Реклама / Ads
0| 2745 |29.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Корнелия Нинова във Варна: Искаме намаляване на ДДС за електричество и храни от 20 на 9%

.
Десетки варненци посрещнаха председателя на БСП и водач на листата във Варна, Корнелия Нинова, в центъра на града. Тя им благодари и заяви, че БСП е единствената партия, която има готови разумни решения с грижа за всеки.
 

„Връхлетяха ни няколко кризи - енергийна, икономическа, социална, здравна, растящите цени на тока, парното, на всичко! За всичко това ние имаме конкретни решения. И сме готови да ги внесем в следващия парламент, за да решим основните проблеми на хората. Най-важният сред тях са цените, за които държавата трябва да предприеме мерки да ги озапти и да ги намали. Механизми има – и български, и европейски. Една от възможните мерки е да се намали ДДС за енергоносителите и на основните храни от 20 на 9%.

 

Свръхпечалбите на производителите и търговците на ток да се преразпределят справедливо на семействата и предприятията, благодарение на които са натрупани, както и осигуряване на безплатни 200 киловатчаса електроенергия на социално слаби от държавата. Дългосрочното решение за енергетиката е да се построи АЕЦ "Белене". Това, което се случва със Зелената сделка може да бъде компенсирано само с ядрени мощности. Ако преди години ни бяха послушали за АЕЦ "Белене", сега нямаше да са такива цените на тока, защото щяхме да имаме 2 реактора по 1000 мегавата и всичко щеше да е наред.

 

Настояваме веднага да се спре и износа на дърва от България. В момента нямаме дърва за огрев, цените вървят нагоре, а българската дървесина се изнася.

 

Родителите, които остават да гледат децата си вкъщи заради онлайн обучението, трябва да получат по една средна заплата, за да могат да се грижат за децата си. Същата сума е необходимо да получат и самоосигуряващите се, тъй като са затворени театрите, кината, културните институции. Сигурно ще питате откъде пари за всичко това. Пари има. Години наред казваме - като се спрат кражбите – пари има. Освен това заради инфлацията влизат повече средства от данъците в бюджета, но е важно тези пари да бъдат разпределени справедливо. Но за това трябва да има парламент и работещо редовно правителство. Служебният кабинет не може да вземе нито една от тези мерки. Не могат по закон. Служебният кабинет не може да намали данъците, не може да преизчисли пенсиите, не може да увеличи майчинските. Реалните въпроси, които чакат работещи решения, минават през Парламент и редовен кабинет. Ние, както знаете, и в 46-то НС, проявихме разум, мъдрост и диалогичност, подадохме ръка на всички, превърнахме се в стълб на стабилност като партия, която е готова да обсъжда с другите партии тези проблеми и да започне решаването им. Така ще бъде и в 47-то НС. БСП ще бъдем партията на стабилността, на мъдростта, социалната партия, която в тези тежки месеци трябва да преведе страната и народа през много трудности и да помогне. Тръгнахме на тези избори подготвени, с разумни решения на проблемите и сме готови да започнем веднага работа в Парламент и редовно правителство“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2828 |29.10.2021 Нинова: Железнизи, пристанища и летища не трябва да се отдават на концесии. Те са елемент от националната сигурност . 0| 2814 |28.10.2021 Нинова към българите в РСМ: Членството на РС Македония не може да бъде за сметка на историческата истина и българския национален интерес . 0| 2960 |27.10.2021 Корнелия Нинова: Работим така, че никой да не бъде оставен сам в кризата . 6| 3226 |26.10.2021 Нинова: Поздравявам Конституционния съд за решението, че полът има само биологичен смисъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads