Реклама / Ads

0| 2401 |01.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Деян Николов от Възраждане: Когато имаш проблеми и не можеш да намериш здравен персонал, увеличаваш заплатите

.
Деян Николов
„Държавната администрация е едно от местата, където се изразходва голяма част от държавния бюджет“, каза кандидатът за народен представител на Възраждане Деян Николов, който е с преференция 103 в 23-ти МИР и 25-ти МИР София, в предаването „Денят започва“ по БНТ.

По цитирани от него данни 25% от трудоспособното ни население е заето в държавния сектор. Практиката показва, че в други държави  този процент се свежда до 12-13%. Според господин Николов при оптимизацията на държавната администрация ще бъдат освободени средства, които могат да бъдат пренасочени към други социално значими сфери.

 

Решението, което предлага той, е модел, успешно прилаган в бизнеса. Чрез него служителите, които вършат съвестно работата си и правят така, че държавната администрация да функционира, ще получат по-високо парично възнаграждение от тези, които не правят нищо – т.нар. „калинки“.

 

„Когато се премахнат всички чиновници, които просто взимат заплати, тоест, тези, в резултат на чиито труд няма добавена стойност, ще можем да повишим заплатите на  служителите, които работят съвестно. Така или иначе те и в момента извършват цялото количество работа, техните заплати ще могат да се повишат, от една страна, а от друга страна, ще останат и няколко милиарда лева. Защото ние даваме 6 милиарда за държавната администрация. Можем около 3 милиарда от тези пари да спестим и тогава да ги пренасочим към медицински специалисти, които могат да получават между 2-4 хиляди лева заплата, без това да е обвързано с ковид-19. Така ще имаме лекари, които да работят, и няма да се притесняваме, че когато увеличим интензивните легла, няма да има медицински персонал, който да се грижи за болните. Това трябва да е стандартът за решаваме на проблеми като този със здравната криза в момента. Такъв е подходът в световния бизнес, от който съм част. Когато имаш проблеми и не можеш да намериш персонал, увеличаваш заплатите, защото такава е ситуацията на пазара на труда“, добави Деян Николов.

 

Деян Николов е икономист. Завършил е Бизнес и икономика със специализация Икономическа социология. Развива се професионално в сферата на логистиката, статистиката, бизнес анализа, мениджмънта. Част е от мениджърския борд на световна компания за софтуерни продукти, които на базата на изкуствен интелект прогнозират и оптимизират оперативните процеси на най-големите световни логистични компании. Ежедневно комуникира с бизнес елита на Европа и света.  На предстоящите президентски и парламентарни избори на 14 ноември 2021 г. Деян Николов е кандидат за народен представител с преференция 103 в 23-ти МИР София и 25-ти МИР София.

 

Възраждане е с номер 5 в бюлетината.!

 

Време е за Възраждане! 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2442 |01.11.2021 Христо Иванов в Пловдив: “Демократична България” е част от промяната още от самото начало . 0| 2334 |01.11.2021 Отново само „Демократична България“ от водещите политически сили няма агенти на ДС в листите си . 0| 2275 |01.11.2021 Нинова на 1 ноември: Просветеният народ може да решава и да определя сам съдбата си . 0| 2322 |01.11.2021 Мая Манолова и „Продължаваме промяната” внесоха заедно жалба срещу ръчното броене на разписките от машините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ