Реклама / Ads
36| 4600 |11.11.2021 НОВИНИ

Христо Иванов към Панов: Ако сме искали да се прегърнем с БСП, имахме два парламента

.
Христо Иванов
Ако сме искали да се прегърнем с БСП, имахме два парламента, в които да го направим. ”Демократична България” има много ясно обявени приоритети и без съдебна реформа няма да влезем в никаква конфигурация.
 

За разговор и за конституционно мнозинство партньор е възможен всеки депутат. Ние сме гарантите за това ГЕРБ и ДПС да не влязат нито през задния, нито през предния вход във властта", така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отговори пред БНТ на предупреждението на кандидат-президента Лозан Панов, че преговори за управление с БСП на формацията биха били предателство към избирателите. Причината - лидерът на социалистите Корнелия Нинова е дала всичко от себе си за безпрепятственото и окончателно завладяване на съдебната система.


При преговорите за правителство в рамките на 46-ото Народно събрание "Демократична България" имаше променлива позиция по повод евентуална коалиция с БСП. Христо Иванов не изключваше разговори по общи приоритети в рамките на третия мандат, връчен на БСП. След връчването му и отказа от преговори на "Има такъв народ", което обуслови невъзможността за съставяне на правителство, от "Демократична България" се върнаха към вътрешното си коалиционното си споразумение, в което е залегнало правило, че подкрепа за правителство на БСП е изключена. В рамките на настоящата предизборна кампания обаче Атанас Атанасов каза, че "Демократична България" би влязла в управленска коалиция, в която е и БСП, в "интерес на държавата".


"Опасявам се, че лидерите на партията, която уж ме подкрепя на тези избори, са на път да предадат всички онези, които вярват, че те ще изчистят "угоените паяци" на бившата репресивна машина на комунистическия режим", написа вчера Панов, като под "угоените паяци" визира Румен Радев и Бойко Борисов. Въпреки тези твърдения "Демократична България" не променя заявената подкрепа към Панов, а днес Христо Иванов обясни, че тя се дължи на неговата доказана независимост.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3150 |11.11.2021 Иво Христов в Брюксел: В неделя да затворим страницата на корупцията и авторитаризма! . 8| 3277 |10.11.2021 Проф. Ива Христова: Зелените сертификати за антитела са заради хората извън системата . 58| 15081 |09.11.2021 Христо Петров-Ицо Хазарта: Хора, за които Кирил Петков е опасност, подхванаха темата за гражданството . 15| 3576 |09.11.2021 Отново гори бившето кино „Възраждане“ на столичния бул. „Христо Ботев“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads