Реклама / Ads

0| 2361 |03.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Д-р Виктор Серафимов: Явяването на избори се превръща в новия ни национален спорт

.
Д-р Виктор Серафимов
Национално обединение на десницата ще се бори десницата да се върне такава каквато трябва да бъде. На хората им писна да ходят на избори, а нивото на предходните два парламента беше твърде ниско. Това каза водачът на 2 МИР-Бургас на Национално обединение на десницата д-р Виктор Серафимов, по повод явяването за трети път на избори за народни представители през тази година.

По темата за броенето на изборните разписки Серафимов заяви, че за пореден път изборното законодателство показва, че е нестабилно. Промените следват с бързо темпо една след друга, а днес виждаме, че допълваме правилата на Изборния кодекс с решения на ЦИК. Всяко нещо, което ще допринесе за честността на вота е добре дошло, но нуждата от броене на разписките поставя въпроса защо е нужно това и до каква степен е бил сигурен вотът от юли.

 

„Живеем в държава, в която обсъждаме трябва ли да спазваме Конституцията или не. Към днешна дата текстът в Конституцията е категорично ясен и не подлежи на коментар. Това е изключително опасна дейност – политическа измама на човек, който  твърди, че ще работи за промяна, а сам не спазва основния закон в държавата. Това няма да бъде промяна, а подмяна“, каза Серафимов по повод решението на Конституционния съд относно двойното гражданство на Кирил Петков и назначаването му на поста министър.

 

„Парламентът е институция с изключително широки правомощия. Доскоро живеехме в една премиерска република, а сега живеем в президентска. Време е параментът да стане отново център на политическия ни живот. Големият проблем е със скандално ниското ниво, което видяхме в предходните два парламента. Избирателят трябва да направи такава преценка, че нивото на народните представители в следващия парламент да е различно от това, което видяхме на предните два избора“, категоричен е водачът на листата на Бургас.

 

„АЕЦ Белене не трябва да бъде реализирана, а да се реализират два нови реактора/мощности в АЕЦ Козлодуй. В Козлодуй има готово изградена инфраструктура, която може да бъде използвана и това ще допринесе за ефективността на проекта. В толкова мащабни проекти не трябва да мислим как да изпълним руските интереси, а как да гарантираме българския национален интерес“, категоричен е д-р Виктор Серафимов.

 

На въпрос следващият парламент ще сформира ли правителство той заяви, че думата коалиция не е мръсна дума, но тя трябва да се осъществяват както в западните държави - с ясни ангажименти, които да бъдат поети при пълна прозрачност. Само така избирателите могат да търсят политическата отговорност на партиите.

 

В последните 6 месеца виждаме панически страх от политически действия, имаме нужда от лидери, които да изкарат държавата ни от кризата. Няма страна в ЕС, която да е въвела зелен сертификат при под 50% ваксинирани, а у нас се въведе на под 20% ваксинирани. Това беше грешен политически ход. Национално обединение на десницата е за ваксинирането след информационна кампания сред обществото.

 

По думите му, залагайки на чист и кух популизъм няма как да се сформира правителство и в следващия парламент.

 

„Вероятно няма да има редовно правителство и след тези избори. Това означава нов цикъл от предсрочни избори. Както сме тръгнали, явяването на избори ще се превърне в новия ни национален спорт“, каза кандидатът за народен представител с номер 7 в бюлетината.

 

„Национално обединение на десницата ще работи за това всеки българин, да може да работи, живее и да се развива в България“.

 

Виктор Серафимов припомни, че Национално обединение на десницата е с номер 7 в бюлетината за изборите на 14 ноември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2341 |03.11.2021 Татяна Дончева: Броенето на разписките ще създаде условия за манипулация на изборите . 3| 2327 |03.11.2021 Цветан Цветанов: Ние сме за лустрацията и няма да се коалираме с формации, които не я припознава . 0| 2282 |03.11.2021 Нона Йотова, БСП: Има надежда за развитието на културата в България . 0| 2268 |03.11.2021 Иван Ченчев: БСП предлага решения, които работят за хората. Планът за първите 100 дни е насочен към всички проблемни сектори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ