Реклама / Ads
1| 3014 |28.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Явор Божанков, БСП: И Петков, и Радев допуснаха грешка, за която бих критикувал всеки

.
Явор Божанков
Разглеждам Кирил Петков, освен като конкурент и като потенциален партньор. Та следващите редове са градивни. И той, и Радев допуснаха грешка, за която бих критикувал всеки. Това написа във Фейсбук водачът на листата на ”БСП за България” във Велико Търново Явор Божанков.
 

12 години имахме един, който не признаваше ни Конституция, ни съд. Стигат. Нормата в Конституцията е императивна. Казусът може да го реши студент трети курс в юридически факултет. 

 

На мястото на Петков бих казал: „Съжалявам, допуснах грешка“. Още повече, че тази ще се плаща – решенията му са атакуеми и ще имат правни последици.  

 

Обаче. Той реши да атакува съда, че губи суверенитета на България. Поиска някакви изслушвания, все едно е в реалити шоу. Това е лош знак. 

 

Скандал имаше преди делото. Но Петков създаваше партия. За това се иска трибуна. Позицията на министър я осигурява. Петков я използва. Президентът Радев защити това. Намеси се в полза на конкурент на БСП по време на избори. При това неправилно. 

 

В заключение. За поддръжниците на Кирил Петков Конституционният съд е със сринат авторитет заради едно правилно решение. Утре ще сме в парламента. Петков ще се обърне към същия съд. А той ще си е с все така срината репутация. Това съм го гледал пет години и не свършва добре.

 

Бих водил дебат за промяна в Конституцията и позволение на хората с двойно гражданство да изпълняват определени длъжности. 

 

Но дотогава е добре, от гледна точка на почтеността, да се водим от Конституцията на република България.

 

Явор Божанков, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2814 |28.10.2021 Нинова към българите в РСМ: Членството на РС Македония не може да бъде за сметка на историческата истина и българския национален интерес . 0| 2695 |28.10.2021 Данаил Георгиев: От гаранциите за правата на българите в Република Северна Македония ще зависи нашето съгласие за присъединяване на страната към ЕС . 0| 2901 |28.10.2021 Атанас Костадинов от БСП алармира: Няма ковид зона в Силистра. Хората са изоставени от държавата . 0| 2757 |28.10.2021 Георги Свиленски: БСП се бори за държавността, законността и конституционния ред

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads