Реклама / Ads
1| 2712 |29.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

БСП и ПП АБВ поеха ангажимент да стабилизират отбранителната индустрия.

.
"В последните 10 години отбранителната индустрия и сектор „Отбрана“ като цяло бяха отдадени на изполица на коалиционни партньори на ГЕРБ и като резултат виждаме какво е днешното им състояние. Има нужда от сериозен ремонт и поддръжка на въоръжението и техниката на Българската армия." Това заяви заместник-председателят на БСП и водач на листата на "БСП за България" в Сливен Атанас Зафиров на съвместна пресконференция с председателя на ПП АБВ Румен Петков.
 

"Няма как да не ни тревожи  състоянието на "Терем Холдинг" ЕАД. Получихме доста обезпокоителна информация за течащи процеси в холдинговата структура. За съжаление, в последните години се засилват процесите на обезкървяване на предприятията от структурата на "Терем" и се виждат все по-лоши финансови резултати, които обаче по някакъв начин остават скрити", обърна внимание Зафиров.

 

Социалистът обясни, че за първото полугодие счетоводно се регистрира загуба от 1,2 млн. лв. По неговите думи в подобни и по-високи стойности е загубата за предната и по-предната година.

 

"Имаме информация, че има и неразпределена счетоводна загуба от минали години за над 61 млн. лв. Това подсказва, че структурата се намира в обезпокоително състояние. Това води и до текучество и до намаляване на заетите в сектора и само за миналата година 150 са напуснали структурата", съобщи зам.-председателят на БСП.

 

"Няма как да не ни притеснява, когато хора, безспорно свързани с този модел на управление, биват възстановявани на същите позиции", коментира Зафиров последните назначения на служебното правителство в "Кинтекс" ЕАД. "Ако искаме  да дадем отговор на въпроса къде изчезнаха едни пет милиона долара в посока Сърбия от джоба на българския данъкоплатец, няма как да приемем подобни кадрови назначения.  Те означават само едно - връщане на Борисов и Борисовщината в управлението на сектора", добави той.

 

 "Нашият ангажимент е да стабилизираме отбранителната индустрия и държавата да я подкрепи с всички инструменти, които има", заяви председателят на АБВ Румен Петков. Той подчерта, че последните 10 години на Борисов и на ГЕРБ са най-мрачните в историята на отбранителната индустрия на Република България.

 

"Те бяха свързани с изключителна агресия срещу предприятията от военно-промишления комплекс, абсолютно необоснована и с нищо немотивирана. В резултат на това беше дискредитирана сериозно позицията на държавния търговец "Кинтекс" и на няколко от най-големите ни предприятия. На два пъти полиция, жандармерия и прокуратура, ДАНС нахлуваха в държавния търговец "Кинтекс", без впоследствие да има резултати", каза още Петков.

 

"Кинтекс" като държавно предприятие всяко тримесечие депозира своите отчети в Министерство на икономиката. Тези скандали не останаха незабелязани обаче от нашите партньори“.

 

По неговите думи дискредитацията на това предприятие е нанесла сериозни поражения на бизнеса ни с Индия, Алжир, Тунис и ред други държави.

 

Румен Петков заяви, че коалиция "БСП за България" ще предприеме мерки по възстановяване и укрепване на ефективността на Сдружението на българската отбранителна индустрия "Акад. Стефан Воденичаров" и възстановяване на взаимовръзките и съвместната работа на предприятията от отбранителната индустрия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2907 |29.10.2021 Манолова: БЕХ да освети всички далавери в Топлофикация София . 0| 2746 |29.10.2021 Корнелия Нинова във Варна: Искаме намаляване на ДДС за електричество и храни от 20 на 9% . 0| 2809 |29.10.2021 Ивайло Мирчев: В строителството подкупите стигат до 50% от поръчката . 5| 54546 |29.10.2021 Струкрури на „Продължаваме Промяната“ се присъединяват към призива „Нито глас за Пеевски”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads