Реклама / Ads
1| 3121 |19.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Георги Михайлов, БСП: Ще решим много от проблемите си, ако голяма част от населението се ваксинира

.
„Зеленият сертификат“ има 3 компонента - той се издава при боледуване, диагностика или ваксинация. Всяко решение лежи върху експертни начала и накрая се взима политическо такова. Балканите отново се оформят като региона с най-малко ваксинирани. Основните усилия на държавата трябва да бъдат впрегнати в тази посока.
 

Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Благоевград проф. Георги Михайлов във връзка с епидемиологичната обстановка и необходимите мерки в ефира на Nova News.

 

В предаването “Денят на живо“ той даде пример с чуждестранни медии, които провеждат кампания за убеждаване на населението за ползите от ваксинацията, и допълни: „Ще решим голяма част от проблемите и ще станем европейци, ако една голяма част от населението се ваксинира, а не да се разправяме “за“ и “против“ "Зеления сертификат.“

На въпроса дали трябва да се въведе “Зелен сертификат“ или да бъдат затегнати марките, Георги Михайлов отговори, че трябва да се търси баланс.

 

Социалистът се позова на проучване на общомедицинското научно списание “Лансет“, според което има две условия за справяне с КОВИД-19: „На всички етажи на социалната стълбица здравеопазването трябва да бъде еднакво за всеки гражданин. Това в България не съществува. На второ място - здравната система в съвременния свят е толкова важна за света, колкото са банковите системи. Здравната система в България винаги се споменава преди избори и щом минат изборите, управляващите забравят за нея“, обясни професорът.

 

По думите му не корупцията, а организацията на финансирането и управлението са най-големият проблем на здравната ни система. „Корупцията е огромен проблем на държавата, въобще, тя преобърна държавата. Ние трябва да имаме конкретни мерки как да съставим управлението на държавата“, заяви той като допълни: „Целта на едно управление е да ликвидира досегашната порочна практика, да създаде условия за развитието на икономиката и на цялата българска нация. Ако спазваме правилата на това кой ни доведе до тази ситуация, до всички последни места в Европа, нормално е ГЕРБ да не участва в това управление“, заключи проф. Михайлов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3034 |18.10.2021 Кристиан Вигенин: Коалиция без БСП не е възможна . 12| 4005 |18.10.2021 Нинова: Националният интерес на България изисква нова ядрена мощност . 1| 3871 |16.10.2021 Христо Иванов: Нашата партия камък в обувките на ГЕРБ и ДПС . 0| 3563 |16.10.2021 Лидерът на победилата в Германия Социалдемократическа партия с писмо до Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads