Реклама / Ads
1| 3007 |04.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

“Демократична България” ще работи в партньорство с представители на туризма за помощ на сектора

.
“Демократична България” обеща на представители на туристическия бранш да защитава интересите на сектора в следващото Народно събрание. Това се случи на работна среща с Алианса на туристическата индустрия в България и Сдружението на туроператорите и туристическите агенти ”Обединение бъдеще на туризма”. Двете страни успяха да влязат в дискусия за редица проблеми за развитието на сектор “Туризъм”.
 

Шефът на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Георги Щерев подчерта пред Димитър Найденов, Георги Ганев и Петър Маринов, че секторът не е излизал от COVID и финансовата криза вече две години.

 

Кандидатите за депутати от “Демократична България” пък от своя страна заявиха, че ще защитават бранша и ще работят за бъдещи законодателни промени, които да помогнат на работещите в сектора.

 

“Туризмът също ни е приоритет, просто досега политическата ситуация не го позволяваше. Колкото и да бързахме в последното Народно събрание да приемем 6 милиона в бюджета за подкрепа на туроператорите се оказа, че министерството още не е открило процедурата, по която може да се кандидатства”, заяви Димитър Найденов, депутат в последните два парламента и номер 2 в листата в Бургас.

 

Той добави, че за “Демократична България” е важно да се установи връзката между парламентарните групи и туристическия бранш.

 

“За нас е важно спешно да се реши компенсацията за седалка от 35 евро, както и въпросът с превозвачите. Защото е в подкрепа само на българските превозвачи, а трябва да бъде за всички”, каза той и подчерта, че сегашният закон противоречи на всяко европейско право.

 

Георги Ганев спомена и дългосрочните проблеми, които касаят туризма, както и COVID кризата, засягаща целия бранш.

 

“Демократична България” ще наблегне и на гаранционния фонд за туроператорите. Ще работим за нов план за изцяло нов закон за туризма. Като цяло с бранша има много хоризонти по които можем да си взаимодействаме - и кратки, и по-дълги”, каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2855 |04.11.2021 Христо Иванов потвърди в Ямбол целта на “Демократична България” за поне 1% от БВП за култура . 0| 2925 |04.11.2021 Христо Иванов в Стара Загора: “Демократична България” отново побеждава . 1| 2677 |04.11.2021 “Демократична България” спечели делото срещу практическата отмяна на машинното гласуване . 0| 2793 |04.11.2021 "Продължаваме промяната” заяви, че ще работи в партньорство с национално представителните организации на и за хората с увреждания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads