Реклама / Ads
1| 2933 |18.11.2022 НОВИНИ

Манолова: Позор за Нинова, превърна партията си в придатък на ГЕРБ и ДПС​

.
Мая Манолова
„Г-жо Нинова, връщате хартията, унищожихте машините, унищожихте възможностите за електронно гласуване и връщате Борисов. Впрегнахте партията си в общия пряг на ДПС, ГЕРБ. Позор!
 

Нинова върна партията си там, където винаги е била – при статуквото. Преструвките и триковете, че са партия на промяната приключиха тук. Вместо това превърна партията си в придатък на ГЕРБ и на ДПС, като връща Борисов."

 

Това заяви лидерът на Изправи се България Мая Манолова на протестна акция „Чували с бюлетини" пред Народното събрание. В акцията си от формацията включиха и образа на Тулупчо (костюмиран събирателен образ на управляващите от Модела Борисов - с чекмедже, пришито в костюма и каскет), който на живо пред парламента преправяше протоколи от избори, унищожаваше протоколи в шредер за хартия и раздаваше импровизирани банкноти срещу изборни протоколи. 

 

„Депутатите, които гледахме с чували отново ще бъдат на мода." Така аргументира Манолова донесените черни чували с надписи ГЕРБ, ДПС и БСП и пълни с изборни протоколи, които протестиращите стовариха пред Парламента.

 

По думите на лидера на Изправи се България са излезли, за да се противопоставят на опита на мафията чрез хартиената бюлетина да си върнат контрола над държавата. С промените в Изборния кодекс превръщат машините в машинарии, които могат да отидат за скрап, и от които няма никаква полза. Заедно с машините, унищожават и гражданския контрол над изборите – няма да има Обществен съвет към ЦИК, намаляват секциите в Западна Европа и в Америка, няма да има електронно гласуване, няма да има запис на видеонаблюдението в секциите – опасява се Манолова и допълни:

„Ние ще бъдем неми наблюдатели как партийни функционери от хартиената коалиция ще безчинстват с хартиените бюлетини."

 

Мая Манолова не спести критики и към останалите партии в парламента, които по думите ѝ не се интересуват от доходите, бедността, инфлацията, а са допуснали основната тема на 48-мото Народно събрание да е Изборния кодекс. Тя се обърна към народните представители с думите:

 

„Призовавам депутатите да се заемат с най-неотложните проблеми на хората – с минималната заплата, която трябва да бъде повишена, с пенсиите, подкрепа за енергийно бедните, таван на цените на храните, таван на цената на бензина и дизела и да спрат покушението върху демокрацията. И след това да се разпуснат, защото това е най-зловредният парламент, който не се занимава с проблемите на хората, а се готви да открадне изборите на българския народ."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3481 |15.11.2022 Петър Витанов, БСП : Позорна e позицията на ръководството за връщане на хартиената бюлетина . 1| 3200 |10.11.2022 Мая Манолова: Ще отправим искане до президентството за помилване на Иванчева . 3| 2879 |04.11.2022 Мая Манолова: Връщането на хартиените бюлетини - манипулация на изборите и кражба на гласове . 5| 2771 |02.11.2022 Манолова: България финансира войната - купува евтин руски петрол и го продава скъпо на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads