рожба на синия кмет Христо Кирчев. Той искаше да става съветник от „сините”, имаше амбиции да става депутат в десницата, а оттам и министър на здравеопазването. Този човек обаче не е за подценяване, защото се видя как набързо събра гласове. Аз съм дълбоко убедена, че Марешки е имал договорка с ГЕРБ. В един от диспутите каза, че е имал срещи с високите етажи на ГЕРБ. Аз изключвам това да е бил Бойко Борисов. Според мен е имало договорка между Цветан Цветанов и за Марешки. Сега Марешки щял да съди Йорданов, а Йорданов Марешки. Всичко това е театър. Варненци бяха изправени пред избора на двамата. Заради името „Марешки” имаше хора, които ходеха и псувайки, против волята си, гласуваха за Йорданов.

Беновска прави пред мен лицеви опори в ТВ студио
Илияна Беновска ми се обади преди година, за да ми сподели, че трябвало да избере една от двете злини, за да си спаси радиото, твърди Томова. Тя говореше за премиера и Алексей Петров. Попита ме: „Ти познаваш Алексей, кажи къде да отида”. Това беше безумно, казах й да прави каквото си иска. След това бяхме на гости при Люба Кулезич, където искаше да ме провокира и да ме извади извън нерви. Всичко там беше театър, който обаче не й се получи. Беновска по време на рекламите правеше лицеви опори, което ме втрещи. Тя иска да фокусира вниманието на всички към себе си и да избие до край комплексите си. Тя постоянно се хвали с това, че се срещнала с Бойко Борисов. И аз съм се срещала, но не съм била камбаните на „Св. Александър Невски”! Освен това не мисля, че тя наистина се бори за свободата на словото и за монопола в медиите. Тя се бори единствено за собственото си оцеляване.

Трактора се обгради с маргинали, провалят го
Целта на Алексей Петров на последните избори бе да се направи на политическа жертва. Аз знам, че са го излъгали, че ще спечели 4%. Факт е абсолютната катастрофа, която сам си я направи. Той се заобиколи с изключително некадърен екип, но се оказа, че около него стояха хора, които не са в час. Само фактът, че искаше да забрани партиите, говори за това какви маргинали го бяха заобиколили. Петров не е чак толкова глупав. Има качества на изпълнител, но няма нюх към хората. За мен е странно, че около делото на Петров постоянно се случват куриози. Може да звучи силно, но считам, че Борисов и Трактора са в симбиоза. След ареста си бившата барета не нападаше толкова Бойко Борисов, колкото Цветан Цветанов и Иван Драшков. В същото време премиерът също е доста пестелив, когато атакува Петров. Бойко Борисов и Трактора си подхвърлят една топка. Не съм чела делото на Алексей Петров, но е факт, че има 180 свидетели. Това дело ще се точи с години, което също работи в полза на Алексей Петров. За жалост политическата система е обвързана със съдебната. Която и партия да е на власт, винаги се случва тази обвързаност. Не вярвам, че и Специализираният съд ще помогне Октопода да бъде осъден. Прокуратурата в него е оглавена от Светлозар Костов, който направи „без да иска” грешки по делото на Алексей Петров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 16845 |17.10.2011 Ал. Йорданов: За лудостта на комунистическата номенклатура в Скопие не може да се мълчи . 109| 14999 |14.09.2011 Митрополит Кирил: Онези, които ме наричат мутра и ченге, съдят от себе си! . 54| 12465 |21.08.2011 Ал. Йорданов: Сините минаха в лявата лента след вота срещу ГЕРБ . 24| 13474 |17.08.2011 Валери Йорданов: Изгубих национализма си, не искам да правя кино тук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads