Реклама / Ads
0| 3582 |01.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Мая Манолова: Борисов на бял кон, а в талигата след него е натоварил ДПС. Това е планът за реставрация на статуквото

.
Мая Манолова
В какво качество кандидатът за президент на ГЕРБ обяви правителство и той ли ще му бъде кръстник, попита Манолова.
 

Планът за реставрация на статуквото тече в пълна сила. Има две опции за правителство. Първата е ГЕРБ и ДПС се връщат във властта - Борисов на бял кон, а в талигата след него е натоварил ДПС и други присъдружни. Но не това искаха хората от протестите. Опция номер две е формациите на промяната – „Изправи се БГ! Ние идваме!", „Продължаваме промяната" и „Демократична България" - да сме в основата на правителство на промяната.

 

Това заяви днес председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова в предаването „Лице в лице" по бТВ.

 

Въпросът е кандидатът за президент, подкрепен от ГЕРБ – проф. Анастас Герджиков, в какво качество обяви правителство и той ли ще му е кръстник? От чие име говори? Чий глашатай е той? На ГЕРБ и на ДПС вероятно? Какво е отношението към изявлението да се прави такова правителство на БСП и ИТН? Би следвало да бъде попитан дали чрез неговите думи не се готви реставрация на статуквото и на стария режим, допълни тя.

 

Едно ново мнозинство, вероятно задкулисно създадено, между ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН прие решението на ЦИК да бъдат броени разписките от машините. Официалната позиция досега на БСП и ИТН беше, че разписките няма да се броят и двете партии бяха големи поддръжници на машинното гласуване. Какво се промени през последния месец, за да гласуват БСП и ИТН заедно с ГЕРБ и ДПС? Тази тревожна тенденция за прегрупиране на политическите сили е още по-притеснителна на фона на заявката на кандидата на ГЕРБ за президент, каза Манолова.

 

Внесохме обща жалба с „Продължаваме промяната" срещу решението на ЦИК за броене на отрязъците от машините. Това е незаконно решение, с което се отваря вратата за манипулации на изборите и изцяло се обезсмисля машинното гласуване, каза Манолова и припомни, че има решение на ВАС, че разписките не трябва да се броят.

 

В момента прозира тревожна тенденция за прегрупиране на политическите сили. Опитът да се манипулират изборите през броенето на разписките е една от брънките в този план. Въпросът е защо БСП и ИТН съдействат на този план. Очаквам ясна позиция и отговор дали очакват подкрепа и ще подкрепят ли правителство на статуквото. Настървението на ГЕРБ и ДПС, че се връщат обратно, се чувства на терен. Кмет на ДПС в Разградско призова да се правят граждански арести на полицаи. Вижте и кмета на Пазарджик. След като ДАНС, НАП и МВР влязоха в Община Пазарджик, той пита кои са те да ме проверяват, добави тя.

 

Манолова подчерта, че обжалва заповедта за „зеления сертификат", защото тя е дискриминираща и създава неравнопоставеност. Така и не стана ясно защо хора с антитела и преболедували, които не са в регистъра, не могат да получат сертификат, каза тя.

 

Манолова обясни, че не става дума държавата да дава милостиня на бизнеса заради увеличението на цените на тока, а да връща на малките фирми и домакинствата надвзетото от тях заради спекулативното увеличение на цените, в това число и заради спекулациите на Независимата енергийна борса. Ние предлагаме данъците върху електрическата енергия да бъдат премахнати, включително ДДС върху ток, вода, парно и природен газ. Това би било реална и бърза подкрепа за българските домакинства и бизнеса, каза още тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2835 |31.10.2021 Манолова: Правителството да промени критериите за подкрепа на бизнеса, така че парите да стигнат до фирмите . 1| 3273 |30.10.2021 Мая Манолова: В понеделник обжалваме решението на ЦИК за броене на разписки от машините . 1| 2888 |30.10.2021 Манолова: Стоим твърдо зад изграждането на АЕЦ „Белене“ и два нови блока в АЕЦ „Козлодуй“ . 1| 2792 |29.10.2021 Борисов да каже на ДАНС и прокуратурата кои са “четиримата контрольори” на машинния вот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads