Реклама / Ads

0| 2348 |29.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Крум Зарков, БСП: Необходими са разумни решения и качествени реформи

.
Крум Зарков
Наблюдаваме две паралелни кризи – в здравеопазването, свързана с COVID-19, и постоянно нарастващите цени на тока. И двете се нуждаят от моментални решения от страна на правителството”. Това заяви в предизборен дебат в ефира на БНТ 2, водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в Русе Крум Зарков.

"В нашата програма ние от БСП предлагаме като възможно решение месечна субсидия от 200 кВтч до края на март за домакинствата, които са затруднени да се отопляват тази зима, както и намаляване на ДДС от 20% на 9% върху крайните цени на ток, газ и парно за крайните потребители. Необходими са също и стратегически, дългосрочни решения в сектор "Енергетика". Именно те ще доведат до качествени реформи. Гражданите имат нужда да реагираме бързо в такава ситуация, но проблемите наистина са дълбоки“, коментира Зарков по темата енергетика.

 

По въпросите, свързани с икономиката и развитието на русенски регион занапред, водачът на листата на социалистите в града коментира така:

 

„Русе системно е заобикалян от централната власт и е време да работим последователно в насока решаване на проблемите на гражданите. Ние сме представители на волята на русенци в Народното събрание и като такива е необходимо непрестанно да работим в посока развитие и защитаване интересите на града. Ето, например, част от таксите за Дунав мост е необходимо да остават в бюджета на Общината. И това, макар някой може да спори, е икономически и политически издържано като работещ модел. Русенската корабостроителница също би следвало да излезе на дневен ред и да се работи усилено към възобновяване на нейната кораборемонтна дейност. Това е отрасъл, тясно свързан с Русе, който има потенциала значително да съживи икономиката на града. Не на последно място е необходимо да продължи работата по пътя Русе–Велико Търново. Това е пътна артерия, която системно е неглижирана, а тя всъщност е центърът, разковничето за задвижване на цялостното развитие на Русе и региона.“, допълни Зарков.

 

По въпросите за социалната политика и здравеопазването, водачът на листатата на русенските социалисти сподели, че публичните средства следва да се насочват към публични предприятия. Необходима е и замяна на търговската структура на здравните институции, както и реално остойностяване на клиничните пътеки.

 

„Преживяваме един доста силен трус в много сфери от нашето общество, но трябва да създадем от него мощна вълна, която докрай да доведе вече стартиралите промени. Това може да стане именно чрез разумни стратегически решения.“, завърши Крум Зарков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 1| 2455 |25.10.2021 БСП с призив към всички български граждани: ”Нека бъдем разумни на пътя!” . 0| 2662 |22.10.2021 Веска Ненчева, БСП: Предлагаме разумните решения, които можем да изпълним . 0| 2396 |22.10.2021 Христо Проданов: По-добър резултат за БСП на 14-ти ноември означава по-голям шанс за разумните решения за България . 2| 2473 |19.10.2021 Драгомир Стойнев: БСП е разумната сила с разумни решения. Време е за тях

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ